СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE представя дебюта на своята нова гама от самосвали

Новите самосвали от серията D на Volvo Construction Equipment са изградени на основата на доказана концепция за самосвали и са оборудвани с най-новите технологии, които оптимизират икономията на гориво и времето на непрекъсната работа.

Volvo Construction Equipment допълни своето водещо в индустрията портфолио от самосвали с представянето на R45D, R60D и R70D. Покривайки товарния капацитет от 41 до 65 тона (45т-72т), машините са предназначени да съдействат за намаляване на основния оперативен разход за клиентите от индустрията - горивото - както и за насърчаване на безопасната и лесна експлоатация.

Самосвалите от серия D може да са нови, но имат богата история, която датира от повече от 70 години, когато екипът от технически експерти и инженери представи първия в света офроуд самосвал, произведен в завода на Volvo CE в Motherwell, Шотландия. Днес, подкрепени от основните ценности на дизайна и производството във Volvo CE, самосвалите от серия D са произведени в същия завод, който произвежда самосвали в продължение на десетилетия. Съчетавайки силно наследство, техническа експертиза и съвременни процеси, най-новите самосвали предоставят на клиентите висококачествено, надеждно и продуктивно оборудване.

Ефикасността като стандарт


Задвижвани от първокласни двигатели, самосвалите R45D, R60D и R70D постигат високи експлоатационни характеристики, голям въртящ момент и мощност до 567 кВт (760 к.с.) дори при ниски обороти на двигателя. Наред с това, дългите интервали за сервизно обслужване и ефективното използване на горивото осигуряват изключително ниски оперативни разходи.Електронната интеграция между двигателя и трансмисията позволява на машините да постигат плавно качество на превключване на предавките за постоянна инерция и ускорение при всякакви транспортни приложения на дълги разстояния. Експлоатационните характеристики и горивната ефективност се подобряват допълнително от интегрираната система за превключване на предавките, която включва два графика за смяна на предавките - Power и Economy - за постигане на конкретни резултати при всякакви условия на превоз. Операторът може предварително да избере режима на работа на скоростната кутия, за да се адаптира към различни натоварвания при превозите. Междувременно хидравличните системи осигуряват необходимия поток към системите за охлаждане и задействане, които осигуряват необходимата продуктивна мощност за бързи времена на цикъл и ефективност при работа.

Продуктивни енергийни центрове


Ефективни и интелигентни, самосвалите на Volvo се характеризират с конкурентно съотношение мощност-тегло, ефективно предаване и оптимално разпределение на теглото, което позволява на операторите да постигат по-бързо производствените си цели. С впечатляваща теглителна сила, генерирана от конструкцията и конфигурацията на цялостното силово предаване, самосвалите R45D, R60D и R70D са идеалните машини за траверси по стръмните склонове, които често се срещат в мините и кариерите. Чрез увеличаване на въртящия момент към задния мост с нисък предавателен коефициент, пълното калибриране на силовото предаване осигурява високи нива на тягово усилие, което води до отлична производителност при лоши теренни условия и по-стръмни наклони.Предлагащи добро задържане на материала, устойчивите на абразия каросерии с голям капацитет са изработени от стомана със спецификация HARDOX 400 и изпускателно отопление, за да се осигури чисто разтоварване и минимален обем на връщания материал. За оптимизиране на ефективността и производителността на обекта както за съществуващи, така и за бъдещи проекти, клиентите имат достъп до различни интелигентни системи, като Volvo Site Simulation, която предоставя информация за машините, варианти за избор на транспортен парк и конфигурация на обекта. Производителността на оператора се подобрява чрез респонсивни функции като кормилно управление и органи за управление, които са удобни за ръката на оператора. За допълнително удобство, операторът може да персонализира своя комфорт чрез системата за отопление, вентилация и климатик с голям капацитет.

Създадени за продължителна работа


Самосвалите от серия D не са само продуктивни машини в краткосрочен план, но продължават да работят в течение на дълъг срок на експлоатация, като осигуряват по-голяма работоспособност на машината и значително намаляват разходите за поддръжка и ремонт. За да отговорят на тежките условия на работния обект, издръжливите машини са щателно тествани при екстремни условия на работа, за да постигнат голяма дълготрайност на машината и компонентите. Праволинейно проектирани, самосвалите са оборудвани с рама, която включва резерв на структурна якост, която надхвърля изискванията и на най-трудните работни обекти. С балансирано разпределение на тежестта, благодарение на централно окачената трансмисия и ниския център на тежестта, всички товарни въздействия са равномерно разпределени по гумите. Способно да издържа на екстремни структурни натоварвания, шасито с висока якост на самосвалите поглъща удари и вибрации от пътните условия и процесите на натоварване, за да осигури по-голяма структурна дълготрайност и по-ниска цена на експлоатация чрез намалена поддръжка.

Самосвалите са проектирани да постигат добра дългосрочна стойност, благодарение на компонентите, които повишават полезното време за работа. Животът на основната спирачна система се удължава от ретардера на трансмисията - стандартна функция, която намалява оборотите на двигателя и минимизира използването на сервизните спирачки. Тъй като дълготрайността на компонентите е ключ към икономичната експлоатация, всеки компонент е защитен. Например, хидравличната система има няколко нива на филтриране, за да я предпази от замърсяване по потока, което увеличава времето за непрекъсната работа на машината. Машините са оборудвани с безопасен режим на двигателя, който сигнализира на оператора, когато се задейства системата за защита на двигателя. Мощността и оборотите на двигателя постепенно ще намаляват в зависимост от тежестта на проблема, което ще предотврати повреда на двигателя. Параметрите на двигателя включват високи температури на охладителната течност, изходни данни от педала за газта и ниско ниво на охладителната течност.

Безопасността е в нашия ДНК код


Създадени да работят усилено, самосвалите от серия D са пълни с функции, които правят трудните работни обекти по-безопасни. От кабината, сертифицирана по FOPS и оборудвана с ROPS навес на корпуса, операторът има команден поглед към работната площадка и околността. Видимостта се подобрява допълнително от седалката на оператора, разположена от лявата страна на кабината, и системата Volvo Smart View, която съчетава четири външно монтирани камери, които осигуряват птичи поглед върху дейността, показан на бордовия монитор.

С вградена безопасност във всеки аспект на конструкцията, тези високопроизводителни машини могат да се движат нагоре и надолу по стръмни наклони, като същевременно са под пълен контрол, благодарение на ретардера на трансмисията и спирачките, както и на опционалния инхибитор на движението по инерция. Защитният елемент срещу превишаване на скоростта автоматично забавя работата на машината до безопасни експлоатационни граници, а инхибиторът за повдигане на каросерията предотвратява пътуването с повдигната каросерия. Цяла поредица от други функции за безопасност, като безотказното спиране и спомагателните системи за кормилно управление, осигуряват така важното спокойствие на духа.

Лесна поддръжка


За да се осигури дълъг сервизен живот - и максимално полезно време на работа - са необходими редовни сервизни проверки за откриване на потенциални проблеми още преди те да възникнат. Достъпът до машината е безопасен и лесен, благодарение на противоплъзгащите се стъпала и сигурните пътеки. Както от широката платформа, така и от нивото на земята, сервизните техници могат безопасно да осъществят достъп до удобни групираните точки за проверка с минимална нужда от оборудване. Централната монтирана трансмисия осигурява лесен достъп, без да е необходимо да се демонтират други компоненти. Във вътрешността на кабината операторът има достъп до диагностични данни от най-високо ниво чрез таблото за бърз анализ и решения.

Ако самосвалите изискват повече внимание от рутинна сервизна проверка; клиентите могат да разчитат на глобалната сервизна инфраструктура на Volvo от техници, сервизи и дилъри. Съчетавайки локалните знания с глобалния опит в минното дело, Volvo предлага добра наличност на резервни части, сервизни споразумения с Volvo и телематични отчети за машините, които допълнително подкрепят ангажимента на Volvo към намаляване на оперативните разходи на клиентите.


 

Основни спецификации:

    R45D R60D R70D
Капацитет на полезен товар кг
lb
41000
90,389
54500
120,152
65000
143,300
Обем на каросерията, SAE 2:1 heap m3
yd3
26
34
35
46
41.5
54
Собствено тегло кг
lb
36435
80,325
42048
92,700
49573
109,290
Максимална маса с товар кг
lb
77435
170,715
96548
212,852
114573
252,590
Двигател   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Двигателни емисии   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II 
Максимална брутна мощност на двигателя kW
к.с. (imp)
392
526
522
700
567
760
...при обороти на двигателя об/мин 2000 2000 2100
Макс. Брутен въртящ момент по SAE J1349 Nm
ft lbf
2407
1,775
2981
2,199
3323
2,451
...при скорост на двигателя об/мин 1500 1500 1350
Максимална скорост км/ч
мили/ч
65.0
40.4
57.5
35.7
57.0
35.4

Забележка: можете да изтеглите илюстрациите от тази информация за медиите, като кликнете тук.