Construction Equipment Sverige
volvo filter

Volvo Filter

Skapad av Volvo för Volvo

Om motorn är hjärtat i en Volvo så är filtren levern och lungorna, och hjälper maskinen att hålla sig i toppform. Volvo originalfilter har genomgått omfattande tester och optimerats för att fungera i harmoni med din Volvomaskin i kombination med högsta tillverkningskvalitet, utmärkt filtreringseffektivitet, mycket låga tryckfall och extra hög kapacitet att hålla kvar smuts. Välj Volvo Filter för högsta produktivitet och lönsamhet, om och om igen.

Varför ska jag använda Volvo Filter?
  • Långa serviceintervall, mindre stilleståndstid och lägre underhållskostnader.
  • Maximera funktionerna hos din Volvomaskin. Tester visar att endast Volvo Filter kan maximera den fulla potentialen hos din Volvomaskin.
  • Volvo Filter är det bästa valet för din verksamhet – de skyddar komponenter mot skadliga partiklar, minskar slitage och ökar livslängden.

Filtrets viktigaste del
  • Lita på att Volvo tillhandahåller tillverkningsmaterial av högsta kvalitet och standard. Det material som används i Volvo-filter är tillverkat av cellulosafibrer av hög kvalitet. Fina fibrer ger ett tätt filtermaterial med små porer som samlar upp ytterst små partiklar. Grova fibrer ger ett tjockt och öppet filtermaterial med stora porer och hög kapacitet.
  • Materialkonstruktörerna blandar fina och grova fibrer tills materialet har exakt den reningsgrad och kapacitet som filtret behöver.
  • Materialet i Volvos delflödesfilter, som arbetar under mycket högt tryck, är förstärkt med syntetfibrer för att få tillräcklig styrka.

Vårt utbud av Volvo Filter

Motoroljefilter
Bränslefilter
Luftfilter
Hyttluftfilter
Hydrauloljefilter
Avluftningsfilter
Högre drifttid, lägre kostnader, hälften av avfallet

Med lanseringen av våra nya högprestandabränslefilter erbjuder Volvo Construction Equipment nu en komplett utökad motorservice för många olika produktplattformar. Fördelarna med detta 1000-timmars serviceintervall för motorn inkluderar:

  • Ökar drifttiden genom att låta maskinerna vara i arbete längre med färre avbrott.
  • Sparar tid och pengar, samtidigt som miljön gynnas.
  • Minskar användningen av olja och filter med 50 %.
Mer information

Vet du vad du behöver?

Vill du beställa reservdelar? Vi hjälper dig gärna.

Gör en beställning