ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo CE παρουσιάζει το άκαμπτο μεταφορικό όχημα 95 τόνων

Το ολοκαίνουργιο R100E 95 τόνων της Volvo Construction Equipment αναμένεται να είναι ένα δυναμικό μηχάνημα στον λατομικό και εξορυκτικό τομέα, θέτοντας το χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας στην αιχμή του σχεδιασμού του.

Με μέγεθος και χωρητικότητα που το κατατάσσει άνετα ως το μεγαλύτερο μεταφορικό όχημα στη σειρά κατάταξης της εταιρείας, το νέο άκαμπτο μεταφορικό όχημα R100E της Volvo Construction Equipment υπόσχεται να μειώσει το λειτουργικό κόστος των χρηστών του, βελτιστοποιώντας την παραγωγικότητα, τον χρόνο λειτουργίας και την άνεση του χειριστή.

Αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο είναι κατασκευασμένο με βάση ένα ισχυρό DNA, με ρίζες που φτάνουν πολύ πίσω, στο 1919. Για σχεδόν 70 χρόνια, στις εγκαταστάσεις της Volvo CE στο Μαδεργουέλ σχεδιάζονταν, κατασκευάζονταν και διανέμονταν άκαμπτα μεταφορικά οχήματα. Κατασκευασμένο με βάση την εμπειρία σχεδόν ενός αιώνα μηχανολογικής αρτιότητας, κανένα άλλο μηχάνημα δεν μπορεί να συγκριθεί με το R100E.

Μετακινήστε περισσότερα, κερδίστε περισσότερα


Volvo Rigid Hauler R100E T2Προσφέροντας πραγματικό ωφέλιμο φορτίο 95 τόνων, το νέο αστέρι του στόλου της Volvo επιτρέπει στους χειριστές να επιτύχουν γρηγορότερα τους στόχους παραγωγής. Κατασκευασμένο για υψηλές επιδόσεις, το R100E τροφοδοτείται από τον premium κινητήρα 783 kW (1075 hp). Το συνδυασμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης προσφέρει υψηλή ροπή, απαράμιλλη απόδοση έλξης και κορυφαία στον κλάδο ελκτική δύναμη, για βέλτιστη πρόσφυση. Ο έλεγχος του συστήματος μετάδοσης κίνησης και η ροπή του μηχανήματος εξασφαλίζονται από το νέο σύστημα Volvo Dynamic Shift Control, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τα σημεία αλλαγής σχέσεων του κιβωτίου ανάλογα με τις συνθήκες του εργοταξίου και λειτουργίας.

Το R100E είναι κατασκευασμένο για όλες τις λατομικές εφαρμογές επιφανειακής εξόρυξης, όπου το λειτουργικό κόστος είναι κρίσιμης σημασίας. Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν λιγότερα έξοδα ανά μεταφορά με το R100E, που διαθέτει αμάξωμα σχήματος V, χωρητικότητας 60,4 m3 και εξασφαλίζει βέλτιστη κατακράτηση φορτίου και ελάχιστες απώλειες υλικού. Η αναγνωρισμένη από τον κλάδο πολιτική προφίλ φορτίου επιτρέπει στον χειριστή να επιτυγχάνει σταθερό μέσο ωφέλιμο επιθυμητό φορτίο (95 τον.), ενώ παράλληλα το ταχύτατο σύστημα ανατροπής του αμαξώματος εξασφαλίζει γρήγορους χρόνους κύκλου για συνολικά υψηλή απόδοση.

Η Volvo ενισχύει τη μεγάλη χωρητικότητα και τις υψηλές ταχύτητες μεταφοράς του άκαμπτου μεταφορικού της οχήματος με ευφυή συστήματα παρακολούθησης. Το προαιρετικό ενσωματωμένο σύστημα ζύγισης (On-Board Weighing, OBW) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που εξασφαλίζει ότι το μηχάνημα μετακινεί το βέλτιστο ασφαλές ωφέλιμο φορτίο, βελτιστοποιώντας ακόμη περισσότερο την παραγωγή και ελαχιστοποιώντας το λειτουργικό κόστος. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας εξωτερικούς αισθητήρες πίεσης για την παρακολούθηση και τη μεταφορά των στατιστικών στοιχείων του μηχανήματος στην ενσωματωμένη οθόνη του χειριστή. Οι πληροφορίες του μηχανήματος εμφανίζονται στην ενσωματωμένη οθόνη σε πραγματικό χρόνο, και επιπλέον υπάρχει πρόσβαση σε αυτές από απόσταση μέσω του συστήματος τηλεματικής CareTrack® της Volvo, βοηθώντας τους χειριστές και τους διαχειριστές στόλων να βελτιώσουν τον προγραμματισμό.

Οι πελάτες που ενδιαφέρονται να αυξήσουν την παραγωγικότητα υφιστάμενων και μελλοντικών έργων μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Volvo Site Simulation με τη βοήθεια του τοπικού αντιπροσώπου της Volvo. Το σύστημα λειτουργεί παρέχοντας στους πελάτες πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανήματά τους, τις επιλογές στόλου και τη διαμόρφωση του εργοταξίου, βοηθώντας τους να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν το κόστος ιδιοκτησίας και λειτουργίας.

Σχεδιασμένα για να αντέχουν


Ο χρόνος λειτουργίας και η παραγωγικότητα βασίζονται στον ανθεκτικό σχεδιασμό του μηχανήματος, ο οποίος ενισχύει την υψηλή προστασία των εξαρτημάτων και τους μεγαλύτερους χρόνους ζωής, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα προγραμματισμένης συντήρησης.

Προσφέροντας εκπληκτική σταθερότητα, το R100E μπορεί να αντιμετωπίσει τα πιο ανώμαλα εδάφη, χωρίς να χάνει καθόλου τον έλεγχο. Το ανθεκτικό μεταφορικό όχημα προσφέρει χαμηλό κέντρο βάρους και είναι εξοπλισμένο με άρτια σχεδιασμένα αμάξωμα και πλαίσιο που λειτουργούν αρμονικά με τα γόνατα McPherson με μπροστινή ανάρτηση με κάτω ψαλίδια και το νέο σύστημα διεύθυνσης που δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Ο χειριστής μπορεί εύκολα να ελιχθεί γύρω από κλειστές στροφές με το ελαφρύ, διαισθητικό σύστημα διεύθυνσης που υποστηρίζεται από την απομακρυσμένη βαλβίδα ελέγχου orbitrol έμμεσης δράσης.Volvo Rigid Hauler R100E T2

Το R100E έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτυγχάνει βέλτιστες επιδόσεις και παραγωγικότητα χάρη στα υψηλά επίπεδα άνεσης του χειριστή, τον έλεγχο και τη σταθερότητα του μηχανήματος και επιπλέον υπόσχεται μείωση του κόστους επισκευής. Η ευρεία διάταξη της μπροστινής ανάρτησης απορροφά τους κραδασμούς του φορτίου και του οδοστρώματος και προστατεύει ζωτικές δομές του μηχανήματος. Το άρτια κατασκευασμένο πλαίσιο του μηχανήματος, ο σχεδιασμός του οποίου βασίζεται στο «κολάρο αλόγου», παρέχει ευελιξία κατά την κίνηση σε ανώμαλο έδαφος. Κατασκευασμένο από σιδηροράβδους ορθογώνιας διατομής, το πλαίσιο διαθέτει χυτά στοιχεία από χάλυβα υψηλής αντοχής στα σημεία-κλειδιά όπου ασκούνται υψηλές καταπονήσεις, ώστε να απορροφά τις κρούσεις από το έδαφος. Όλες οι οπές του πλαισίου διαθέτουν χιτώνια για πρόσθετη προστασία. Σημαντικό ποσό επενδύθηκε στη διεξαγωγή αυστηρών δοκιμών του πλαισίου και του αμαξώματος, οι οποίες περιλάμβαναν την εφαρμογή φορτίων καταπόνησης του σασί που αντιστοιχούσαν σε 60.000 ώρες λειτουργίας. Με αμάξωμα κατασκευασμένο από χάλυβα 400-HBW με υψηλή αντοχή στις κρούσεις και την τριβή, το άκαμπτο μεταφορικό όχημα R100E επιτυγχάνει μακροχρόνιες επιδόσεις.

Η επιλογή του χειριστή


Το R100E εκτός από ένα εξαιρετικά αποδοτικό μηχάνημα φέρνει στο προσκήνιο την παραγωγικότητα του χειριστή – αρχής γενομένης από την καμπίνα του χειριστή με πιστοποίηση ROPS/FOPS. Η καμπίνα στηρίζεται σε βάσεις με αποσβεστήρες ιξώδους υγρού και προσφέρει μειωμένους κραδασμούς και εξωτερικό θόρυβο αλλά και καλύτερη ποιότητα οδήγησης.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

Από το κάθισμα χειριστή, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της καμπίνας, ο χειριστής μπορεί να ελέγχει το εργοτάξιο και τις γύρω περιοχές από τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια και το μεγάλης κλίσης παρμπρίζ. Η καλή ορατότητα συμπληρώνεται από ένα σύστημα πανοραμικής προβολής 360° που παρέχεται από το Volvo Smart View. Το σύστημα χρησιμοποιεί πολλαπλές, εξωτερικά τοποθετημένες ευρυγώνιες κάμερες προσφέροντας πανοραμική άποψη του οχήματος και της γύρω περιοχής εργασίας μέσω της ενσωματωμένης οθόνης. Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος 360° δεν περιορίζονται μόνο στην αυξημένη ασφάλεια του χειριστή και του εργοταξίου: επιπλέον, μειώνει ή εξαλείφει συγκρούσεις με άλλα αντικείμενα, ώστε να ελαχιστοποιείται η ζημιά του μηχανήματος και των ελαστικών, ιδιαίτερα κατά την όπισθεν, καθώς επιτρέπει στους χειριστές να αποφεύγουν με ασφάλεια εμπόδια στο έδαφος. Η μείωση του κινδύνου τυχαίας ζημιάς στο μηχάνημα μειώνει το κόστος επισκευής και αυξάνει τον χρόνο λειτουργίας.

Όλες οι οθόνες και τα εργονομικά τοποθετημένα χειριστήρια δακτύλων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πλήρως ρυθμιζόμενο κάθισμα αερανάρτησης της Volvo, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα ανάλογα με τον σωματότυπο του χειριστή. Η καμπίνα μπορεί να τεθεί υπό πίεση και διαθέτει σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC), καθώς και άφθονο αποθηκευτικό χώρο ώστε να είναι πάντα τακτοποιημένη.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μηχανήματα Volvo, το άκαμπτο μεταφορικό όχημα είναι κατασκευασμένο με γνώμονα την ασφάλεια και η ασφάλεια έχει ενσωματωθεί σε όλες τις πτυχές σχεδιασμού του μηχανήματος υψηλών επιδόσεων. Για την προστασία τόσο του χειριστή όσο και του προσωπικού του εργοταξίου, όλα τα συστήματα του μηχανήματος, όπως οι διακόπτες απενεργοποίησης έκτακτης ανάγκης, είναι εύκολα προσβάσιμα. Το σύστημα επιβράδυνσης του κιβωτίου και ο αναστολέας κίνησης με το κιβώτιο στη νεκρά, εξασφαλίζουν ασφαλή έλεγχο του μηχανήματος σε κατηφορικές επιφάνειες, ενώ το σύστημα προστασίας υπέρβασης στροφών του κινητήρα επιβραδύνει αυτόματα το μηχάνημα σε ασφαλή όρια λειτουργίας.

Εύκολη επιθεώρηση


Volvo Rigid Hauler R100E T2Για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων και τη διασφάλιση μεγάλης διάρκειας ζωής απαιτούνται τακτικές επιθεωρήσεις σέρβις. Το R100E εξασφαλίζει γρήγορη και εύκολη την πρόσβαση σε καθημερινά σημεία ελέγχου σέρβις και συντήρησης ρουτίνας με αντιολισθητικά σκαλοπάτια και ασφαλείς διάδρομους, ώστε το μηχάνημα να επιστρέψει στη δουλειά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όλα τα σημεία σέρβις είναι στρατηγικά ομαδοποιημένα και προσβάσιμα από το επίπεδο του εδάφους και την πλατφόρμα σέρβις, για γρήγορη, εύκολη και ασφαλή συντήρηση ή ρύθμιση του μηχανήματος. Επιπλέον, ο σχεδιασμός των τροχών απευθείας τοποθέτησης στη ζάντα επιτρέπει ασφαλή και γρήγορη τοποθέτηση και αφαίρεση. Στο εσωτερικό της καμπίνας, έχετε πρόσβαση σε διαγνωστικά δεδομένα υψηλού επιπέδου για γρήγορη ανάλυση και λύσεις μέσω του φιλικού προς τον χρήστη πίνακα οργάνων. Από τον πίνακα οργάνων ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί γρήγορα την κατάσταση του μηχανήματος και να έχει πρόσβαση στις πιέσεις, τις θερμοκρασίες του συστήματος, την κατανάλωση καυσίμου, τη διάγνωση του κινητήρα, τη διάγνωση του κιβωτίου και τη διάγνωση του VCU.

Το R100E διαθέτει επίσης υδραυλικό σύστημα φιλτραρίσματος υψηλού επιπέδου το οποίο διαθέτει μαγνητικά φίλτρα αναρρόφησης σε κάθε σύστημα υδραυλικής λειτουργίας, καθώς και σύστημα φιλτραρίσματος πίεσης στο σύστημα διεύθυνσης, την αντλία ενεργοποίησης φρένων και τις μονάδες ψύξης των πίσω φρένων. Το κύριο και δευτερεύον φίλτρο καυσίμου που είναι τοποθετημένα στον κινητήρα λειτουργούν σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος λαδιού δύο σταδίων για την απομάκρυνση επιβλαβών ρύπων. Εξοπλισμένο με ανθεκτικά χαρακτηριστικά που παρέχουν κορυφαία προστασία, το R100E βελτιστοποιεί τις λειτουργίες και επεκτείνει τα διαστήματα συντήρησης για χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Στη σπάνια περίπτωση που το R100E της Volvo χρειαστεί περισσότερη προσοχή από έναν έλεγχο ρουτίνας κατά το σέρβις, οι ειδικοί της Volvo είναι πάντοτε διαθέσιμοι να παράσχουν εξειδικευμένες συμβουλές μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου επίσημων αντιπροσώπων και τεχνικών. Συνδυάζοντας τοπική γνώση με παγκόσμια εμπειρία στον εξορυκτικό τομέα, η Volvo προσφέρει μια σειρά λύσεων για τους πελάτες της – που περιλαμβάνουν αναφορές του μηχανήματος μέσω του συστήματος τηλεματικής, συμβόλαια Volvo Service Agreements (VSA) και εκτεταμένες εγγυήσεις – για αύξηση της κερδοφορίας καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ικανότητα ωφέλιμου φορτίου, kg/lb 95000 / 209,439
Όγκος αμαξώματος, σώρευση 2:1 κατά SAE m3/y3 60,4 / 79
Καθαρό βάρος kg/lb 69550 / 153,331
Μικτό βάρος kg/lb 164550 / 362,770
Κινητήρας Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Stage II)
Μέγιστη μικτή ισχύς κινητήρα kW/hp 783 / 1,050
...σε στροφές κινητήρα r/min 2100
Μέγ. μικτή ροπή κατά SAE J1349 Nm/lbf ft 4 631 / 3,416
...σε στροφές κινητήρα r/min 1300
Μέγ. ταχύτητα, km/h/mph 50 / 31.1

Σημείωση: μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας τις εικόνες αυτού του δελτίου τύπου κάνοντας κλικ εδώ..