CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo EC750E HR: de meest productieve sloopgraafmachine in de sector

Met een reikwijdte tot 36 m (118 voet) boven de maaiveld en 9,5m (31 voet, 2 inch) onder de maaiveld, maakt de nieuwe EC750E HR zijn reputatie waar als de meest veelzijdige en multifunctionele sloopmachine in deze sector.

Als sloopmachine met een bijzonder groot bereik - dankzij een maximale penhoogte van 36 m (118 voet) – kan de nieuwe EC750E HR van Volvo Construction Equipment bovendien eenvoudig aangepast worden met behulp van verlengstukken en gieken van verschillende lengtes. Zo wordt het een multifunctioneel sloopwerktuig dat heel wat taken aankan op een bouwterrein, ook onder de grond en onder water.

Met de graafmachine EC750E van Volvo als uitgangspunt, werd de EC750E HR door Volvo grondig herzien met het oog op sloopdoeleinden op grote hoogte. 

De EC750E HR is niet alleen de zwaarste graafmachine van Volvo, maar behoort ook tot de sloopmachines voor hoogwerken met het grootste bereik binnen de Stage IV/Tier 4-markten van Europa en Noord-Amerika.

Voor iedere toepassing de juiste machine

De EC750E HR is met name zo flexibel, omdat er twee high reach gieken voor werken op hoogte, en een graafgiek met verlengstuk voor beschikbaar zijn. In de langste high reach configuratie is een maximale penhoogte van 36 meter (118 voet) mogelijk. Op die hoogte kan hij zelfs een toolgewicht (lees snelwisselaar + tool) van 3,6 ton (8000 lbs) dragen. De tweede high reach configuratie kent een maximale penhoogte van 26 meter (85 voet). Daarbij kan een groter toolgewicht van maximaal 5 ton (11000 lbs) gebruikt worden. Tot slot maakt de graafgiek met verlengstuk van 4,4 meter (14,4 voet) een penhoogte van 18 meter (59 voet)* mogelijk. Deze graafgiek met verlenging kan vervolgens verder geconfigureerd worden in verschillende posities. Recht-recht (voor hoog werken), gebogen-recht (voor een betere zwaartepuntverdeling en groter veilig werkgebied aan de voorzijde) en gebogen-gebogen (voor ondergrondse werkzaamheden). 

Hydraulische modulaire koppelingen

De belangrijkste spil in de flexibele configuratie van de EC750E HR is het gepatenteerde hydraulische modulaire koppelingsconcept van Volvo. De hydraulische modulaire koppeling is gebaseerd op een hydraulisch vergrendelingsmechanisme met twee pennen om te wisselen tussen de hoogwerkpositie en de graafconfiguratie. 

EC750EHR-demolition-undercarriage

Naast de modulaire koppeling op de basisboom, is er nu ook een tweede hydraulische modulaire koppeling op de verlenggiek. Het koppelingsvlak op de verlenggiek is hetzelfde als op de graafgiek, waardoor de configuratiehoek van zowel de verlenggiek als de graafgiek snel en veilig aangepast kan worden van 'gebogen' naar 'recht' en omgekeerd. 

Onderwagen speciaal gebouwd voor sloopwerkzaamheden

Aangezien stabiliteit doorslaggevend is voor zowel veiligheid als prestaties bij sloopwerkzaamheden op hoogte, werd de EC750E HR voorzien van een gloednieuwe onderwagen. De onderwagen is speciaal ontwikkeld voor sloopwerkzaamheden en is dan ook zwaarder en breder dan zelfs de grotere Volvo EC950E-graafmachine. Vergeleken met de EC750E waarop hij gebaseerd is, is de onderwagen van de EC750E HR 0,5 meter (1,6 voet) langer en 1 meter (3,2 voet) breder, met een indrukwekkende spoorbreedte van 4,3 meter (17,4 voet).

EC750EHR-demolition-undercarriage

Met een contragewicht van nog eens 4 ton (8800 lbs) bereikt het gewicht van de EC750E HR-machine een totaal van 100 ton (221.000 lbs). Doordat de EC750E HR zwaarder en breder is, is hij uiterst stabiel en kan hij topprestaties leveren. 

Transportmogelijkheden bij ontwerp niet vergeten

De hydraulisch (in breedte) verstelbare onderwagen van de EC750E HR is voorzien van eenvoudig te verwijderen rupsframes en is eenvoudig zelf uit en weer in elkaar te zetten. De EC750E HR is dan ook relatief gemakkelijk van het ene naar het andere project te verplaatsen. In de meeste landen is het voldoende om de high reach giek te verwijderen, het contragewicht te laten zakken en de onderwagen in te trekken om de machine te transporteren. Dit gaat allemaal hydraulisch. Niet alleen de rupsframes zijn eenvoudig te verwijderen, ook het volledige contragewicht - met de extra contragewichten - kan in één beweging verwijderd worden dankzij een versterkt hydraulisch verwijderingssysteem.

Alles zichtbaar onder controle

De Volvo Care Cab is de perfecte omgeving voor sloopwerkzaamheden op grote hoogte. Een groot gelaagd glasoppervlak biedt een royaal zicht op het werkgebied en vult de cabine met daglicht. De cabine is ruim en comfortabel met alle bedieningselementen binnen handbereik en kan tot 30 graden kantelen. Dit is minder belastend voor de nek van de machinist en ook minder vermoeiend bij werkzaamheden op grote hoogte. Bovendien zijn een stofbestrijdingssyteem en camera op de slooparm standaard. Deze laatste geeft duidelijke beelden via het hoogwaardige display in de cabine. 

Indicatie kantelmoment

De EC750E HR wordt standaard geleverd met een realtime Total Moment Indicator. Een effectief lastcontrolesysteem, hoeksensors op de giek en druksensors op de hoofdcilinder zorgen voor een voortdurende berekening van de lastmomentstatus. Deze informatie wordt grafisch weergegeven op het duidelijk leesbare display in de cabine. De operator krijgt hierbij zichtbare en hoorbare waarschuwingen zodra de stabiliteit in het gedrang komt. 

Extra bescherming

Zowel de operator als de machine zelf zijn heel goed beschermd op de EC750E HR. De Volvo Care Cab biedt een uitstekend zicht en is voorzien van een op het frame gemonteerde FOG (Falling Object Guard - bescherming tegen vallende voorwerpen) en SIPS (side impact protection - bescherming bij aanrijding van opzij). De machine zelf is voorzien van afdekplaten voor de romp en de onderzijde en heeft rondom een beschermende band. De giek- en bakcilinders zijn eveneens voorzien van extra bescherming. 

Geïntegreerd sloopsysteem

De EC750E HR vaart wel bij de jarenlange ervaring van Volvo met sloopwerkzaamheden op hoogte met haar klanten over de hele wereld. De EC750E HR werd op maat gemaakt door de uiterst ervaren technici van Volvo en voldoet aan alle kwaliteitseisen van het bedrijf. Dat maakt de machine op en top Volvo: van ontwerp en productie tot aftersales-service en Volvo-garantie op alle onderdelen. De volledige machine is ontworpen volgens de exacte specificaties van Volvo en werd in de fabriek ingebouwd in een efficiënte en geïntegreerde sloopoplossing.

Net als bij de overige Volvo-machines worden de HR sloopkranen ondersteund door een behulpzaam en kundig dealernetwerk. De grondig opgeleide technici van Volvo leveren originele onderdelen en bieden tal van oplossingen om de machines van klanten productief in bedrijf te houden. 

Sloopmachines voor hoogwerk van Volvo

 

 

 


EC380E HR 

EC480E HR
EC750E HR

Machinegewicht

(zonder aanbouwdeel)

51 ton

(112.000 lbs)

63,5 ton

(140.200 lbs)

100 ton

(221.000 lbs)

Max. penhoogte

23m

(75 voet 8 inch)

28m

(91 voet)

36m/26m

(118 voet/85 voet)

Max. gewicht aanbouwdeel

3 ton

(6.620 lbs)

3 ton

(6.620 lbs)

3,6 ton/5 ton

(8.000 lbs/11.000 lbs)

*Disclaimer: Alle specificaties kunnen zonder vooraankondiging gewijzigd worden.
**Machinegewicht kan per markt variëren op basis van de optieconfiguratie