CONSTRUCTION EQUIPMENT België
Volvo machine operator training

Machinistentraining over machines

Benut uw volledige potentieel

Machinistentraining over machines

De machinistentraining over machines is de perfecte cursus om uw kennis van de Volvo-machine te verhogen, veilige bedieningstechnieken te leren en te ontdekken hoe u de machine met minimale slijtage kunt gebruiken. Het resultaat is een effectievere bediening met minder kosten en meer productieve tijd.

Wat u krijgt

Veiligere bediening

Door te trainen kunnen machinisten hun vaardigheden en gewoonten doorlopend verfijnen en kunt u de kans op incidenten of ongevallen verkleinen.

Minder slijtage, minder kosten

Door te trainen kan voorkomen worden dat machines onnodig belast worden, kan de slijtage geminimaliseerd worden en kunnen de kosten omlaag gebracht worden.

Verhoogde productiviteit

Door een goed begrip van de vele intelligente features en functies op hun Volvo-machines zijn machinisten in staat de machine optimaal in te zetten.

Meer productieve tijd

Door correct machinegebruik houdt u uw machines in goede staat en vermindert u niet alleen de kans op ongeplande stilstand, maar zorgt u er ook nog eens voor dat de machines langer meegaan en een hogere restwaarde hebben.

Hogere tevredenheid onder machinisten

Training heeft aangetoond het werkplezier te verhogen en leidt tot gelukkigere en productievere machinisten. Bovendien draagt een commitment ten aanzien van werknemersontwikkeling eraan bij dat u beter getalenteerde machinisten aan kunt trekken.

Hoe het werkt

De machinistentraining over machines bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel en richt zich speciaal op de behoeften van uw machinisten en uw bedrijf.

Van theorie...
 • De training begint klassikaal met informatie via video, groepsdiscussies en presentaties van onze deskundige trainers:
 • Belang van de machinist
 • Veiligheid op de werkplek
 • Introductie van de machine
 • Best practices op het gebied van bediening
  • Instrumenten en bedieningselementen
  • Features en functies
  • Veilige bediening
  • Tips en tricks
…naar praktijk

Na een klassikaal gedeelte gaan de deelnemers zelf het veld in om het geleerde in de praktijk te brengen. De praktijkgerichte fase begint met een rondje om en kennismaking met de machine voordat de machinisten achter de bedieningselementen plaatsnemen en een uitvoerige lijst van functies en taken afwerken.Onze deskundige trainer bewaakt de prestaties gedurende de praktische oefeningen en geeft direct feedback en suggesties voor verbeteringen. Dit praktische deel kan plaatsvinden via voorbereide oefeningen of tijdens de dagelijkse werkzaamheden onder begeleiding van een instructeur.

Slimme trainingstools

Uw Volvo-dealer kan u een scala aan slimme oplossingen bieden om uw trainingsprogramma te ondersteunen en ervoor te zorgen dat u de resultaten blijvend vast weet te houden.
Hieronder volgen een paar voorbeelden.

Geavanceerde trainingssimulators

Nooit meer kopzorgen over slecht weer of een gebrek aan machines, omdat het praktische deel van de machinistentraining over machines wordt uitgevoerd in een innovatieve Volvo-simulator.

Met configuraties voor graafmachines, wielladers en knikdumpers weten de Volvo-simulators echte locaties en werkomstandigheden altijd dusdanig nauwkeurig na te bootsen dat machinisten een authentieke ervaring geboden wordt. De efficiëntie en de productiviteit van uw machinisten worden in de simulator tot in het kleinste detail gemeten om de prestaties bij te houden en verbeteringen zichtbaar te maken.

Insight-rapporten

Insight-rapporten op basis van CareTrack telematica vormen een perfecte aanvulling op de machinistentraining. Een uitgebreide portfolio van verschillende rapporten geeft inzicht in de conditie, efficiëntie en productiviteit van de Volvo-machines en biedt machinisten eenvoudig te begrijpen informatie over de manier waarop hun stijl van invloed is op de prestaties van de machines.

Volvo-dealerlocator start
Verbeter uw business

Laten we kijken hoe we u kunnen helpen.

Contacteer ons