ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

5 ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΕΚΣΚΑΦΕΑ

Η Volvo CE προσφέρει πολλές νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες για να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τις δαπάνες για καύσιμα και να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον στην πορεία.

Το καύσιμο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες για τις περισσότερες κατασκευαστικές εταιρείες. Η Volvo CE έχει εξοπλίσει τα μηχανήματά της με τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου και προσφέρει πολλές διαφορετικές υπηρεσίες εξοικονόμησης καυσίμου. Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα, όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα για τις επιχειρήσεις αλλά συμβάλλει και στη μείωση του ίχνους που αφήνουν στο περιβάλλον. Με κάθε λίτρο καυσίμου diesel που εξοικονομείται, απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα 2,6 κιλά διοξειδίου του άνθρακα λιγότερα.

1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΡΕΛΑΝΤΙ

Η λειτουργία αυτόματου ρελαντί στα μηχανήματα της Volvo μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, ρυθμίζοντας αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα σε υψηλές στροφές ρελαντί μετά από πέντε δευτερόλεπτα αδράνειας. Έτσι, μειώνονται οι rpm του κινητήρα, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται καύσιμο. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τη λειτουργία αυτόματου ρελαντί είναι πέντε δευτερόλεπτα, αλλά μπορεί να αλλάξει ώστε η λειτουργία να ενεργοποιείται μετά από τρία έως και είκοσι δευτερόλεπτα αδράνειας. Ο χειριστής χρειάζεται απλώς να αγγίξει ένα χειριστήριο ή ένα πεντάλ για να επιστρέψει ο κινητήρας στην κανονική του λειτουργία και να ανακτήσει πλήρη ισχύ. Αυτή η λειτουργία βελτιώνει την αποδοτικότητα του καυσίμου χωρίς να μειώνει την παραγωγικότητα του μηχανήματος.

 

αυτόματο σβήσιμο κινητήρα

2. ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Το αυτόματο σβήσιμο κινητήρα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό όπως και η λειτουργία αυτόματου ρελαντί. Αντί να εισέλθει σε κατάσταση αναμονής, ο κινητήρας του μηχανήματος σβήνει μετά από πέντε λεπτά αδράνειας. Μετά από τέσσερα λεπτά αδράνειας, το μηχάνημα ενεργοποιεί μια προειδοποίηση 60 δευτερολέπτων ότι ο κινητήρας θα σβήσει. Μόλις παρέλθουν εξήντα δευτερόλεπτα, ο κινητήρας του μηχανήματος σβήνει. Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών, όταν το μηχάνημα λειτουργεί στο ρελαντί. Το μηχάνημα μπορεί να παραμείνει στο ρελαντί στο 40-60% του χρόνου λειτουργίας του, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση καυσίμου.

 

Πρόγραμμα ECO

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO

Πολλές μάρκες προσφέρουν πρόγραμμα Eco στα μηχανήματά τους, ωστόσο αυτό συνήθως μειώνει τις στροφές rpm του κινητήρα μόλις 10%. Το πρόγραμμα Eco της Volvo CE λειτουργεί ρυθμίζοντας τη ροή της αντλίας, ώστε να αποφευχθεί η υπερχείλιση των βαλβίδων εκτόνωσης υπερφόρτωσης, διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη αποδοτικότητα εκσκαφής και περιστροφής. Μειώνει την απώλεια ροής και πίεσης και βελτιώνει τον έλεγχο της ροής της αντλίας, με αποτέλεσμα η αποδοτικότητα να βελτιώνεται κατά 5%. Σε αντίθεση με το πρόγραμμα Eco που παρέχουν άλλες μάρκες, η αποδοτικότητα αυξάνεται χωρίς να μειωθεί η ισχύς του μηχανήματος.

 

Έκθεση της Volvo CE για την αποδοτικότητα του καυσίμου

4. ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα τηλεματικής CareTrack, οι Εκθέσεις της Volvo για την αποδοτικότητα του καυσίμου αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο που βοηθά τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των μηχανημάτων τους. Οι αισθητήρες που υπάρχουν στο μηχάνημα παρακολουθούν την κατανάλωση καυσίμου και οι εκθέσεις συντάσσονται αυτόματα από τους προκαθορισμένους αλγόριθμους της Volvo, και παρουσιάζονται σε ένα ευανάγνωστο PDF. Ο πελάτης δεν χρειάζεται να δαπανά χρόνο αναλύοντας συγκεχυμένα δεδομένα αλλά, αντί αυτού, μπορεί να εντοπίζει γρήγορα και σαφώς τους τομείς που μπορεί να βελτιωθεί η αποδοτικότητα του καυσίμου, να θέτει στόχους και να παρακολουθεί την πρόοδο.

 

Εκπαίδευση χειριστών στο πρόγραμμα Eco της Volvo CE

5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO

Η εκπαίδευση των χειριστών στο πρόγραμμα Eco βοηθά τους πεπειραμένους χειριστές να κατανοήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να χειρίζονται το μηχάνημα πιο αποτελεσματικά. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην κατανάλωση καυσίμου στο ρελαντί, στον σχεδιασμό των πλέον αποτελεσματικών τρόπων εργασίας και στη διόρθωση του χειρισμού και των ελιγμών του μηχανήματος. Η εκπαίδευση των χειριστών στο πρόγραμμα Eco μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου των επιχειρήσεων έως και 50%.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com