Construction Equipment Suomi

Uudet Volvo-kaivukoneet parantavat asiakkaiden tuottavuutta

Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) uusi kaivukoneiden valikoima osoittaa, että ne ovat etulyöntiasemassa moderneilla uudistuksilla, joka vie asiakkaat tulevaisuuteen - samalla kun ne laajentavat tuottavuuden, polttoainetaloudellisuuden ja kokonaiskustannusten rajoja.

Volvo EC230

Uusimmat mallit on uudistettu entistä tilavammiksi ja ergonomisemmiksi osana kunnianhimoista suunnittelukonseptia, joka auttaa asiakkaita saavuttamaan erinomaisia tuloksia. Uusi mallisto - joka on suurelta osin uuden käyttöympäristön ja parannetun käyttöliittymän (HMI) ansiota - ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan se on rakennettu vastaamaan vankasti tämän päivän ja tulevaisuuden haasteisiin.

Kaivukoneiden tuotehallinnan johtaja Kurt Deleu sanoo: "Olemme aina olleet ylpeitä siitä, että olemme olleet innovatiivisten kaivukoneidemme markkinajohtajia, ja nyt tämän uuden malliston avulla autamme asiakkaitamme saamaan entistä enemmän irti koneistaan. Tämä moderni muotoilu parantaa kuljettajan kokemusta merkittävästi, jolloin kone ja ihminen voivat tarjota tehokkaan suorituskyvyn, joka sopii nykypäivän työmaiden haasteisiin."

Ensimmäisenä Euroopassa ja Turkissa esitellään uusimmat EC500-, EC400- ja EC230-telakaivukoneet, joissa kaikissa on sama vaikuttava valikoima teknisesti edistyksellisiä ominaisuuksia, ja ne esiteltiin Volvo Days 2024 -tapahtumassa Eskilstunassa, Ruotsissa.

Volvo EC500

Parannettu käyttäjäkokemus

Tyylikäs uusi käyttöympäristö tarjoaa entistäkin enemmän tilaa ja mukavuutta, ja siinä on kylmälaatikko tavaroiden säilyttämistä varten sekä USB- ja Bluetooth-liitännät matkapuhelinten lataamista, musiikin toistoa ja yhteydenpitoa varten paikan päällä. Parannetun käyttöliittymän, avaimetonta moottorin käynnistystä ja aina päällä olevaa kameraa hyödyntävän käyttöliittymän ansiosta tuottava työpäivä sujuu helposti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Paremman tiivistyksen ansiosta ohjaamoon kulkeutuu myös vähemmän pölyä, ja parannettu lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi takaavat paremman ilmankierron ja vähentävät väsymysriskiä. Yhdessä alhaisemman melutason ja sisäänrakennetun aurinkosuojan kanssa kuljettajan kokemus on nyt mukavampi kuin koskaan.

Parempi polttoainetehokkuus ja TCO

Uuden sähköhydraulisen järjestelmän älykäs tekniikka mahdollistaa sen, että anturit valvovat kuljettajan liikkeitä ja lähettävät signaaleja parannetun päähallintaventtiilin ohjaamiseksi. Tuloksena on kaivukoneen puomin, kauhan ja muiden lisälaitteiden pehmeä ja tarkka liike sekä tarkempi kaivaminen ja kuormaaminen.

Monien muiden tehokkuutta parantavien ominaisuuksien joukossa on älykäs jäähdytysjärjestelmä, moottorin kierrosluvun säätö ja hydrauli?pumpun optimointi energiankulutuksen minimoimiseksi entisestään sekä automaattinen tehonlisäystoiminto, joka varmistaa järjestelmän paineen automaattisen säätämisen.

Kaikki nämä lisäominaisuudet eivät ainoastaan paranna polttoainetehokkuutta, vaan myös lisäävät kustannustehokkuutta.

Tarkkuus ja tuottavuus

Uudet kaivukoneet on suunniteltu auttamaan asiakkaita saavuttamaan enemmän vähemmällä rahalla ja työskentelemään tarkemmin ja nopeammin kuin koskaan aiemmin. Uuden sähköhydrauliikkajärjestelmän ja puomin ja kauhan liikkeiden automatisoinnin ansiosta kuljettajan väsymys vähenee ja tehokkuus lisääntyy, mikä mahdollistaa tarkan kaivutyön ja lyhyemmät jaksoajat mahdollisimman pienellä työpanoksella.

Edistykselliset sähköiset hallintavivut ja täysin sähköiset ajopolkimet tarjoavat salamannopeat vasteajat, kun taas heilahdussäädin, kauhan kulman säätö sekä kauhan kallistuksen ja kallistuslaitteen säätö auttavat kuljettajaa pitämään leikkuukulman tarkassa asennossa vain napin painalluksella.

Turvallisuus käsissä

Mahdollisuus asettaa puomin syvyyden, korkeuden ja heilahtelun rajoitukset? ennalta varmistaa, että kuljettajat suorittavat tehtävänsä mahdollisimman turvallisesti. Tämä voi auttaa heitä välttämään ylä- tai maanpäällisiä tai maanalaisia vaaroja, kuten sähkölinjoja, putkia ja kaapeleita sekä seiniä tai esteitä - ja mikä tärkeintä, työmaalla olevia ihmisiä.
Tärkeintä on että pystytään rajoittajaan liikettä ja välttää osumisia kaapeleihin ja seiniin.

Volvo Smart View with Obstacle Classification antaa kuljettajalle 360°-näkymän koneen ympäristöstä kameran ja uuden tutkatunnistusjärjestelmän ansiosta. Syväoppimisteknologiaa hyödyntävä ominaisuus ilmoittaa kuljettajille, jos lähellä tai jopa kaukana havaitaan esineitä tai ihmisiä. Tutkan kantama voidaan helposti esiasettaa teräväpiirtonäytöllä työympäristön ahtaudesta riippuen.

Erinomainen huollettavuus

Volvon kaivukoneiden huoltovälit ovat jo nyt alan pisimpiä, sillä moottoriöljyn, öljynsuodattimen ja polttoainesuodattimen vaihtoväli on 1 000 tuntia. Näiden viimeaikaisten päivitysten ansiosta huolto on kuitenkin parantunut entisestään, ja päivittäinen huolto on nyt turvallisempaa ja helpompaa suorittaa maantasolta käsin.

Moottorin konepelti on nyt täysin avattavissa, ulos kääntyvä lauhdutin helpottaa jäähdyttimen ja öljynjäähdyttimen tarkastamista, kätevä sulkuventtiili estää polttoainevuodot ja nesteiden tyhjennys on tehty yksinkertaisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

Volvo EC230

Vielä enemmän etulyöntiasemaa

Uuden sukupolven huipputason toimintoja voidaan parantaa lisäämällä Volvo CE:n uraauurtava valikoima älykkäitä ratkaisuja, kuten Volvo Active Control, On-Board Weighing ja Dig Assist 2D ja 3D, jotka tarjoavat vertaansa vailla olevaa koneen ohjaus- ja valvontatekniikkaa.

Jos haluat tietää, miten nämä Volvo CE:n uudet ja parannetut kaivukoneet voivat antaa sinulle tuottavuusetua, käy osoitteessa https://www.volvoce.com/suomi/fi-fi/products/excavators/edge/.

Tärkeimmät tekniset tiedot

    EC230 EC400 EC500
Moottori Volvo D6J D13J D13J
Työpaino kg 21 000 – 25 000 39 000 – 41 600 49 000 – 52 300
Bruttoteho kW 129 253 312
…moottorin käyntinopeudella r/min 1800 1600 1600
Kauhan kapasiteetti m3 1.44 2.44 3.5
Nostokapasiteetti, alustan suuntaan kg 7 990 15 890 18 460
…ulottuvuus / korkeudella m 6 / 1.5 6 / 1.5 6 / 1.5
Kaivun enimmäisulottuvuus mm 9 145 – 10 365 10 450 – 11 855 10 935 – 13 090
Suurin kaivusyvyys mm 5 925 – 6 945 6 755 – 8 290 6 585 – 8 860
Murtovoima, SAE J1179 (normaali) kN 146 214 249
Murtovoima, SAE J1179 (Boost) kN 154 234 272
Irroitusvoima, SAE J1179 (normaali) kN 144 188 224
Irroitusvoima, SAE J1179 (Boost) kN 153 205 245
Kokonaisleveys mm 2 999 3 340 3 340
Perän kääntösäde mm 2 870 3 600 3 880

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com