CONSTRUCTION EQUIPMENT België

De E-serie pijpenleggers van Volvo tillen productiviteit, veiligheid en veelzijdigheid naar een hoger niveau

De PL3005E pijpenleggers van Volvo Construction Equipment biedt ongekende prestaties met zijn slimme constructie, gebaseerd op het graafmachineplatform dat 360 graden zwenkt en de geavanceerde functies.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Omdat deze machines mogelijk de beste prestaties van het segment leveren, zal het u niet verrassen dat de zwenkbare pijpenleggers van Volvo Construction Equipment boordevol geavanceerde functies zitten die de productiviteit en veiligheid verhogen. Dankzij hun slimme constructie gebaseerd op het graafmachineplatform en het geavanceerde LMS (Load Management System) en telematicasysteem, bieden deze indrukwekkende pijpenleggers ongekende prestaties in diverse toepassingen.

Door het indrukwekkende zwenkbereik van 360° kan de machinist de bovenwagen veilig zwenken om zware pijpen te heffen en deze op een willekeurige plek rond de machine te leggen – bijzonder handig voor het laden en lossen van pijpen, het maken van pijpaansluitingen en de bevoorrading van pijpbuigmachines. Met een nominaal kantelmoment tot 55 ton (120,000 lb) zijn zware klussen zoals het in sleuven leggen van pijpen en het maken van pijpaansluitingen efficiënt en snel te verrichten.

De unieke constructie die gebaseerd is op het graafmachineplatform, draagt ertoe bij dat de pijpenlegger onbeperkt pijpen kan leggen en zorgt voor ongekende stabiliteit om veilig te kunnen werken in moeilijk begaanbaar terrein en op hellingen tot 35°. Dankzij de grote stabiliteit en de soepel werkende hydrauliek die gelijktijdige bewegingen mogelijk maakt, vormen de zwenkbare pijpenleggers de ultieme keuze voor het leggen van pijpen in sleuven. Houd bij werkzaamheden op hellingen de boom naar de top van de helling gericht voor nog meer stabiliteit en veiligheid.

De E-serie pijpenleggers zijn in slechts 2,5 uur om te bouwen tot een standaardgraafmachine, zodat ze het voordeel bieden van twee machines in één en klanten aan maximaal rendement helpen. Doordat de hydrauliek zich even goed leent voor pijpenlegwerk als voor graaftoepassingen is ongeacht configuratie geen sprake van vermogensverlies.

Optimale cabine

De E-serie pijpenleggers van Volvo die het resultaat zijn van decennialange technische expertise bieden productiviteit en veiligheid tegelijk, wat bijvoorbeeld goed tot uiting komt in de Volvo cabine.

De verstelbare bestuurdersstoel met luchtvering biedt de machinist optimaal zitcomfort. De ruime cabine met geluidsisolatie en klimaatregeling is daarnaast voorzien van bedieningselementen die goed binnen handbereik liggen. De hydraulische liftcabine met ROPS-certificaat biedt niet alleen een buitengewoon goed zicht op het werkterrein en de sleuf, maar is tevens voorzien van het intelligente LMS (Load Management System) dat de last bewaakt en de machinist waarschuwt, wanneer het kantelmoment bereikt is; voor optimale veiligheid en efficiency.

Snel aan de slag

De E-serie pijpenleggers van Volvo tillen productiviteit, veiligheid en veelzijdigheid naar nieuwe hoogten

De robuuste pijpenleggers zijn er niet alleen op gebouwd om te produceren, maar zitten ook boordevol techniek wat het risico van schade beperkt; voor maximale productiviteit. In tegenstelling tot traditionele pijpenleggers met een side-boom zijn de E-serie pijpenleggers van Volvo eenvoudig op een trailer of dieplader van locatie naar locatie te vervoeren zonder de boom of het contragewicht te hoeven demonteren.

Voor meer onderhoudsgemak zijn de filters uit de buurt van de motor en radiateur geplaatst, zodat ze gemakkelijker te reinigen zijn. Dit maakt dat het reguliere onderhoud snel en probleemloos te verrichten is. Om de conditie en prestaties van de machine op de voet te blijven volgen zijn de pijpenleggers uit te rusten met CareTrack: Volvo's geavanceerde telematicasysteem. Het systeem bewaakt in realtime verschillende machineparameters, waaronder het brandstofverbruik en de motordraaiuren wat klanten kan helpen om brandstof te besparen, onvoorziene stilstandtijd te voorkomen en maximaal rendement te behalen.

Zoals met alle Volvo machines zijn de E-serie pijpenleggers voorzien van originele Volvo onderdelen die uitvoerig getest zijn en bewezen hebben dat ze van topkwaliteit zijn en lang meegaan. Alle klanten van Volvo kunnen dankzij Volvo's wereldwijd vertakte servicenetwerk overal en altijd ondersteuning krijgen.

Belangrijkste specificaties:

Motor Volvo D8J

Bedrijfsgewicht

kg
lb
35,030
77,300

Bruto motorvermogen

kW
pk (imp)
180
241
. . . bij motortoerental omw/min 1800 

Max. kantelmoment

t
lb
55
120,000

Nominale capaciteit

t
lb
31
68,000

Lengte standaardgiek

m
ft in
7,4
24'4"

Lengte verlengde giek

m
ft in
9,2
30'4"
Max. werkhelling  ° 35