Construction Equipment Suomi

Paremmin, nopeammin, helpommin: parannetut Volvo L30- ja L35-pyöräkuormaajat

Toiminnallisuuden laajennukset ja poikkeuksellisen hyvä kuljettajan kokemus ovat vain muutama esimerkki parannuksista, joita olemme tehneet Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) L30- ja L35-pyöräkuormaajien uuteen sukupolveen.

Kaupunkien rakennustyömailla, infrastruktuuritöissä, maisemoinnissa, maanviljelyssä ja jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä hyviksi todetut 5,7–6,4 tonnin koneet ovat nyt entistä helppokäyttöisempiä ja ne ovat saaneet entistäkin intuitiivisemman navigoinnin.

Näiden päivitysten ansiosta asiakkaat, jotka tarvitsevat pyöräkuormaajaansa 1,0–1,2 kuutiometrin kauhan (tai 2,4–2,6 tonnin haarukkakuorman), voivat nopeuttaa työtään ja vähentää työn rasittavuutta. Asiakkaillemme tärkeät ominaisuudet, kuten pyöräkuormaajien ketteryys, vetovoima ja puomin/kauhan suorituskyky, ovat edelleen vertaansa vailla.

Parannettu käytettävyys

Vaikka näkyvyys Compact/Mini-pyöräkuormaajistamme onkin jo huippuluokkaa, aiempaa kapeampi kojelauta parantaa näkyvyyttä eteen ja sivuille entisestään. L20 Electric- ja L25 Electric -malleissa jo käytössä olevat intuitiivisempi, uudella ohjauskiekolla käytettävä navigointi suuremmalla 5 tuuman näytöllä ja ergonomisempi monitoimiohjaussauva tarjoavat kuljettajille uusia etuja.

Koneen käyttöä helpottavat uudet lisävarusteet ovat ainutlaatuisia tämän luokan koneissa. Näihin kuuluvat puomin kehittynyt ulostyöntöautomaatiikka ja kauhan vaakasuorassa pito liikkeen rajoittimien kanssa, joihin sisältyy:

  • automaattinen nosto ja kallistus, joiden aikana puomi ja työväline liikkuvat esiohjelmoituihin asentoihin automaattisesti, kun ohjaussauvan aktivointipainiketta painetaan
  • noston ja kallistuksen rajoitin, joka estää puomia ja työvälinettä ylittämästä asetettua nostokorkeutta/syvyyttä ja auttavat välttämään esteisiin törmäämisen. 

Sen lisäksi, että tämä autata kokeneita kuljettajia tekemään toistuvat liikkeet tarkasti ja väsymättä, se myös auttaa kokemattomampia kuljettajia tekemään kuormaussyklit nopeammin. 

Uusi noston ja kallistuksen nopeuden rajoitus auttaa painavien kuormien/työvälineiden käsittelyssä, sillä se varmistaa tarkan ja herkän hallinnan hidastamalla liikkeitä. Puomin nostolle/laskulle ja kallistukselle sisään- ja ulospäin on erilliset asetukset. 

Optimoitu kinematiikka helpottaa painavien kuormien käsittelyä. Kauhan suuremman sallitun materiaalitiheyden ansiosta H-sukupolven L30- ja L35-koneet, joissa on Z-aisasto, voivat kuljettaa jopa 200 kg enemmän kuutiometriä kohti kuin L30G ja L35G. 

Vaikka kuljettajat pääsevätkin edelleen nauttimaan alan johtaviin kuuluvan ohjaamon mukavuudesta – säädettävä ohjauspylväs, istuin ja oikea kyynärnoja takaavat mukavuuden kaikille kuljettajille – koneeseen on nyt myös entistä helpompaa nousta, sillä pyörien jarrukiilat on siirretty kauemmas askelmista. 

Nopeammat liikkeet

Ainutlaatuinen sähköhydraulinen pääohjausventtiili tehostaa virtauksen jakamista hydraulisten toimintojen kesken. Puomia ja hydraulista työvälinettä voi käyttää samanaikaisesti käytön tehokkuuden heikkenemättä.

Compact/Mini-pyöräkuormaajien edellisen sukupolven ystävät tuntevat jo erillisten hydraulipumppujen mahdollistaman samanaikaisen ohjaamisen ja nostamisen liikkeessä.

Edelleen muita edellä

Näiden kaikkien päivitysten lisäksi kuormaajien loistava suorituskyky, nopeus ja monikäyttöisyys ovat entisellään. Tämän mahdollistavat poikkeuksellisen hyvä vetovoima ja murto-/nostovoimat, joita asiakkaat yleensä olettavat saavansa vasta suuremmista koneista. Runkonivelen ja kummankin akselin 100-prosenttisten tasauspyörästölukkojen yhdistelmä tuottaa hyvän pidon, ja voimakas aisasto tuottaa suuren murtovoiman. 

Ainutlaatuinen portaaliakselirakenne varmistaa luokkansa parhaan maavaran esteiden ylitykseen. Työvälinekannatin mahdollistaa vaihdot tavallisten ja hydraulisten työvälineiden välillä.

Huippuluokan suorituskyvyn lisäksi koneiden loistava käyttöaste pysyy entisellään. Edelliseen mallisarjaan nähden uusissa malleissa on kaksi lisäetua: huoltokohtiin pääsee maan tasalta – mukaan lukien polttoneste-, öljy-, ilma- ja hydraulisuodattimet, akku, jäähdytin, öljyn mittatikku ja hydrauliöljyn tasomittarit – ja pitkät huoltovälit. Huollot voi siis tehdä nopeammin, joten tuottavaan työhön jää enemmän aikaa.

Lisäämällä näihin päivitettyihin pyöräkuormaajiin liitettävyyden asiakkaat voivat ottaa käyttöönsä monia eri palveluita ja digitaalisia ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään ennakoimattomia käyttökatkoksia ja parantamaan tuottavuutta. Kaiken kaikkiaan H-sukupolven L30 ja L35 loistava suorituskyky ja alhaiset omistamisen kokonaiskustannukset asettavat uuden mittapuun tämän kokoluokan Compact/Mini-pyöräkuormaajille.

Saat lisätietoja vierailemalla tuotteiden Internet-sivuilla: L30, L35

Pääasialliset erittelyt

  Yksikkö L30H L35H
Moottori   Volvo D3.3H Volvo D3.3H
Moottorin bruttoteho kW 55,4 55,4
Kauhan tilavuus 1 1,2
Kaatokuorma (ISO/DIS 14397-1) kg 4 700 4 350
...täysin käännettynä Kulma 40 40
Murtovoima kN 60 62
Hydraulinen nostokapasiteetti, maks. kN 64,5 61
Haarukan hyötykuorma 80 % kg 2 400 2 600
Toimintapaino kg 5 750 6 150
Suurin ajonopeus - vakio km/h 20 20
Suurin ajonopeus - suuri nopeus km/h 30 30
L30H perustuen L30G-malliin, jossa on ohjaamo, 365/80 R20 -renkaat ja 1,0 m³:n yleiskauha.
L35H perustuen L35G-malliin, jossa on ohjaamo, 405/70 R20 -renkaat, Z-aisasto ja 1,2 m³:n yleiskauha

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com