Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE udvider sortimentet af dumpere til 60- og 70-tonsklasserne

Efter succesen med R100-dumperen udvider lanceringen af dumperne R60 med 55 tons nyttelast og R70 med 65 tons nyttelast fra Volvo CE kundernes transportmuligheder inden for stenbrud og mindre miner.

Volvo R60

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har annonceret tilføjelsen af to nye transportmuligheder til kunder inden for stenbrud og mindre minedrift. Ligesom dens større 95-tons bror, R100, er både R60 med 55-tons nyttelast og R70 med 65-tons nyttelast designet til at hjælpe med at nedbringe de samlede ejeromkostninger samt introducere de nyeste komfort- og sikkerhedsfunktioner.

Mens R60 har en karrosserivolumen på 36,04 m³, har R70 42,4 m³. De er måske mindre i størrelse, men fans af flagskibet R100 vil se mange af de samme funktioner og fordele ved den seneste E-generation i de nye maskiner.

Lanceringen af disse nye enheder giver kunder i stenbrud og mindre miner større produktionsmuligheder - ikke kun for disse tre stive dumpere, men også for Volvo CE's udvalg af rammestyrede dumpere. (Den stive R60 har den samme nyttelast på 55 tons som virksomhedens rammestyrede dumper A60H).

Valget mellem en “stiv” dumper og en knækstyret dumper i stenbrud og minedrift afhænger af forskellige faktorer, herunder de specifikke behov og forhold i virksomheden. Mens “stive” dumpere trives på steder med brede, faste og velholdte transportveje, hvor de kan køre hurtigt (op til 61 km/t) over lange afstande, er leddelte dumperes trumfkort på ujævne, smalle, glatte og stejle transportveje, hvor transportcyklussen er kortere. Introduktionen af R60 og R70 giver Volvo mulighed for at skræddersy transportløsningen, så den passer til den særlige dynamik på stedet. Volvo Site Simulation-service kan hjælpe med at opfylde produktionsmål, reducere CO₂-emissioner og øge rentabiliteten ved at anbefale den optimale opsætning af stedet/maskinflåde.

De nye maskiner fremstilles på Volvo CE's Motherwell-fabrik i Skotland, et sted, der i næsten 75 år har været det globale centrum for udvikling af stive dumpere. Dumperne er berømte for deres høje produktivitet, lave vedligeholdelseskrav og lange levetid, og R60 og R70 er ingen undtagelse fra den regel. Med et lavt tyngdepunkt, en afbalanceret vægt og et robust, men alligevel fleksibelt chassis er disse maskiner indbegrebet af robusthed, ydeevne og pålidelighed, der giver lave driftsomkostninger.

Var der nogen, der sagde 'produktivitet'?

Maksimering af antallet af tons materiale, der flyttes pr. time, er et centralt princip i designet af R60 og R70. De nye maskiner har et V-formet trækhus, der er designet til at give maksimal fastholdelse af lasten, samtidig med at der er minimal tilbageførsel af materiale efter dumpning. Selve tømningsprocessen er også hurtig takket være et hurtigt tippesystem. Det valgfrie On-Board Weighing-system giver indsigt i nyttelasten i realtid og hjælper førerne med at anvende branchens standard 10/10/20-nyttelastpolitik - hvor maskinen kan tage 10 % overlast i 10 % af tiden, men ikke bør overskride 20 %.

Volvo R60

Når det gælder vejgreb, sikrer den høje drivakselmultiplikation maksimal trækkraft, mens den allerede effektive motor med højt drejningsmoment får yderligere hjælp til at reducere brændstofforbruget af det automatiske adaptive gearvalg, der tilbydes af Volvo Dynamic Shift Control. Motoren har også en valgbar Eco-tilstand, der som standard skifter til det mest effektive gear, mens den automatiske nedlukning af motoren i tomgang reducerer motorsliddet - og begge dele øger brændstofeffektiviteten.

Et behageligt og sikkert sted at tilbringe dagen

Ligesom R100 er R60 og R70 et paradis for førerens komfort og sikkerhed. For at starte med sikkerheden er førerhuset fuldt ROPS/FOPS-certificeret, og der er adgang fra begge sider via skridsikre trin. Når dumperne er i bevægelse, har de gearafhængig hastighedskontrol og en valgbar bremse eller transmissionsretarder. Gearkassen har også beskyttelse mod overhastighed og en neutral bremse til kørsel ned ad bakke. Der er fejlsikker bremsning og endda et sekundært styresystem til at holde maskinen sikkert på rette spor. Udsyn er et af de vigtigste sikkerhedselementer, og førerne af R60 og R70 har perfekt udsyn - et resultat af den store forrude og det lavt placerede instrumentbræt, som yderligere understøttes af den venstreplacerede førerplads (der hjælper med sikker overhaling) og 360-graders Volvo Smart View-indstillingen.

Volvo R60

Når det gælder komfort, er R60 og R70 den slags arbejdspladser, der holder føreren vågen og i stand til at yde sit bedste hele skiftet igennem. Startende med ergonomisk siddeposition og luftaffjedret sæde er føreren isoleret fra verden udenfor takket være uafhængig affjedring, mens kabinen sidder på vibrationsdæmpende viskositetsophæng. Styringen er let, og rattet kan justeres, mens føreren kan vælge temperaturen i kabinen takket være et kraftigt klimaanlæg. De har masser af opbevaringsplads og kan også vælge deres egen underholdning via en Bluetooth-radio, der kan forbindes til mobiltelefoner.

Et familieanliggende

En af styrkerne ved R60 og R70 er, at de er nemme at vedligeholde. Enhederne har lange serviceintervaller på 500 timer, tagout på jordniveau og lettilgængelige servicepunkter, hvilket hjælper med at holde reparationsomkostningerne og nedetiden nede. Lejer i samme størrelse holder reservedelslageret enkelt og omkostningseffektivt. Teknologien spiller også en rolle med indbygget servicediagnostik, mens CareTrack-telematiksystemet ser til på afstand. Disse hjælper med hurtigt at identificere potentielle fejl og maksimere oppetiden.

Kapaciteten på R60 og R70 er godt afstemt med lasteevnen på Volvo CE's EC950F-bæltegravemaskine og L350H-hjullæsseren. Introduktionen af R60 og R70 øger på nyttig vis Volvo CE's portefølje til stenbruds- og minedriftssegmentet.

Du kan finde flere oplysninger på hjemmesiden: R60, R70.

Vigtigste specifikationer

  Enhed R60 R70
Kapacitet til nyttelast kg 55 000 65 000
Kropsvolumen, SAE 2:1 dynge 36 42.5
Nettovægt kg 45 460 46 624
Bruttovægt kg 100 222 111 624
Motor   Cummins QSK 19, CAC, 567 kW Cummins QSK 19, CAC, 567 kW
Motorens udledning   Tier 4f / fase V Tier 4f / fase V
Motorens maksimale bruttoeffekt kW 567 567
…ved motorhastighed Omdrejningstal 2 100 2 100
Max SAE J1349 bruttomoment Nm 3 084 3 084
…ved motorhastighed Omdrejningstal 1 500 1 500
Maks. hastighed Km/t 60.6 60.6

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com