СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo Construction Equipment и SDLG предприемат следващата стъпка в Китай

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) и SDLG ще продължат да разширяват своето сътрудничество за ускоряване на ръста на печалбите. От декември 2020 г. всички багери от 15 тона, произвеждани за китайския пазар, ще се обединят в една продуктова линия, базирана на най-новите технологии на Volvo, и ще носят марката Volvo.

Понастоящем Volvo CE и SDLG произвеждат и продават багери от свои собствени отделни продуктови линии за Китай. С цел по-нататъшно ускоряване на растежа и във връзка с предстоящите стандарти за емисии China IV, от декември 2020 г. всички багери от 15 тона, предназначени за китайския пазар, ще се обединят в една продуктова линия. Продуктите ще се базират на най-новите технология на Volvo и ще носят марката Volvo. 


Откакто Volvo CE придоби 70% от SDLG през 2007 г., нетните продажби са нараснали от приблизително 3 млрд. SEK до 17 млрд. SEK с добра доходност. SDLG има силна позиция на пазара на колесни товарачи и успешно навлезе на пазара на багери с технологична подкрепа на Volvo CE. 


"Обединяването на нашите големи компании за багери в Китай ще увеличи нашите възможности да обслужваме нашите клиентите в Китай”, коментира Melker Jernberg, президент на Volvo Construction Equipment. "SDLG пожъна голям успех, откакто започнахме нашето сътрудничество през 2007 г. С нарастването на продажбите и на двете марки и сближаването на нашето сътрудничество през годините, това бе естествена следваща стъпка за нас."

Журналисти, които искат да получат допълнителна информация, могат да се свържат с: Bill Law, SVP Корпоративни комуникации +46 31 323 84 96