Construction Equipment Suomi

Volvo CE laajentaa jäykkien vetoautojen valikoimaa 60- ja 70-tonnisiin luokkiin.

R100-kuorma-auton menestyksen jälkeen Volvo CE:n 55 tonnin hyötykuorman R60- ja 65 tonnin R70-jäykkien kuorma-autojen lanseeraus laajentaa louhinta- ja kevytkaivosasiakkaiden kuljetusvaihtoehtoja.

Volvo R60

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on ilmoittanut tuovansa markkinoille kaksi uutta kuljetusvaihtoehtoa kiviteollisuuden ja kevyen kaivostoiminnan asiakkaille. R60 ja R70, joilla on vastaavasti 55 ja 65 tonnin kuljetuskapasiteetit, täydentävät yrityksen tarjontaa menestyksekkään R100-mallin jalanjäljissä.

R60:n korin tilavuus on 36,04 m³ ja R70:n 42,4 m³. Ne voivat olla kooltaan pienempiä, mutta lippulaiva R100:n fanit näkevät uusissa koneissa monia samoja ominaisuuksia ja etuja kuin uusimmassa E-sukupolvessa.

Näiden uusien yksiköiden lanseeraus antaa louhos- ja kevytkaivosasiakkaille enemmän tuotantovaihtoehtoja - ei vain näiden kolmen jäykän vetoauton, vaan myös Volvo CE:n nivellettyjen vetoautojen valikoiman osalta. (Jäykän R60-kuorma-auton hyötykuorma on sama 55 tonnia kuin yhtiön A60H-nivelkuljetusauton).

Jäykän vetoauton ja nivelletyn vetoauton valinta louhinta- ja kaivostyömailla riippuu monista tekijöistä, kuten toiminnan erityistarpeista ja -olosuhteista. Jäykät kuljetusajoneuvot menestyvät työmailla, joilla on leveät, lujat ja hyvin hoidetut kuljetustiet, joilla ne voivat kulkea nopeasti (jopa 61 km/h) pitkiä matkoja, kun taas nivelkuljetusajoneuvojen valttikortti on epätasaisilla, kapeilla, liukkailla ja jyrkillä kuljetusteillä, joilla kuljetusjakso on lyhyempi. R60- ja R70-mallien käyttöönoton ansiosta Volvo voi räätälöidä kuljetusratkaisun työmaan dynamiikan mukaan. Volvon Site Simulation -palvelu voi auttaa saavuttamaan tuotantotavoitteet, vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja parantamaan kannattavuutta suosittelemalla optimaalista työmaan kokoonpanoa ja konekantaa.

R60:n ja R70:n valmistus tapahtuu Volvon Motherwell-tehtaalla Skotlannissa, joka on toiminut jäykkien kuljettajien kehityksen keskuksena lähes 75 vuoden ajan. 
Tehtaan vetoautot ovat tunnettuja korkeasta tuottavuudestaan, vähäisistä huoltotarpeistaan ja pitkästä käyttöiästään, eivätkä R60 ja R70 ole poikkeus tähän sääntöön. Alhaisen painopisteen, tasapainoisen painon ja sitkeän mutta joustavan alustan ansiosta nämä koneet ovat vankkoja, suorituskykyisiä ja luotettavia, mikä takaa alhaiset käyttökustannukset.

Sanoiko joku "tuottavuus"?

R60- ja R70-mallien suunnittelun keskeisenä periaatteena on maksimoida siirrettävän materiaalin määrä tonnia tunnissa. Uusissa koneissa on V-muotoinen vetorunko, joka on suunniteltu siten, että kuorma pysyy mahdollisimman hyvin paikoillaan, mutta samalla materiaalin kulkeutuminen takaisin kippauksen jälkeen on mahdollisimman vähäistä. Myös itse kippausprosessi on nopea nopean kippausjärjestelmän ansiosta. Lisävarusteena saatava ajoneuvoon asennettava punnitusjärjestelmä antaa reaaliaikaista tietoa hyötykuormasta, ja se auttaa kuljettajia noudattamaan alan standardia 10/10/20 hyötykuormituskäytäntöä, jonka mukaan kone voi ottaa 10 % ylikuormitusta 10 % ajasta, mutta ei saa ylittää 20 %.

Volvo R60

Pidon osalta suuri vetoakselikerroin takaa parhaan mahdollisen pidon, ja jo ennestään tehokas, vääntömomentiltaan suuri moottori säästää polttoaineen kulutusta Volvo Dynamic Shift Controlin tarjoaman automaattisen mukautuvan vaihteenvalinnan avulla. Moottorissa on myös valittavissa Eco-tila, joka vaihtaa oletusarvoisesti tehokkaimman vaihteen, ja moottorin automaattinen tyhjäkäynnin sammutus vähentää moottorin kulumista - ja molemmat näistä lisäävät polttoainetehokkuutta.

Mukava ja turvallinen paikka viettää päivä

Kuten R100, myös R60 ja R70 on kuljettajan mukavuuden ja turvallisuuden tyyssija. Turvallisuudesta alkaen ohjaamo on täysin ROPS/FOPS-sertifioitu, ja sinne pääsee molemmilta puolilta liukastumista estävien portaiden kautta. Liikkeessä vetoautoissa on vaihteesta riippuvainen nopeudensäätö ja valittavissa jarru tai vaihteiston hidastin. Vaihteistossa on myös ylinopeussuoja ja tyhjäkäynnin esto alamäkikäyttöä varten. Vikasietoinen jarrujärjestelmä ja jopa toissijainen ohjausjärjestelmä pitävät koneen turvallisesti oikealla tiellä. [Mainittakoon, että ensimmäisen vaihteen rajoitus 10K/h, kun kori on ylhäällä >> estää ajamisen korin ollessa ylhäällä kaatumisen estämiseksi]. Näkyvyys on yksi tärkeimmistä turvallisuustekijöistä, ja R60- ja R70-mallien kuljettajilla on täydellinen näkyvyys - tämä on seurausta suuresta tuulilasista ja matalasta kojelaudasta, jota tukevat myös vasemmalle sijoitettu kuljettajan asema (joka auttaa turvallista ohittamista) ja 360 asteen Volvo Smart View -optio.

Volvo R60

Mukavuuden osalta R60 ja R70 ovat työpisteitä, jotka pitävät kuljettajat valppaina ja suorituskykyisinä koko työvuoron ajan. Ergonomisesta istuma-asennosta ja ilmajousitetusta istuimesta alkaen kuljettaja on eristetty ulkomaailmasta erillisjousituksen ansiosta, kun taas ohjaamo on tärinää vaimentavien viskoosikiinnikkeiden varassa. Ohjaus on kevyt ja ohjauspyörä säädettävissä, ja kuljettaja voi valita ohjaamon lämpötilan tehokkaan ilmastointijärjestelmän ansiosta. Kuljettaja hyötyy runsaasta säilytystilasta ja voi myös valita oman viihdykkeensä Bluetooth-radion avulla, joka voi muodostaa yhteyden matkapuhelimiin.

Perheasia

Yksi R60:n ja R70:n vahvuuksista on niiden helppo huollettavuus. Korjauskustannukset ja seisokkiajat pysyvät alhaisina, koska yksiköissä on pitkät 500 tunnin huoltovälit, maanpinnan tason merkintälaitteet ja helposti saavutettavat huoltopisteet. Yleiskokoiset laakerit pitävät varaosavaraston yksinkertaisena ja kustannustehokkaana. Teknologialla on myös oma osuutensa, sillä koneen sisäinen huoltodiagnostiikka ja CareTrack-telematiikkajärjestelmä seuraavat tilannetta kaukaa. Nämä auttavat tunnistamaan nopeasti mahdolliset viat ja maksimoimaan käyttöajan.

R60:n ja R70:n kapasiteetti sopii hyvin yhteen Volvo CE:n EC950F-telakaivukoneen ja L350H-pyöräkuormaajan kuormauskyvyn kanssa. R60:n ja R70:n käyttöönotto lisää Volvo CE:n valikoimaa louhinta- ja kaivostoiminnan segmentillä.

Lisätietoa löytyy verkkosivuilta: R60, R70.

Tärkeimmät tekniset tiedot

  Yksikkö R60 R70
Hyötykuorman kapasiteetti kg 55 000 65 000
Rungon tilavuus, SAE 2:1 kasa 36 42.5
Nettopaino kg 45 460 46 624
Bruttopaino kg 100 222 111 624
Moottori   Cummins QSK 19, CAC, 567 kW Cummins QSK 19, CAC, 567 kW
Moottorin päästöt   Tier 4f / Vaihe V Tier 4f / Vaihe V
Moottorin suurin bruttoteho kW 567 567
…moottorin käyntinopeudella rpm 2 100 2 100
Suurin SAE J1349 bruttomomentti Nm 3 084 3 084
…moottorin käyntinopeudella rpm 1 500 1 500
Maksiminopeus Km/h 60.6 60.6

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com