СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo EC750E HR: най-продуктивният разрушителен багер в индустрията

Със способност да се протяга до 36 м (118 фута) над земята и 9,5 м (31 фута и 2 инча) под земята, новият EC750E HR заявява позицията си като най-многофункционалния многоприложен разрушителен багер в индустрията.

Разрушителен багер с изключително висок обхват – с максимална височина на щифта от 36 м (118 фута) – новият EC750E HR от Volvo Construction Equipment също така може лесно да се преконфигурира с помощта на удължения и стрели с различни дължини, за да се превърне в многоприложен инструмент за разрушаване – способен да извършва широка гама от работни задачи, включително под земя и под вода.

На базата на багера за общи изкопни работи на Volvo EC750E, EC750E HR е значително преработен от Volvo с цел разрушителни задачи с висок обхват. 

Най-тежкият багер от гамата на Volvo, EC750E HR е също така и сред разрушителните багери с най-висок обхват в индустрията, налични за работа във финалните регулирани пазари на Европа и Северна Америка от етап IV/фаза 4.

Точната машина за всяко приложение

Основата на мултифункционалността на EC750E HR се дължи на това, че багерът се предлага с два комплекта от стрели за разрушаване с висок обхват и един комплект стрела за копаене с възможност за удължаване. Най-дългата от конфигурациите с висок обхват позволява максимална височина на щифта от 36 м (118 фута) – при едновременно носене на голямо прикачно устройство (на тази височина) с тегло 3,6 тона (8000 фунта). Втората по височина на обхвата конфигурация е с максимална височина на щифта от 26 м (85 фута) – с по-голяма максимална товароносимост на прикачно устройство от 5 тона (11 000 фунта). Комплектът със стрела за копаене пък е с 4,4-метрово (14,4 фута) удължение и позволява височина на щифта от 18 м (59 фута)*. Тези компоненти могат да се конфигурират допълнително – право-право (за висок обхват), право-огънато (за по-добър център на тежестта и удължена безопасна работна зона отпред) и огънато-огънато – за работа под земята. 

Хидравлични модулни свръзки

В центъра на гъвкавостта при конфигуриране на EC750E HR е патентованата концепция на Volvo за хидравлични модулни свръзки. Хидравличната модулна свръзка използва хидравличен заключващ механизъм с два щифта за преминаване от конфигурация с висок обхват към конфигурация за копаене. 

EC750EHR-demolition-undercarriage

Освен модулната свръзка в основата на стрелата вече има и втора хидравлична модулна свръзка на удължителната стрела. Интерфейсът на удължителната стрела е същия като на стрелата за копаене, което позволява ъгълът на конфигурация на стрелите и на удължителната стрела, и на стрелата за копаене, да се превключва бързо и сигурно между конфигурациите „огъната" и „права". 

Шаси, създадено за разрушителни дейности

Тъй като стабилността е в основата и на безопасността, и на ефективността при приложенията за разрушителни дейности с висок обхват, EC750E HR разполага с чисто ново шаси. Специално разработено за разрушителни дейности, шасито е по-тежко и по-широко дори от шасито на най-големия багер Volvo EC950E. В сравнение с EC750E, на който е базиран, EC750E HR е с 0,5 м (1,6 фута) по-дълъг и с 1 м (3,2 фута) по-широк – и има впечатляваща ширина на веригите от 4,3 м (17,4 фута).

EC750EHR-demolition-undercarriage

С допълнителни 4 тона (8800 фунта) противотежест, които повишават теглото на машината EC750E HR до 100 тона (221 000 фунта), нейната най-силна страна е стабилността, която се предлага от повишеното й тегло и ширина. Това осигурява на EC750E HR солидна основа за нейната най-добра в класа ефективност. 

Създадена с мисъл за транспорта

Прибиращото се шаси на EC750E HR разполага с лесни за отстраняване рамки за веригите и възможност за самостоятелно сглобяване/разглобяване – което означава, че местенето на EC750E HR между отделни обекти е сравнително безпроблемно. В повечето пазари демонтирането на комплекта стрела за висок обхват, спускането на противотежестта и прибирането на шасито (като всичко се активира хидравлично) са достатъчни за транспортиране на машината. Не само рамките на веригата се демонтират лесно, а и цялата противотежест, включително допълнителните противотежести, могат да се демонтират наведнъж благодарение на подсилената хидравлична демонтажна система.

Видим контрол

Volvo Care Cab е перфектната среда за разрушаване с висок обхват. Широкото ламинирано стъкло позволява добри зрителни линии към работната зона и изпълва кабината с дневна светлина. Удобна, просторна и с всички контроли подръка, кабината също така се накланя хидравлично до 30 градуса, което намалява напрежението на врата на оператора и умората при работа с висок обхват. Освен това стандартното оборудване включва система за неутрализиране на праха и камера върху рамото за разрушаване, която осигурява ясен образ на висококачествения дисплей в кабината. 

Индикатор на общ момент

EC750E HR идва със Индикатор на общ момент в реално време като стандартно оборудване. Ефективна система за контрол на натоварването, сензори за ъгъл на стрелата и сензори за налягане на главния цилиндър постоянно изчисляват състоянието на момента на товара. Тази информация се произвежда графично върху лесен за четене дисплей в кабината с визуални и звукови предупреждения до оператора, когато лимитът за стабилност бъде доближен или превишен. 

Допълнителна защита

При EC750E HR и операторът, и самата машина са добре защитени. Volvo Care Cab с висока видимост има монтиран на рамата предпазител против падащи предмети (FOG) и защита от странични удари (SIPS). Самата машина има издръжлив капак отдолу и отстрани, както и предпазител на пръстена за въртене. Цилиндрите на стрелата и трошачката също разполагат с допълнителна защита. 

Пълноценно решение за разрушаване

EC750E HR се възползва от дългия опит на Volvo при обслужването на клиенти със задачи за разрушаване с висок обхват по целия свят. Специално разработен от опитните инженери на Volvo и съобразен с практиките за осигуряване на качество на компанията, EC750E HR е пълноценно решение от Volvo – дизайн, производство и следпродажбено обслужване, като всички компоненти се покриват от гаранция на Volvo. Цялата машина е проектирана по строгите изисквания на Volvo и е оборудвана от завода така, че да бъде ефикасно и пълноценно решение за разрушаване.

Като повечето продукти на Volvo, тези багери с голям обхват са подкрепени от активно съдействаща и компетентна дилърска мрежа. Като предоставят оригинални части, високо квалифицираните техници на Volvo осигуряват разнообразни решения, с които машините на клиентите да работят продуктивно. 

Гама разрушителни машини с висок обхват на Volvo

 

 

 


EC380E HR 

EC480E HR
EC750E HR

Тегло на машината

(без прикачно устройство)

51 тона

(112 000 фунта)

63,5 тона

(140 200 фунта)

100 тона

(221 000 фунта)

Макс. височина на щифта

23m

(75 фута 8 инча)

28m

(91 фута) 

36м/26 м

(118 фута/85 фута)

Макс. тегло на прикачното устройство

3 тона

(6 620 фунта)

3 тона

(6 620 фунта)

3,6 тона/5 тона

(8000 фунта/11 000 фунта)

*Внимание: всички спецификации подлежат на промяна без предизвестие.
**Теглото на машината може да варира в зависимост от пазара и конфигурацията на опциите