СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България
Volvo advanced operator training

Разширено обучение на оператори

Искате ли да повишите значително своята ефективност?

Разширено обучение на оператори

Усъвършенстваното обучение на оператори, също познато като EcoOperator Training, е разширен курс за опитни оператори, с основен фокус върху ефективността. Програмата помага на операторите да бъдат по-продуктивни, като същевременно намаляват разхода на гориво, износването на машината и непланирания престой - за по-доходна и екологично съобразена работа.

Какво получавате

Оптимална ефективност

С по-голяма осведоменост за техните машини и приложения, операторите могат да планират и извършват работата си по-ефективно, да постигат повече с по-малко усилия, повишавайки ефективността и рентабилността.

По-висока продуктивност

Благодарение на доброто разбиране на многото интелигентни характеристики и функции на машините Volvo, операторите могат да използват своите машини в пълния им потенциал.

По-безопасна работа

Обучението позволява на операторите непрекъснато да усъвършенстват своите умения и практики, като спомага за намаляване на риска от инциденти или злополуки.

Намалено износване, намалени разходи

Обучението помага да се предотврати ненужното натоварване на машината, като се намали износването и по този начин се намаляват разходите.

Повече полезно време за работа

Правилната употреба поддържа машините в добро състояние и намалява риска от непланирани престои, като същевременно увеличава живота на машината и остатъчната стойност.

Повишена удовлетвореност на оператора

Доказано е, че обучението повишава удовлетвореността от работата, което води до по-щастливи и по-продуктивни оператори. Ангажиментът за развитие на служителите също помага за привличането на талантливи оператори.

Обучението се отплаща

Средствата, инвестирани в развитието на оператора, са добре изразходвани пари. Квалифицираният машинен оператор работи по-бързо и по-ефективно - спестявайки време и гориво. Подходящото обучение на операторите ще спомогне за повишаване на вашата рентабилност, намаляване на оперативните разходи и въздействието върху околната среда.

Холандия

Тон Дрисен, оператор на колесен товарач (Wienerberger)

“Преди обучението EcoOperator винаги работех с пълна мощност, сега постигам същата производителност с половината от темпото.”

Алжир

Кадер Сали, Мениджър производство (SAPAM)

“След обучението забелязахме намаляване на разходите за гориво, гуми и резервни части.”

Швеция

Андерс Йохансон, Ръководител на екип (Econova)

“Когато сте управлявали колесни товарачи в продължение на 23 години, смятате, че знаете всичко. Но е впечатляващо колко много можете да научите и да подобрите уменията си, като преминете обучението EcoOperator. Научавате как да спестите време и пари заедно с опазване на околната среда.”

Холандия

Петер Амсен, мениджър на завод (Wienerberger)

"Спестихме 4 литра гориво на час - 20% намаление - това е много!"
“Въз основа на добрите резултати ще проведем обучението EcoOperator и на другите ни обекти.”

Как работи

Volvo advanced operator training

Програмата за обучение EcoOperator обхваща широк спектър от области, в които операторът може да повлияе на резултата от вашата дейност. Инструкторът от Volvo работи в тясно сътрудничество с операторите, за да повиши техните знания и да им предостави умения за постигане на възможно най-добра производителност.

Достъп

Анализ на данни
Инструкторът извършва първоначален анализ на машинните данни, за да идентифицира възможностите за подобрение.

Посещение на обекта
За да се събере повече информация и да се завърши фазата на оценка, се организира посещение на място. Това включва проверка на машината, както и оценка на работните практики и условията на обекта.

Подобряване

Теория
Операторите завършват теоретично обучение, за да придобият задълбочени познания за най-добрите практики, включително техники на работа, и общата ефективност. Нашите инструктори работят с най-новите инструменти за обучение, за да осигурят дългосрочни устойчиви подобрения.

Практика
Операторите получават практическо обучение, прилагайки предварително научените техники. То може да бъде изпълнено с готови за употреба практични упражнения или по време на ежедневната работа на оператора, наставляван от инструктора.

Устойчивост

Проследяване
Няколко месеца по-късно се извършва нов анализ на машинните данни. Представя се обобщение на резултатите заедно с препоръки за по-нататъшни подобрения.

Мощен отчет

За да разберем по-добре вашата работа и за да оцените потенциалните икономии, инструкторът ще създаде първия EcoOperator отчет, когато посети вашия обект. С информация, базирана на факти относно практиките на работа, инструкторът може да персонализира програмата за обучение за вашите специфични области на подобрения.

По време на фазата на проследяване ще бъде създаден нов отчет EcoOperator, за да се откроят постигнатите подобрения и икономии в сравнение с резултатите преди обучението.

Интелигентни инструменти за обучение

За да подпомогне програмата за обучение, както и да поддържа постигнатите резултати, вашият доставчик на Volvo може да предложи набор от интелигентни решения. Следват някои примери.

Симулатори за разширено обучение

Независимо от лошото време или липсата на машини, практическите части на обучението EcoOperator могат винаги да бъдат изпълнени в най-съвременния симулатор на Volvo.

С наличните конфигурации на багер, колесен товарач и съчленен самосвал, симулаторите на Volvo точно възпроизвеждат реалните условия за работа с машината и обекта, за да дадат на операторите автентичното усещане за работната площадка. Ефективността и производителността на оператора се измерват детайлно по време на работа със симулатора, за да се подпомогне проследяването на изпълнението и да се следи подобрението.

Insight reports

Реализиран чрез телематичната система CareTrack, инструментът Insight Reports може да бъде идеалният помощен материал за обучение на оператори. Обширно портфолио от отчети предоставя информация, свързана със състоянието, ефективността и производителността на машините на Volvo, и дава на операторите лесна за извличане информация за това как техният стил на работа влияе върху работата на машината.

Намиране на дилър на Volvo начало
Подобрете своя бизнес

Нека обсъдим как можем да ви помогнем.

Свържете се с нас