ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Ο πρώτος ηλεκτρικός μικρός εκσκαφέας της Volvo καταφθάνει στο εργοτάξιο του πελάτη

Η γαλλική εργοληπτική εταιρεία Spac, μέλος του ομίλου Colas, έχει παραλάβει τον πρώτο ηλεκτρικό μικρό εκσκαφέα Volvo, ECR25 Electric, στο πλαίσιο δοκιμών από πελάτες.

Μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μικρού εκσκαφέα Volvo, ECR25 Electric, στην έκθεση Bauma 2019, το μηχάνημα έχει πλέον παραδοθεί στην Spac για δοκιμές από πελάτες.
 
Η Spac, που ανήκει στον όμιλο Colas, χρησιμοποιεί τον εκσκαφέα 2,5 τόνων για την εκσκαφή χανδάκων στο γήπεδο γκολφ Saint-Nom-la Bretèche, λίγο πιο έξω από το Παρίσι.
 
Με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία, ο εκσκαφέας Volvo ECR25 Electric είναι ιδανικός για τέτοια περιβάλλοντα.
 
"Είναι συναρπαστικό για εμάς να βλέπουμε αυτό το μηχάνημα στο εργοτάξιο ενός πελάτη", λέει η Elodie Guyot, διευθύντρια έργων ηλεκτρικών μικρών εκσκαφέων της Volvo Construction Equipment (Volvo CE). "Πρόκειται για μια πολύ ήσυχη περιοχή, όπου οι κάτοικοι θέλουν αυτή η ησυχία και η γαλήνη να γίνεται σεβαστή, οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα μηχάνημα που να ικανοποιεί αυτή την ανάγκη".
 
Ο Benjamin Silvent, υπεύθυνος εργοταξίων της Spac, δήλωσε: "Για τους κατοίκους και τις πόλεις εν γένει, τα εργοτάξια μας είναι με αυτόν τον τρόπο πιο αποδεκτά, επειδή περιορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την όχληση λόγω θορύβου".
 
Ο Alexandre Birot, χειριστής μηχανημάτων στη Spac, προσθέτει: "Όταν μιλάμε με τον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στην τάφρο δεν χρειάζεται να φωνάζουμε, μιλάμε κανονικά και μπορεί να ακούσει τα πάντα. Με έναν παραδοσιακό εκσκαφέα, πρέπει πρώτα να σβήσουμε τον κινητήρα για να μπορεί να μας ακούσει. Επίσης, όταν περνάμε όλη την ημέρα στην τάφρο, ο άνθρωπος αυτός εισπνέει πολλές αναθυμιάσεις, αλλά τώρα δεν υπάρχουν καυσαέρια για να εισπνεύσει. Θα ήταν καταπληκτικό, αν υπήρχαν μόνο ηλεκτρικά μηχανήματα στην εταιρεία."
 
Στον εκσκαφέα Volvo ECR25 Electric, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει αντικατασταθεί με μπαταρίες ιόντων λιθίου 48 Volt και ένα ηλεκτρομοτέρ, που τροφοδοτούν το υδραυλικό σύστημα το οποίο δίνει κίνηση στο μηχάνημα και τα παρελκόμενα. Οι μπαταρίες αποθηκεύουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτούν το μηχάνημα επί 8 ώρες σε συνήθεις εφαρμογές, όπως κοινωφελή έργα. Χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή, είναι εφικτή η φόρτιση στη διάρκεια της νύχτας μέσω στάνταρ οικιακής πρίζας. Θα είναι επίσης διαθέσιμη μια επιλογή ταχείας φόρτισης, που απαιτεί πρόσβαση σε πιο ισχυρό δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 
Ο εσκαφέας Volvo ECR25 Electric θα είναι διαθέσιμος σε επιλεγμένες αγορές από τα μέσα του 2020. 

Βίντεο 1:  https://youtu.be/oi0NYdQoS_A
Βίντεο 2: https://youtu.be/HU05dVambi8
Βίντεο 3: https://youtu.be/3FfUz57zADo

 
Εικόνα 1: Ο υπεύθυνος εργοταξίων, Benjamin Silvent, για την Spac και η διευθύντρια έργων ηλεκτρικών μικρών εκσκαφέων της Volvo CE, Elodie Guyot, μπροστά από τον εκσκαφέα Volvo ECR25 Electric.
Εικόνα 2: Ο χειριστής της Spac, Alexandre Birot, δοκιμάζει τις δυνατότητες του εκσκαφέα Volvo ECR25 Electric στο γήπεδο του γκολφ Saint-Nom-la Bretèche κοντά στο Παρίσι, Γαλλία.
Εικόνα 3: Ο χειριστής της Spac, Alexandre Birot, συνδέει τον εκσκαφέα Volvo ECR25 Electric για επαναφόρτιση.