СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE представя 10-тонен осцилиращ валяк

Окомплектован с нова технология на осцилиране, валякът с двоен барабан DD105 OSC от Volvo Construction Equipment има способността да компактира ефективно на деликатни места като по мостове, над тръби и близо до жилищни райони.

Volvo asphalt compactor DD105 OSC T4F

10-тонният асфалтов валяк DD105 OSC от Volvo Construction Equipment е конструиран за ефективност, осигуряваща повишена рентабилност, като същевременно намалява разхода на гориво, емисиите и шума.
Оборудван с гъвкавостта на осцилиращата технология на Volvo, която елиминира вертикалните вибрации, DD105 OSC предлага висока производителност при валиране, като същевременно създава безвредно осцилиращо движение. Това предава по-малко натоварване на околната повърхност, което позволява компактиране в по-деликатни области на приложение, като по мостове, над тръби и в близост до жилищни райони.
С широк барабан от 1680 мм (66,1 инча) със закалена, абразивно устойчива черупка на барабана от легирана стомана, DD105 OSC се задвижва от усъвършенстван Tier 4 Final D3.8 двигател на Volvo, който помага на тази здрава машина да предостави висока производителност.

Майсторско компактиране с по-малко ходове


В допълнение към технологията на осцилиране, адаптирането към различни работни места става лесно. С опция за използване на барабан с осем настройки за амплитуда или два, могат да се правят промени в зависимост от околната среда и дълбочината на материала, което допълнително допринася за универсалността на машината. Изборът на най-подходящата амплитуда за условията на смесване и дебелината позволява на оператора да постигне по-високо качество на работа с по-малко ходове. Валяк за асфалт Volvo DD105 OSC T4F
DD105 OSC е конструиран да работи усилено и предлага функции, които са проектирани с мисъл за оператора. Отвореният ROPS/FOPS навес и опционалната затворена кабина съчетават комфорт, контрол и видимост, като осигуряват продуктивна обстановка за оператора. От седалката с пневматично окачване операторът има команден поглед към работната площадка, както и ясна видимост надолу към барабана и разпръсквателите, което повишава сигурността и прецизността при валиране. Видимостта към бордюрите и препятствията се подобрява с отместеното кормилно управление, което спомага за прецизно компактиране. С ергономично позиционирани контроли и джойстик се подобрява маневреността на оператора, който може да разчита на управлението против плъзгане Anti-Slip Control, за да товари и разтоварва машината лесно, без да поврежда настилката.

Върхова производителност и работоспособност


За да се справи с променливите условия на работните обекти, валякът с двоен барабан Volvo DD105 OSC е оборудван с функции, които осигуряват гладко и равномерно матово покритие. Вибрационната система на барабана позволява на операторите да постигнат целевата плътност при различни приложения, като използват висока центробежна сила и опция с 8 амплитуди. При подходящите амплитуди валякът работи по-ефективно, като помага на операторите да постигнат висококачествено покритие с по-малко ходове.
DD105 OSC разполага с водеща в отрасъла автоматична водна система на барабана с тройна филтрация, която осигурява равномерно покритие с променлив дебит, за да се избегне натрупване на материала. С функции, които включват основни и резервни помпи, основни и резервни разпръскватели за всеки барабан, дюзи с ръчно сервизно обслужване, както и чистачки на барабаните, автоматичната система за намокряне на барабаните осигурява ненадмината ефективност за максимална работоспособност на машината.

Животът е лесен


Освен комфорта на оператора и подобряването на производителността, валякът с двоен барабан DD105 OSC е проектиран за лесно сервизно обслужване и поддръжка. Капакът на двигателя с отваряне нагоре позволява лесен и пълен достъп до компонентите на двигателя и хидравликата за ефикасно сервизно обслужване и поддръжка. Използвайки един ключ, техниците имат достъп до люкове за ежедневно сервизно обслужване, а предпазителите и релетата са групирани съвместно. С достъп от нивото на земята до двигателя, радиатора, акумулатора и филтрите, контролните точки за ежедневна проверка са безпрепятствени, което прави поддръжката лесна. Обширната локална мрежа за поддръжка от дилъри на Volvo осигурява непрекъсната работа на машината, помагайки на клиентите да генерират максимална печалба и да развиват бизнеса си.


Основни спецификации:
Работно тегло (с ROPS) kg  9 851
lb 21,718
Ширина на барабан или въртене mm 1 680 - 1 680
in 66.1 - 66.1
Номинална мощност на двигателя kW 85
кс(imp) 114
Вибрационна честота Hz 39
в/мин 2,340
Амплитуда mm 0.72
in 0.0283
Обща дължина mm 4 650
in 183.1
Максимална широчина mm 1 838
in 72.4
Обща височина mm 2999
in 118.1

Преминете към страницата на продукта.