CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo Group: oplossingen voor de zwaarste eisen in de bouw, nu en in de toekomst

Op de bauma 2019 presenteert Volvo Construction Equipment (Volvo CE) zijn meest geavanceerde portfolio van machines en diensten ooit, met duurzame innovaties voor klanten van vandaag en morgen, allemaal ontwikkeld op basis van de toonaangevende kennis die binnen de Volvo Group aanwezig is.

De Volvo Group is klaar om dit jaar de show te stelen tijdens de bauma in München. Met Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks en Volvo Financial Services hebben we onze krachten gebundeld, zodat we een compleet pakket producten en diensten kunnen bieden met als thema 'Building Tomorrow'. Gesterkt door deze ongeëvenaarde synergie zal Volvo CE in 2020 zijn belofte nakomen met de wereldprimeur van de eerste elektrische compacte bouwmachines: de elektrische compacte graafmachine en wiellader. 

Toonaangevend op de bauma

Klanten van de hele waardeketen zullen onder de indruk zijn van de baanbrekende serie producten en diensten van de Volvo Group, die getoond worden op stand 203 in hal C6 (2293 m2), de demozone buiten (5870 m2) en de extra buitenstand bij FM714 (297 m2). Naast de twee elektrische machines, de ECR25 en de L25, omvat het pakket tal van producten met nieuwe technologieën, zoals de baanbrekende hydraulische hybride EC300E, de semi-autonome EC220E met Volvo Active Control voor geautomatiseerde giek- en bakbewegingen, en de kleine maar vastberaden EC60E die gekenmerkt wordt door zijn compacte uiterlijk en krachtige prestaties.
 
Maar dat is nog niet alles. Volvo's meest compacte afwerkmachines ooit, de P2820D en P2870D, betreden het podium, net als de nieuwe generatie van de EW60E, de EC750E highreach sloopgraafmachine, de R100E starre dumper – Volvo's vlaggenschip – en nog veel meer. Al met al kunnen bezoekers meer dan 50 van Volvo's meest geavanceerde weg- en terreinmachines bewonderen, op de stand en tijdens de indrukwekkende liveshow. De complete line-up bestaat uit 47 bouwmachines, 6 vrachtwagens, waaronder de autonome Volvo FH, een serie elektrische vrachtwagens en een demonstratie van de motoren van Volvo Penta.

Volvo Services staan dit jaar in de schijnwerpers op de bauma. Elke machine wordt namelijk ondersteund door een specifiek serviceaanbod dat toegankelijk is via touchschermen en andere displays. Het hoogtepunt vormt de wereldwijde lancering van ActiveCare, een intelligente telematicadienst om de toestand van de machine te bewaken én wekelijkse rapporten te verschaffen, zodat de stilstandtijd kan worden verkort. Dit evenement wordt ook aangegrepen voor de introductie van de nieuwste update voor Haul Assist, een pakket aan toepassingen voor de Volvo Co-Pilot-interface, nu met een real-time trackingkaart om de verplaatsingen van dumpers te optimaliseren, en de On-Board Weighing-functie voor een verbeterde efficiency. Daarnaast heeft Volvo Financial Services speciale aanbiedingen voor klanten op de bauma, met een rente van slechts 0,79%.

Van concept naar werkelijkheid

Volvo CE levert praktijkgerichte oplossingen, voortbouwend op tientallen jaren onderzoek. Wij brengen producten op de markt die schoon en productief zijn en bijdragen aan een betere wereld. Om dit kracht bij te zetten, beschikt het bedrijf over een speciaal innovatiecentrum waar alle nieuwe ontwikkelingen voor het voetlicht komen.
 
De lancering van elektrische machines vormt een mijlpaal in het streven van het bedrijf naar een duurzamere toekomst. De ECR25 Electric- en L25 Electric-machines, die de eerste telgen van Volvo's nieuwe serie elektrische compacte graafmachines en compacte wielladers vormen, produceren geen uitlaatgassen, zijn aanzienlijk stiller, zuiniger en efficiënter en vergen minder onderhoud vergeleken met hun conventionele tegenhangers.

De kracht van partnerschap

Melker Jernberg, president van Volvo CE, die samen met de presidenten van Volvo Penta en Volvo Trucks een persconferentie organiseert, licht dit toe: "Innovatie vormt de rode draad in ons bedrijf, vanaf baanbrekend onderzoek en vooruitstrevende ontwikkelingen tot en met de productie van marktklare machines die op deze bauma worden geïntroduceerd. Maar we kunnen dit niet in ons eentje. Onze voortdurende samenwerking met al onze stakeholders laat zien dat partnerschap daadwerkelijk het nieuwe leiderschap is. We zijn er trots op dat we dit samen met onze partners kunnen realiseren door gezamenlijk de meest complexe uitdagingen aan te gaan, met duurzame oplossingen voor de samenleving van vandaag en morgen."
 
De Volvo Group kende in 2018 een recordjaar wat betreft de wereldwijde verkopen en een groei van 12% op de Europese markt. Uitgaande van deze financiële slagkracht gaan we vol vertrouwen op weg naar de toekomst. Of we nu voortbouwen op de vaardigheden en ervaring van de gehele groep, of samenwerken met externe stakeholders bij de talloze projecten, met 'Building Tomorrow' werkt Volvo aan de toekomst door toonaangevende innovaties nu al op de markt te brengen.

 

Afbeelding 1: Melker Jernberg na de onthulling van de elektrische machines.
Afbeelding 2: de binnenstand van Volvo op de bauma.
Afbeelding 3: de buitenstand van Volvo op de bauma.