Construction Equipment Suomi

Volvo CE esittelee laajennetun keskikokoisten sähkökoneiden valikoiman

Siirtyäkseen kohti kestävämpää rakennusteollisuutta Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on julkistanut kolme uutta sähkökonetta, jotka täydentävät sen jo ennestään laajaa pakokaasupäästöttömien ratkaisujen valikoimaa.

Volvo L90

L120 Electric pyörä kuormaaja, L90 Electric pyörä kuormaaja ja EWR150 Electric kaivinkone ovat markkinoiden uusimmat tehokkaat innovaatiot, jotka tukevat asiakkaiden fossiilittomuustavoitteita.

Koneet esiteltiin ensimmäistä kertaa Volvo Days 2024 –tapahtumassa. Ne tarjoavat asiakkaille ympäristöystävällisemmän ja älykkäämmän vaihtoehdon, sekä auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä, alentamaan käyttökustannuksia, avaamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä parantamaan työympäristön mukavuutta.

Keskikokoiset ihmeet

Näillä 15–20 tonnin sähköisillä ratkaisuilla Volvo CE laajentaa tarjontaansa uusille segmenteille. Lisäksi ne antavat asiakkaille mahdollisuuden työskennellä hiilineutraaleilla ja meluherkillä alueilla, sekä sisätiloissa ilman ylimääräisiä ilmanvaihtojärjestelmiä. Myös normaalin työajan ulkopuolella työskentely on mahdollista pakokaasuttoman ja hiljaisen toiminnan ansiosta.

Lisäksi koneissa on keskimäärin 65 % pienemmät energiakustannukset sekä ne vaativat 30 % vähemmän huoltoa, mikä tekee niistä kustannustehokkaan ratkaisun nykyaikaiselle työmaalle. Ne tarjoavat myös saman, ellei paremman suorituskyvyn, kuin diesel-kollegansa. Kun melua, tärinää ja kuumuutta on vähemmän, käyttäjät raportoivat miellyttävämmistä työolosuhteista, väsymyksen vähenemisestä ja helpommasta kommunikoinnista.

VCE:n Euroopan alueen sähköisen liikkuvuuden myyntijohtaja Elodie Guyot sanoi: "Sitoutumisemme paremman maailman rakentamiseen perustuu siihen, että edistämme kestävää muutosta eri varustus tyypeissä ja kokoluokissa. Meillä on jo alalla luotettavia sähköratkaisuja kompaktissa tuotevalikoimassamme ja kasvava osa keskikokoista valikoimaamme. Olemme innoissamme voidessamme jatkaa tämän sitoumuksen täyttämistä nyt kolmella keskikokoisella päästöttömällä innovaatiolla uusilla tuotelinjoilla ja koossa, jotka kaikki hyötyvät alan johtavasta, suorituskykyisestä sähköteknologiastamme."

Suuri teho ja pitkä käyttöaika L120 Electric -pyörä kuormaaja

Ensimmäinen, joka lanseeraa 6 tonnin nostokapasiteetin ja hyötyy siitä, 20 tonnin L120 Electric pyörä kuormaaja on arvokas kumppani useissa sovelluksissa. Ne vaihtelevat rakennustyömaista, satamista ja logistiikkakeskuksista jätehuoltoon ja kierrätykseen, kaupunki-infrastruktuurin ylläpitoon sekä maa- ja metsätalouteen.

Volvo L120

Useimmissa kevyissä ja keskiraskaissa tehtävissä L120 Electric tölkki työskennellä koko päivän, noin 5–9 tuntia yhdellä latauksella sovelluksesta ja ympäristöstä riippuen. Kun se tarvitsee virtaa, se tölkki latautua 10–100 %:sta tunnissa 40 minuutissa 180 kW:n DC-pika laturi tai Volvon PU500-mobiili-tehoyksikkö ja 7 tunnissa 40 kW:n kannettavalla DC-laturi, joka soveltuu yön yli lataamiseen.

L120 Electric otetaan käyttöön valituilla markkinoilla Euroopassa, kansainvälisellä alueella, Intiassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa Q4, 2024 alkaen.

Monipuolisuutta ja käyttömukavuutta L90 Electric pyörä kuormaaja:llä

Luokkansa ensimmäinen sähköinen pyörä kuormaaja, 15 tonnin L90 Electric on moniosaajaratkaisu, joka soveltuu monenlaisiin töihin. Näitä ovat teollinen materiaalinkäsittely, metsätalous, maatalous ja viherrakentaminen, louhokset ja kaivostoiminta sekä jätteet ja kierrätys.

Volvo L90

Kuten L120 Electricissä, siinä ei ole vain erilliset sähkömoottorit propulsiolle ja hydrauliikalle, mikä mahdollistaa täyden tehon molemmille järjestelmille, vaan se nauttii nopeammasta vasteajasta ja lyhyemmistä jaksoajoista kuin perinteiset mallit. L90 Electricin osalta tämä johtuu suurelta osin Volvon suunnittelemasta voimansiirto, vaihteisto, upouudesta ja erityisesti sähkökäyttöistä käyntisilta varten, mikä johtaa optimaaliseen energiatehokkuuteen.

Kuljettajat tölkki helposti käyttää toimintoja ja asetuksia intuitiivisesta käyttöliittymästä, joka integroi Volvo Co-Pilotin ja taustanäkymän kamera, kun se on asennettu.

L90 Electric kestää noin 4–5 tuntia useimmissa keskiraskaissa sovelluksissa ja täyden työpäivän kevyemmissä sovelluksissa. Myös isoveljensä tavoin L90 Electricin sähkö- vetolaite moottori ottavat talteen energiaa toimimalla generaattoreina hidastettaessa, mikä takaa pidemmän käyttöajan ja jarru käyttöiän.

Se tölkki ladata 0-100% noin 70 minuutissa käyttämällä 150 kW: n DC-nopeaa laturi tai PU500-mobiilia tehoyksikkö, kun taas sen AC-kaapeli tölkki virtaa 6-7 tunnissa yön yli lataamista varten.

L90 Electric tulee valikoitujen tietyillä markkinoilla Euroopassa vuonna 2025.

Laajenee uuteen luokkaan EWR150 Electric -pyörillä varustetuilla kaivinkone

Volvo CE laajentaa sähkömallistoaan ensimmäisellä sähköisellä lyhyellä takapyörällä varustetulla kaivinkone, 15 tonnin EWR150 Electric. Siinä on luokkansa lyhin hännän heilahdus, ja se on kompakti ratkaisu kantakaupunkikäyttöön ja ahtaisiin tiloihin. Tämä monikäyttöinen kone, jota tukevat erilaiset lisälaitteet, on suunniteltu useisiin sovelluksiin rakentamisessa, tietöissä, kunnallistekniikan asennuksessa ja maisemoinnissa. Pyörillä varustettuna ratkaisuna se tölkki nopeasti siirtää tai siirtyä seuraavalle työmaalle, jolloin tarvittavat työkalut tuodaan perävaunuun, mikä säästää aikaa ja kuljetuskustannuksia. Pyörillä varustettuna ratkaisuna se tölkki nopeasti siirtää tai siirtyä seuraavalle työmaalle, jolloin tarvittavat työkalut tuodaan perävaunuun, mikä säästää aikaa ja kuljetuskustannuksia.

Volvo EWR150

Vaikka muut valmistajat tarjoavat muunnettuja sähkövaihtoehtoja tälle konetyypille, EWR150 Electric tulee tehtaalta, mikä tekee siitä huomattavasti kilpailijoitaan energiatehokkaamman ratkaisun ja tarjoaa alhaisemmat kokonaiskustannukset. Huippuluokan akut on varustettu lämmönhallintajärjestelmällä, joka varmistaa, että ne pysyvät optimaalisessa lämpötilassa pitkän käyttöiän saavuttamiseksi.

Energian talteenottotoiminnot, kuten sähköinen matkustaminen, mahdollistavat koko päivän työskentelyn yhdellä latauksella. Sähkökäyttöinen Volvo kaivinkone tölkki saa virtaa yön yli yksinkertaisesti kytkemällä integroidun yhdysrakenteinen laturi (32 ampeeria) seinä pistorasia tai seinälatausasemaan tai noin tunnissa valinnaisilla pikalatausasetimilla.

EWR150 Electric on rakennettu tarjoamaan ensiluokkaista mukavuutta parannetun ohjaamo ansiosta – etu, joka on osa uuden sukupolven kaivinkone muotoilua ja päivitystä dieselkäyttöiseen EWR150E verrattuna. Se nauttii myös paremmasta suorituskyvystä ja monipuolisuudesta suuremman ulottuvuuden, nostokapasiteetin ja minimoidun etukääntösäteen ansiosta.

Se on saatavilla vuoden 2025 puolivälistä alkaen valikoiduille asiakkaille Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Alankomaissa.

Ylimääräinen jalusta

Kaikki kolme sähkömallia hyötyvät uudesta digitaalisesta My Equipment -työkalu, joka auttaa asiakkaita maksimoimaan käyttöajan ja hallitsemaan latausprosessia tehokkaammin akku tilan, konetuntien ja virrankulutuksen avulla.

Perinteisten vastineidensa tavoin ne tölkki hyötyä myös Load Assist - ja Dig Assist sovelluspaketeista, yhteensopivista Volvo-työvälineistä sekä optimaalisen käytön jalusta palveluista ja ratkaisuista.

Lisätietoja Volvo CE:n kehittyvästä sähkökonemallistosta on osoitteessa https://www.volvoce.com/suomi/fi-fi/products/electric-machines/

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com