Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Nye Volvo-gravemaskiner øger kundernes produktivitet

En ny serie gravemaskiner fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) viser, at de har overtaget med en moderne makeover, der fører kunderne ind i fremtiden - og samtidig flytter grænserne for produktivitet, brændstofeffektivitet og samlede ejeromkostninger.

Volvo EC230

De nyeste modeller er blevet moderniseret, så de er mere rummelige og ergonomiske end nogensinde før som en del af et ambitiøst designkoncept, der skal hjælpe kunderne med at opnå fremragende resultater. Den nye serie - i høj grad takket være et nyt operatørmiljø med forbedret menneske-maskine-grænseflade (HMI) - ser ikke kun godt ud, men er også bygget til at være robust over for nutidens og fremtidens udfordringer.

Kurt Deleu, Head of Product Management Excavators, siger: "Vi har altid været stolte af at være førende på markedet med vores innovative serie af gravemaskiner, og med denne nye serie hjælper vi nu vores kunder med at få endnu mere ud af deres maskiner. Dette moderne design forbedrer føreroplevelsen betydeligt, så maskine og menneske kan levere en kraftfuld ydelse, der passer til udfordringerne på nutidens byggepladser."

De første til at blive introduceret i Europa og Tyrkiet er de nyeste EC500-, EC400- og EC230-bæltegravemaskiner - som alle nyder godt af det samme imponerende udvalg af teknologisk avancerede funktioner og blev afsløret på Volvo Days 2024 i Eskilstuna, Sverige.

Volvo EC500

Forbedret brugeroplevelse

Et stilfuldt nyt førermiljø giver endnu mere plads og komfort, med en køleboks til opbevaring af genstande og USB- og Bluetooth-forbindelser til opladning af mobiltelefoner, afspilning af musik og hjælp til kommunikation på stedet. Takket være et forbedret HMI, nøglefri motorstart og et kamera, der altid er tændt, kan man desuden udføre en produktiv arbejdsdag med lethed og frem for alt sikkerhed.

Bedre forsegling sikrer også, at der kommer mindre støv ind i kabinen, mens forbedret opvarmning, ventilation og klimaanlæg sikrer en bedre luftcirkulation og reducerer risikoen for træthed. Sammen med lavere støjniveauer og indbygget solafskærmning er føreroplevelsen nu mere behagelig end nogensinde.

Forbedret brændstofeffektivitet og TCO

Den intelligente teknologi bag det nye elektrohydrauliske system gør det muligt for sensorer at overvåge førerens bevægelser og sende signaler til den forbedrede hovedkontrolventil. Resultatet er en jævn og præcis bevægelse af gravemaskinens bom, skovl og andre redskaber samt mere præcis gravning og læsning.

Blandt en række andre effektivitetsfremmende funktioner er et smart kølesystem, regulering af motorhastigheden og optimering af motorpumpen for yderligere at minimere energiforbruget samt en automatisk power boost-funktion, der sikrer en automatisk indstilling af systemtrykket.

Alle disse ekstra funktioner resulterer ikke kun i forbedret brændstofeffektivitet, men giver også et omkostningseffektivt løft i de samlede ejeromkostninger (TCO).

Præcision og produktivitet

De nye gravemaskiner er skabt til at hjælpe kunderne med at opnå mere for mindre og arbejde med større præcision og hastighed end nogensinde før. Takket være det nye elektrohydrauliske system og automatiseringen af bom- og skovlbevægelser reduceres førerens træthed, og effektiviteten øges, hvilket giver mulighed for præcis gravning og kortere cyklustider med minimal indsats.

De avancerede elektriske joysticks og fuldt elektriske kørepedaler giver lynhurtige reaktionstider, mens svingkontrollen, skovlvinkelkontrollen og en tiltskovl- og tiltrotatorkontrol alle hjælper føreren med at opretholde en præcis skærevinkel med blot et tryk på en knap.

Sikkerhed i hånden

Muligheden for at forudindstille grænser for bommens dybde, højde og sving sikrer, at operatørerne udfører deres opgaver med den højest mulige sikkerhedsstandard. Det kan hjælpe dem med at undgå farer over eller under jorden, f.eks. højspændingsledninger, rør og kabler samt mure og barrierer - og ikke mindst mennesker på stedet.

Volvo Smart View med forhindringsklassificering giver føreren et 360° udsyn over maskinens omgivelser takket være kameraet og det nye radardetekteringssystem. Funktionen drager fordel af deep learning-teknologi og advarer føreren, hvis der registreres objekter eller mennesker i nærheden eller endda langt væk. Radarens rækkevidde kan nemt forudindstilles på en high-definition skærm, afhængigt af arbejdsmiljøets begrænsninger.

Overlegen servicevenlighed

Volvos gravemaskiner kan allerede prale af nogle af de længste serviceintervaller i branchen med 1.000 timers skift af motorolie, motoroliefilter og brændstoffilter. Men med de seneste opgraderinger er servicen blevet endnu bedre, og den daglige vedligeholdelse er nu mere sikker og nemmere at udføre fra jorden.

Motorhjelmen kan nu åbnes helt, den udklappelige kondensator gør det lettere at inspicere køleren og oliekøleren, en praktisk afspærringsventil forhindrer brændstoflækage, og aftapning af væske er blevet enklere og mere miljøvenlig.

Volvo EC230

Endnu mere kant

Den nye generations avancerede funktionalitet kan forbedres med tilføjelse af Volvo CE's banebrydende udvalg af smarte løsninger, herunder Volvo Active Control, On-Board Weighing og Dig Assist 2D og 3D, som giver uovertruffen maskinstyring og kontrolteknologi.

For at finde ud af, hvordan disse nye og forbedrede gravemaskiner fra Volvo CE kan give dig en produktivitetsfordel, kan du besøge https://www.volvoce.com/danmark/da-dk/entreprenoermaskiner-as/products/excavators/edge/

Vigtige specifikationer

    EC230 EC400 EC500
Motor Volvo D6J D13J D13J
Driftsvægt kg 21 000 – 25 000 39 000 – 41 600 49 000 – 52 300
Bruttoeffekt kW 129 253 312
…ved motorhastighed r/min 1800 1600 1600
Spandens kapacitet m3 1.44 2.44 3.5
Løftekapacitet, langs undervogn kg 7 990 15 890 18 460
…på rækkevidde/højde m 6 / 1.5 6 / 1.5 6 / 1.5
Maks. rækkevidde ved gravning mm 9 145 – 10 365 10 450 – 11 855 10 935 – 13 090
Maks. gravedybde mm 5 925 – 6 945 6 755 – 8 290 6 585 – 8 860
Udbrudskraft, SAE J1179 (normal) kN 146 214 249
Udbrudskraft, SAE J1179 (Boost) kN 154 234 272
Udrivningskraft, SAE J1179 (Normal) kN 144 188 224
Udrivningskraft, SAE J1179 (Boost) kN 153 205 245
Samlet bredde mm 2 999 3 340 3 340
Radius for svingning af hale mm 2 870 3 600 3 880

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com