ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

3 τρόποι με τους οποίους τα μηχανήματα στο ρελαντί επηρεάζουν την κερδοφορία

Όταν ένα μηχάνημα λειτουργεί στο ρελαντί, όχι μόνο δεν είναι παραγωγικό, αλλά σας κοστίζει και χρήματα.

1. Αυξημένο κόστος καυσίμων

Το καύσιμο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες για τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων, οπότε είναι σημαντικό κάθε σταγόνα να καταναλώνεται για την εργασία για την οποία πληρώνεστε να ολοκληρώσετε. Τα μηχανήματα που λειτουργούν στο ρελαντί καίνε κυριολεκτικά χρήματα για το τίποτα.

Αυξημένο κόστος καυσίμων

2. Αυξημένη φθορά μηχανήματος

Με τον ίδιο τρόπο, αν αφήνετε τον κινητήρα σε λειτουργία, αλλά το μηχάνημα δεν χρησιμοποιείται πραγματικά για εργασία, προκαλείτε άσκοπη φθορά στον κινητήρα. Το μηχάνημα θα πρέπει να υποβάλλεται σε σέρβις πιο τακτικά και θα απαιτείται συχνότερη αντικατάσταση εξαρτημάτων, γεγονός που αυξάνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Αυξημένη φθορά μηχανήματος

3. Μειωμένη μεταπωλητική αξία

Η λειτουργία στο ρελαντί θα προσθέσει περιττές ώρες λειτουργίας και επομένως θα μειώσει τη μεταπωλητική αξία ενός μηχανήματος. Κατά τη διάρκεια της λειτουργικής ζωής ενός μηχανήματος, αυτό μπορεί να αθροιστεί σε σημαντική απώλεια της αξίας που εύκολα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Μειωμένη μεταπωλητική αξία

Πώς να μειώσετε τον χρόνο λειτουργίας στο ρελαντί

Δύο είναι κύριες αιτίες λειτουργίας στο ρελαντί. Η πρώτη είναι ότι οι κινητήρες παραμένουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του χειριστή.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, πολλά μηχανήματα Volvo περιλαμβάνουν ένα χαρακτηριστικό αυτόματης απενεργοποίησης κινητήρα. Μετά από τέσσερα λεπτά αδράνειας, το μηχάνημα ενεργοποιεί μια προειδοποίηση 60 δευτερολέπτων ότι ο κινητήρας θα σβήσει. Μόλις παρέλθουν 60 δευτερόλεπτα, ο κινητήρας του μηχανήματος θα σβήσει.

Παρόλα αυτά, θα συμβουλεύαμε τους χειριστές να απενεργοποιούν τα μηχανήματά τους.

Η άλλη συχνή αιτία λειτουργίας στο ρελαντί είναι η αναντιστοιχία του σωστού αριθμού μηχανημάτων επαρκούς ικανότητας στο εργοτάξιο με τους επιδιωκόμενους τόνους ανά ώρα ή το κόστος ανά τόνο. Για παράδειγμα, ένας ελαστικοφόρος φορτωτής μπορεί να είναι στο ρελαντί όση ώρα περιμένει το φορτηγό να φτάσει για να παραλάβει το επόμενο φορτίο.

Η Volvo CE συνεργάζεται με τους πελάτες της ώστε να διασφαλίζει ότι χρησιμοποιούν τον βέλτιστο συνδυασμό μηχανημάτων για την εκάστοτε εργασία. Για μεγαλύτερους πελάτες, η Volvo CE μπορεί ακόμη και να πραγματοποιήσει προσομοίωση χρησιμοποιώντας το εργαλείο SiteSim, το οποίο υπολογίζει τη βέλτιστη διαρρύθμιση του εργοταξίου και μπορεί να προτείνει ακόμη και τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθούν οι χειριστές.

Και στις δύο περιπτώσεις, η σύνδεση των μηχανημάτων σας μέσω του συστήματος τηλεματικής CareTrack της Volvo CE και οι Ενημερωτικές αναφορές μας (Insight report) θα σας επιτρέψουν να βλέπετε τι συμβαίνει στο εργοτάξιό σας και να έχετε τον έλεγχο του κόστους σας.

Πώς να μειώσετε τον χρόνο λειτουργίας στο ρελαντί

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com