СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Групата Volvo: помага за решаването на най-тежките изисквания на строителството днес и утре

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) представя устойчиви иновации за своите клиенти днес и утре на bauma 2019 с най-модерното си портфолио от машини и услуги досега, на базата на водещите на пазара знания и опит на Volvo Group.

Volvo Group ще спечели овациите на тазгодишното изложение bauma в Мюнхен, Германия. Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks и Volvo Financial Services обединяват усилията си, за да предложат пакет от интегрирани продукти и услуги в рамките на темата „Изграждаме утрешния ден“. Стимулирана от тази несравнима синергия, компанията Volvo CE ще реализира своя първи в индустрията ангажимент да произведе електрически компактни машини до 2020 г., като представи своя първи компактен електрически багер и челен товарач. 

Начело на парада с най-доброто от шоуто

Volvo Group стимулира своите клиенти по цялата верига на стойността с новаторско представяне на дълготрайността на своите продукти и услуги на двата си щанда - 2293 м2 щанд на закрито №203 в зала C6, както и открита площ от 5870 м2 за демонстрации и допълнителен 297 м2 открит щанд на FM714. В допълнение към двете електрически машини - ECR25 и L25 - новите технологични продукти в предложението включват и новаторския хидравлично-хибриден EC300E, полуавтономния EC220E с автоматизирани движения на стрелата и кофата с Volvo Active Control, както и малкия, но решителен EC60E, предоставящ производителността на голяма машина чрез компактно решение.
 
И това не е всичко. Най-компактните асфалтополагачи на Volvo - P2820D и P2870D - се присъединяват към сцената заедно с новото поколение EW60E, багера за разрушаване с висок обсег EC750E, флагмана на Volvo - R100E и много други. Като цяло посетителите могат да се възхищават на повече от 50 от най-модерните машини за движение по и извън пътя на Volvo, както в пълното с екшън шоу на живо, така и на впечатляващото изложение на закрито. Пълната гама се състои от 47 строителни машини, 6 търговски камиона, включително автономните Volvo FH и серията от електрически камиони, както и демонстрация на двигателите Penta на Volvo.

Volvo Services са в центъра на вниманието на тазгодишната bauma, като всяка машина се поддържа от специално предлагано обслужване, чрез сензорни екрани и други дисплеи. Основният акцент ще бъде глобалното внедряване на ActiveCare, интелигентна телематична услуга, която обединява мониторинг на състоянието на машината и предоставяне на седмични отчети, които заедно спомагат за намаляване на престоите. Освен това, събитието ще отбележи пускането на най-новата актуализация на Haul Assist, пакет от приложения, предлагани за интерфейса Volvo Co-Pilot, който сега разполага с карта за проследяване в реално време, за да се подобри потока на трафика в транспортния автопарк, както и повишаващата ефективността функция On-Board Weighing. В допълнение, Volvo Financial Services представя специални оферти на клиентите на bauma с ниски нива от 0,79%.

Превръщане на концепцията в реалност

Volvo CE предлага решения от реалния живот - като черпи от силата, натрупана от десетилетия на научни изследвания и предлагане на пазара на продукти, които са чисти, производителни и спомагат за изграждането на по-добър свят. За да илюстрира това, компанията организира специална иновационна зона, която подробно описва всяка стъпка от нейното иновационно пътуване.
 
Днешните премиери на електрически машини отбелязват значителен момент в стремежа на компанията към изграждане на по-устойчиво бъдеще. Машините ECR25 Electric и L25 Electric, които ще са първите показани от новата електрическа гама компактни багери и компактни челни товарачи Volvo, осигуряват нулеви емисии на отработени газове, значително по-ниски нива на шум, намалени разходи за енергия, подобрена ефективност и по-малко поддръжка в сравнение с техните конвенционални аналози.

Партньорска мощност

На съвместна пресконференция на Volvo заедно с президентите на Volvo Penta и Volvo Trucks, президентът на Volvo CE Мелкер Йернберг коментира: „Ние сме се посветили на иновациите от дълги години - от нашето пионерско проучване и развитие до готовите продукти на съвременния пазар, които можете да видите тук за първи път на bauma. Но ние не можем да направим всичко това сами. Постоянното ни сътрудничество с всички наши заинтересовани страни е доказателство, че партньорството наистина е новото лидерство. Гордеем се, че предприемаме това пътуване заедно с нашите партньори, като работим заедно, за да отговорим на най-сложните предизвикателства, пред които е изправено обществото, с устойчиви решения – за днес и за утрешния ден. "
 
След рекордна година на глобални продажби през 2018 г. и 12% увеличение на европейския пазар, Volvo Group се насочва към бъдещето от позиция на финансова сила. Независимо дали се основава на уменията и опита, събрани от групата, или на сътрудничество с външни заинтересовани страни по безброй проекти, Volvo изгражда утрешния си ден, като внедрява водещите си иновации на пазара още днес.

 

Фиг. 1: Мелкер Йернберг след представянето на електрическите машини.
Фиг. 2: Закритият щанд на Volvo на bauma.
Фиг. 3: Откритият щанд на Volvo на bauma.