CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo CE lanceert nieuwe serie starre dumpers

De nieuwe D-serie starre dumpers van Volvo Construction Equipment zijn gebaseerd op een beproefd dumperconcept en uitgerust met de nieuwste technologie voor optimale zuinigheid en productiviteit.

Volvo Construction Equipment heeft zijn assortiment aan eersteklas dumpers uitgebreid met de starre dumpers R45D, R60D en R70D. Deze machines met een laadcapaciteit van 45 tot 72 ton (41 tot 65 US ton) zijn ontwikkeld om de belangrijkste kostenpost voor klanten, de brandstof, te helpen verlagen en veiligheid en comfort te bieden tijdens de bediening.

De D-serie starre dumpers mogen dan nieuw zijn, de machines zijn gebaseerd op de rijke geschiedenis die terugreikt tot meer dan 70 jaar geleden toen het toenmalige team van technische experts en constructeurs van de huidige Volvo CE-fabriek in het Schotse Motherwell 's werelds eerste dumper lanceerde. De D-serie starre dumpers worden geproduceerd in dezelfde fabriek waar al decennialang starre dumpers worden gebouwd, maar nu in het designjasje van Volvo CE en de bijbehorende kernwaarden. Met de nieuwste dumpers die het resultaat zijn van een rijk erfgoed, technische knowhow en moderne productietechnieken nemen klanten topkwaliteit, betrouwbaarheid en productiviteit in huis.

Zuinigheid standaard


De starre dumpers R45D, R60D en R70D hebben eersteklas motoren met grootse prestaties, een hoog koppel en een vermogen tot 567 kW (760 pk), zelfs op lage toeren. De lange onderhoudsintervallen en het grote brandstofrendement leveren bovendien uiterst lage operationele kosten op.De elektronische integratie tussen motor en transmissie zorgt voor topprestaties van de aandrijflijn, wat soepel schakelwerk en een gelijkmatige snelheid betekent ongeacht dumpertoepassing. Het geïntegreerde schakelsysteem met twee programma’s – Power en Economy – verbetert de prestaties en het brandstofverbruik en zorgt voor gedoseerd vermogen in alle dumpertoepassingen. De machinist kan een van de schakelprogramma's van de transmissie kiezen voor afstemming op het laadgewicht. De hydrauliek voorziet bovendien in de vereiste opbrengst voor de koel- en regelsystemen voor de snelle cyclustijden en goede prestaties van hoogproductieve machines.

Productieve krachtpatsers


De efficiënte en intelligente Volvo dumpers bieden een groot vermogen voor hun machinegewicht, effectief schakelwerk en een optimale gewichtsverdeling, zodat machinisten sneller hun productiviteitstargets kunnen halen. Dankzij het doordachte design en de machineconfiguratie bieden de starre dumpers R45D, R60D en R70D een indrukwekkende tractie, zodat het de ideale machines zijn voor de steile hellingen die we vaak aantreffen op dag- en mijnbouwlocaties. De goede kalibratie van de totale aandrijflijn maakt een hoge mate van tractie mogelijk voor optimale productiviteit op een lastige ondergrond en op steile hellingen, dankzij verbeteringen in de koppeloverdracht in de aandrijfas.De grote en slijtbestendige dumperbakken van HARDOX 400-staal met uitlaatgasverwarming zorgen voor maximale storthoeveelheden en minimale materiaalverliezen en materiaalresten in bak. Ter verhoging van de efficiency en productiviteit van huidige en toekomstige projecten beschikken klanten over diverse intelligente systemen, waaronder Volvo Site Simulation. Dergelijke systemen bieden een schat aan informatie over machines, machineparken en locaties. De machinist kan meer produceren dankzij gevoelig afgestelde functies zoals het stuurwiel en bedieningselementen die goed in de hand liggen. Voor nóg meer gemak kan de machinist het cabinecomfort naar wens aanpassen dankzij het krachtige HVAC-systeem.

Duurzaam gebouwd


De D-serie starre dumpers zijn niet alleen productief op de korte termijn, ze gaan tevens lang mee. Dit betekent een grote inzetbaarheid en een aanzienlijke beperking van de kosten voor onderhoud en reparaties. Om er zeker van te zijn dat de duurzame machines berekend zijn op de lastige condities op locatie zijn ze uitvoerig getest in extreme bedrijfsomstandigheden, zodat de machines en hun componenten lang meegaan. Het simpele dumperdesign wordt gekenmerkt door een sterke frameconstructie die bestand is tegen de zwaarste bedrijfsomstandigheden. Dankzij de centraal gemonteerde transmissie en het lage zwaartepunt worden de krachten van de lading gelijkmatig verdeeld over de banden. Het sterke chassis van de starre dumpers dat bestand is tegen extreme krachten dempt schokken en trillingen tijdens het laden en transporteren. Dit levert een constructie op met een langere levensduur en lagere operationele kosten door de geringere onderhoudsbehoefte.

De starre dumpers bieden een goede langetermijninvestering, dankzij productiviteitsverhogende componenten. De bedrijfsrem gaat langer mee dankzij de transmissieretarder, een standaardfunctie die het motortoerental verlaagt en het gebruik van de bedrijfsrem beperkt. Alle componenten zijn goed beschermd, omdat een lange levensduur van componenten essentieel is voor lage operationele kosten. Zo is de hydrauliek voorzien van meerdere filters voor retour van de hydrauliekolie tegen te gaan en de inzetbaarheid van de machines te vergroten. De machines hebben tevens een motorbeschermingsfunctie die de machinist waarschuwt, wanneer het motorvermogen wordt verlaagd. Het motorvermogen en het toerental worden geleidelijk verlaagd, afhankelijk van de ernst van de storing, om motorschade tegen te gaan. De motorparameters waar hierbij op wordt gelet zijn een hoge koelvloeistoftemperatuur, een hoog uitgangssignalen van het gaspedaal en een laag koelvloeistofpeil.

Veiligheid zit in onze genen


De D-serie starre dumpers die gebouwd zijn om hard te werken beschikken over talloze kenmerken waarmee u veiliger kunt werken. Vanuit de FOPS-cabine met ROPS-certificaat heeft de machinist een buitengewoon goed zicht op het werkterrein en de gebieden rond de machine. Het zicht wordt verbeterd door de bestuurdersstoel die links in de cabine zit en de boordmonitor van het Volvo Smart View, die de beelden van vier aan de buitenkant gemonteerde camera's combineert tot een vogelperspectief.

Deze hoogpresterende machines die tot in de kleinste designaspecten veiligheid bieden kunnen in alle controle steile hellingen op- en afrijden, dankzij de transmissie- en de remretarder en de optionele neutraalstandblokkering. De overtoerenbeveiliging remt de machine automatisch af tot binnen het veilige werkbereik en de kiepblokkering van de dumperbak voorkomt opschakeling bij het verrijden van de machine met een geheven dumperbak. Diverse andere veiligheidssystemen waaronder faalveilige rem- en hulpbesturingssystemen bieden de vereiste gemoedsrust.

Eenvoud in onderhoud


Voor een lange levensduur en maximale productiviteit is het zaak om regelmatig onderhoudsinspecties te verrichten en op die manier potentiële problemen vroegtijdig op te sporen. Via de antisliptreden en veilige bordessen kunt u veilig toegang krijgen tot de machine. Vanaf het brede platform of vanaf de grond kunnen monteurs veilig en met een minimum aan gereedschap bij de in groepen bijeengeplaatste onderhoudspunten. De centraal geplaatste transmissie is gemakkelijk bereikbaar zonder dat andere onderdelen hoeven te worden gedemonteerd. De machinist beschikt via het instrumentenpaneel binnen in de cabine over eersteklas diagnosegegevens en kan zo snel de diagnose stellen en maatregelen nemen.

En voor dumpers die meer vergen dan routinematig onderhoud kunnen klanten terecht bij Volvo's wereldwijd vertakte servicenetwerk van dealers, werkplaatsen en monteurs. Dankzij de lokale kennis en de ervaring op mijnbouwgebied wereldwijd kan Volvo een goede verkrijgbaarheid van onderdelen garanderen en machinerapporten via telematicasystemen verschaffen waarmee de operationele kosten van klanten verder te verlagen zijn.


 

Belangrijkste specificaties:

    R45D R60D R70D
Laadcapaciteit kg
lb
41.000
90.389
54.500
120.152
65.000
143.300
Bakvolume, SAE 2:1 kop
yd³
26
34
35
46
41,5
54
Nettogewicht kg
lb
36.435
80.325
42.048
92.700
49.573
109.290
Max. toelaatbaar totaalgewicht kg
lb
77.435
170.715
96.548
212.852
114.573
252.590
Motor   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Motoremissie   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II
Max. bruto motorvermogen kW
pk (imp)
392
526
522
700
567
760
... bij motortoerental omw/min 2 000 2 000 2 100
Max. Bruto koppel, SAE J1349 Nm
ft lbf
2.407
1.775
2.981
2.199
3.323
2.451
... bij motortoerental omw/min 1500 1500 1350
Max. snelheid km/h,
mph
65,0
40.4
57,5
35.7
57,0
35.4

N.B. U kunt de foto's in dit persbericht downloaden door hier te klikken.