СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo пуска своя гама от самосвали

Volvo CE навлиза на пазара на самосвали с цялостна гама от Volvo брандирани продукти. Като се възползва от опита на своя завод Motherwell в Шотландия, гамата е съставена от четири машини, започвайки от 45-тонния R45D и простирайки се до флагманския 100-тонен R100E.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) обяви, че през второто тримесечие на 2018 г. ще навлезе на пазара на самосвали с неподвижно свързана рама чрез самосвали със собствена марка Volvo. Разработването на новата гама от четири модела се базира основно на дългогодишния опит с такива самосвали на Terex Trucks, дъщерна фирма на Volvo CE, съчетан с технологичното превъзходство на Volvo Group. Гамата, която първоначално ще бъде представена на по-малко регулираните пазари, е съставена от 45-тонния R45D, 60-тонния R60D, 72-тонния R70D и флагманския 100-тонен R100E. 

R100E от серията Е е изцяло нов Volvo CE 100-тонен (95 метрични тона) самосвал с неподвижно свързана рама, който съчетава богатството на пазарното и клиентското познание с доказани компоненти, нови технологии и зашеметяващ нов дизайн – всичко това осигурява едно икономично и продуктивно решение за удовлетворяване на потребностите на днешните клиенти от минната и кариерната индустрия. 

Задълбочен инженерен преглед

Базирана на съществуващата и доказала се серия TR на Terex Trucks, разработката на самосвалите R45D, R60D и R70D от серия D на Volvo е следствие на един задълбочен инженерен преглед, гарантиращ, че машините отговарят на стандартите, които се очакват от продуктите на Volvo в съответните им целеви пазари и сегменти. Подобренията включват по-голяма видимост и системи за безопасност, както и техническа поддръжка и маркетинг на Volvo.

В резултат от пускането на брандирана с марката Volvo гама от самосвали с неподвижно свързана рама, производството на самосвали Terex Trucks ще бъде постепенно прекратено.

Volvo Rigid Haulers “Нашата покупка на Terex Trucks през 2014 беше стратегическо решение, което позволи на Volvo да предложи на клиентите опция за самосвали с неподвижно свързана рама”, каза Томас Битер, старши вицепрезидент по маркетинг и продуктово портфолио (MaPP) във Volvo CE. "Оттогава ние работим по проектирането на изцяло нов самосвал с неподвижно свързана рама, който се основава на 84-годишното наследство на Terex Trucks, като същевременно включва в себе си водеща в индустрията технология на Volvo CE и основните ни ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда. Днес ние преминаваме към следващия етап и новите Volvo машини, особено R100E от серията Е, са резултатът от тази работа. Убедени сме, че те ще впечатлят клиентите, работещи в сегментите на минното и кариерното дело."

Нови машини на фокус

Изцяло новият флагмански модел R100E е проектиран да отговаря на изискванията на клиента за самосвал с неподвижно свързана рама, който да осигурява висока производителност и експлоатационни характеристики, ниски общи разходи за собственост, лесна поддръжка и добър комфорт за оператора. Благодарение на своя голям капацитет и скорост на превозване, на новата V-образна форма, ефективната хидравлика, интелигентните системи за наблюдение и обстановката за оператора, R100E ще помогне на клиентите да превозват повече материали за по-малко време.

"Самосвалите с неподвижно свързана рама Terex Trucks са известни с добрата си работа при трудни условия, като същевременно са лесни за поддръжка и осигуряват ниски разходи за притежание", заяви Пол Дъглас, вицепрезидент на Volvo CE за самосвалите с неподвижно свързана рама и Terex Trucks. “Нашият доказан дизайн осигури силна ДНК, която помогна за разработването на новаторското навлизане на Volvo CE в тази продуктова линия. Новият R100E от серия Е е изцяло нова машина, която осигурява стабилност, дълъг сервизен живот, висока доходност, издръжливост и комфорт. Нещо повече, тя се управлява и поддържа бързо и лесно.” 

Volvo Rigid Haulers

Ярко бъдеще

Новите самосвали с неподвижно свързана рама с марка Volvo ще се произвеждат в ребрандирания завод Volvo Motherwell в Шотландия и ще се продават изключително чрез дилърската мрежа на Volvo.

Забележка на редактора: това съобщение няма отношение към гамата от съчленени самосвали с марка terex trucks на Volvo. Гамата от съчленени самосвали с марка Terex Trucks ще продължи да се проектира, произвежда и развива в завода Motherwell, като ще се разпространява чрез вече съществуващата независима дилърска мрежа на Terex Trucks.