Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE afslører ekspanderet flåde af mellemstore elektriske maskiner

I et yderligere skridt mod en mere bæredygtig byggebranche har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) annonceret tre nye el-maskiner, som føjer sig til det allerede brede udbud af løsninger uden udstødningsemissioner.

Volvo L90

Den elektriske læssemaskine L120, den elektriske læssemaskine L90 og den elektriske gravemaskine EWR150 er de seneste kraftfulde innovationer, der er kommet på markedet, og som støtter kundernes ambitioner om fossilfrihed.

De blev afsløret for første gang på Volvo Days 2024 og er et renere og smartere valg for kunder, der ønsker at dekarbonisere deres drift, sænke driftsomkostningerne, åbne nye forretningsmuligheder og nyde et mere behageligt arbejdsmiljø.

Vidundere i mellemstørrelse

Med disse elektriske løsninger, der varierer i størrelse fra 15-20 tons, ekspanderer Volvo CE sit tilbud til nye segmenter. Desuden giver de kunderne mulighed for at arbejde i zoner med lavt kulstofindhold og støjfølsomme områder samt indendørs uden behov for ekstra ventilationssystemer og uden for normal arbejdstid - takket være manglen på udstødningssystemer og mere støjsvag drift.

Desuden har maskinerne i gennemsnit 65% lavere energiomkostninger, 30% mindre vedligeholdelse og ingen motorrelaterede forbrugsstoffer, hvilket gør dem til en omkostningseffektiv løsning til den moderne arbejdsplads. De leverer også den samme, hvis ikke bedre, ydelse end deres dieselmodstykker. Og med mindre støj, vibratorer og varme rapporterer operatørerne om mere behagelige arbejdsforhold, reduceret træthed og mulighed for lettere at kommunikere.

Elodie Guyot, hovedansvarlig for salg af elektromobilitet i region Europa hos VCE, sagde: "Vores engagement i at opbygge en bedre verden er afhængig af, at vi driver en bæredygtig forandring på tværs af forskellige typer udstyr og størrelsesklasser. Vi har allerede pålidelige elektriske løsninger ude i marken på tværs af vores kompakte portefølje og en voksende del af vores mellemstore sortiment. Vi er glade for at kunne fortsætte med at leve op til denne forpligtelse nu med tre mellemstore nulemissionsinnovationer på tværs af nye serier og størrelser, som alle drager fordel af vores brancheførende, højtydende elektriske teknologi.”

Høj effekt og lang driftstid med den elektriske læssemaskine L120

Den 20 tons tunge L120 Electric læssemaskine er den første, der lanceres og har en løftekapacitet på 6 tons, og den er en værdifuld partner på tværs af mange anvendelsesområder. De spænder fra byggepladser, havne og logistikcentre til affaldshåndtering og genbrug, vedligeholdelse af byinfrastruktur samt landbrug og skovbrug.

Volvo L120

Til de fleste lette og mellemtunge opgaver kan L120 Electric arbejde en hel dag på omkring 5-9 timer på en enkelt opladning, afhængigt af anvendelse og miljø. Når den har brug for strøm, kan den oplades fra 10-100% på en time og 40 minutter med en 180 kW DC-hurtiglader eller Volvos PU500 mobile effekttrin, og på 7 timer med en 40 kW DC bærbar lader, der er velegnet til opladning natten over.

L120 Electric vil blive rullet ud på udvalgte markeder i Europa, Region International, Indien, Asien, Latinamerika og Nordamerika fra 4. kvartal 2024.

Alsidighed og førerkomfort med den elektriske læssemaskine L90

Den første elektriske læssemaskine i sin klasse, 15-tons L90 Electric, er et multitalent, der er velegnet til en lang række opgaver. Disse omfatter industriel materialehåndtering, skovbrug, landbrug og landskabspleje, stenbrud og minedrift samt affald og genbrug.

Volvo L90

Ligesom L120 Electric har den ikke kun dedikerede el-motorer til fremdrift og hydraulikmotor, hvilket giver fuld tilgængelig effekt til begge systemer, men har også en hurtigere respons og kortere cyklustider end konventionelle modeller. For L90 Electric skyldes dette i høj grad den Volvo-designede transmission, der er helt ny og specialbygget til den elektriske platform, hvilket resulterer i optimal energieffektivitet.

Føreren kan nemt få adgang til funktioner og indstillinger fra den intuitive grænseflade, som integrerer Volvo Co-Pilot og bakkamera, når det er forskruning.

L90 Electric holder til ca. 4-5 timers drift i de fleste mellemtunge opgaver og en hel arbejdsdag i lettere opgaver. I lighed med sin storebror genvinder enheden for styring af el-motor på L90 Electric energi ved at fungere som generator ved deceleration, hvilket sikrer en længere driftstid og levetid for bremserne.

Den kan oplade 0-100% på ca. 70 minutter ved hjælp af en 150 kW DC-hurtigoplader eller et PU500 mobilt effekttrin, mens det indbyggede AC-kablet kan oplades på 6-7 timer til opladning natten over.

L90 Electric vil være tilgængelig for udvalgte markeder i Europa i 2025.

Ekspanderer til en ny kategori med EWR150 elektrisk gravemaskine på hjul

Volvo CE ekspanderer sit elektriske sortiment med den første elektriske gravemaskine på hjul med kort hale, den 15 tons tunge EWR150 Electric. Med det korteste halesving i sin klasse er den en kompakt løsning til brug i byerne og på trange steder. Denne multifunktionelle maskine, der er stativ for en række redskaber, er designet til mange forskellige opgaver inden for byggeri, vejarbejde, installation af forsyningsanlæg og landskabspleje. Som en løsning med hjul kan den hurtigt flyttes eller flyttes til den næste arbejdsplads og medbringe alle nødvendige værktøjer på en trailer, hvilket sparer tid og transportomkostninger.Som en løsning med hjul kan den hurtigt flyttes eller flyttes til den næste arbejdsplads og medbringe alle nødvendige værktøjer på en trailer, hvilket sparer tid og transportomkostninger.

Volvo EWR150

Mens andre producenter tilbyder omformede elektriske løsninger til denne maskintype, kommer EWR150 Electric fra fabrikken - hvilket gør den til en betydeligt mere energieffektiv løsning end konkurrenterne og giver lavere samlede ejeromkostninger. De topmoderne batterier er udstyret med et termostyringssystem, der sikrer, at de forbliver ved den optimale temperatur, så de får en lang levetid.

Energigenvindingsfunktioner som f.eks. elektrisk kørsel gør det muligt at arbejde en hel dag på en enkelt opladning. Den elektriske Volvo gravemaskine på hjul kan så lades op natten over ved blot at tilslutte den integrerede oplader (32 ampere) til en stikdåse i væggen eller en wallbox, eller på ca. en time med en række hurtigopladere, der fås som ekstraudstyr.

EWR150 Electric er bygget til at give førsteklasses komfort takket være et forbedret førerhus - en fordel, der er en del af den nye generation af gravemaskiner og en opdatering i forhold til den dieseldrevne EWR150E. Den har også større ydeevne og alsidighed med ekstra rækkevidde, løftekapacitet og minimeret svingradius foran.

Den vil være tilgængelig fra midten af 2025 for udvalgte kunder i Tyskland, Frankrig, Sverige, Norge og Holland.

Ekstra støtte

Alle tre elektriske modeller vil drage fordel af det nye digitale værktøj My Equipment, som hjælper kunderne med at maksimere oppetiden og styre opladningsprocessen mere effektivt med indsigt i batteriets status, maskintimer og strømforbrug.

Ligesom deres konventionelle modstykker kan de også drage fordel af Load Assist - og Dig Assist apps, et udvalg af matchende Volvo-redskaber samt tjenester og løsninger, der støtter optimal brug.

For yderligere information om Volvo CE's nye serie af elektriske maskiner, besøg venligst: https://www.volvoce.com/danmark/da-dk/entreprenoermaskiner-as/products/electric-machines/

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com