Construction Equipment Türkiye

Volvo CE 3. çeyrekte cironun %2 gerilemesi

Volvo Construction Equipment'ın üçüncü çeyrekteki düşen işlem hacimlerine rağmen kâr marjı gelişmektedir.

Avrupa pazarındaki ve sipariş alımındaki %17 oranındaki bir gelişme diğer pazarlardaki zayıflığı dengelemekte başarılı olamamış, döviz kuru hareketlerine göre ayarlandığında üçüncü çeyrekte Volvo Construction Equipment (Volvo CE) satışlarını %2 oranında aşağı indirmiştir.

Üçüncü çeyrekteki net satışlar %3 oranında azalarak 11,539 M SEK değerine düştü (11,884). Döviz kuru hareketlerine göre ayarlandığında net satışlar %2 oranında düşmüştür. Düzeltilmiş işletme geliri 601 M SEK değerine (576) artmıştır, bu %5,2 işletme kâr marjına (4,8) tekabül eder.

Düşük seviyelere rağmen net sipariş alımı üçüncü çeyrekte 2015 yılı aynı çeyrek ile kıyaslandığında %17 oranında artış göstermiştir. Sipariş alımı tüm bölgelerde artış göstermiştir. Avrupa'da, Fransa ve Almanya'daki yüksek sipariş alımı Norveç ve Rusya'daki düşük siparişler ile denkleştirilmiştir. Kuzey Amerika'daki artış kısmen Tier IV nihai uyumlu motorlara sahip kompakt ekipmanın lansmanından kaynaklanmaktadır. Güney Amerika'da sipariş alımındaki artış büyük oranda Brezilya'daki SDLG ile ilgilidir. Asya'daki sipariş alımı (Çin dahil) %24 daha yüksekti. Bu genellikle ekskavatörler olmak üzere Çin'deki Volvo markası sipariş alımındaki artış ve Hindistan'daki süregelen güçlü büyüme ile birlikte Çin ve Güney Doğu Asya'daki SDLG markalı ürünlerdeki artıştan kaynaklanmaktadır. Üçüncü çeyrekte teslimatlar geçen yıla benzer seviyedeydi. Avrupa'daki yüksek teslimatlar ile birlikte ihracat pazarlarındaki ve dengeleyici Çin ekskavatör pazarındaki SDLG markalı ürünler, Orta Doğu ve Amerika'daki düşük Volvo markalı makine satışları ile dengelenmiştir.

Volvo Construction Equipment başkanı Martin Weissburg "Devam eden düşük talebe rağmen işletme kâr marjı üçüncü çeyrekte hafifçe %5,2 oranına gelişmiştir. Diğer pozitifler BRIC bölgelerindeki düşük seviyelerden tüm bölgelerde siparişlerin hafif artış göstermesidir." şeklinde yorumda bulundu. "Acil talep artışı görmüyoruz ve Volvo CE'nin kalelerine odaklanmak için dahili çalışmalara devam ediyoruz."

Çeyrek boyunca Volvo CE yakıt verimliliğini %50 oranına kadar arttırma potansiyeli olan hibrid tekerlekli yükleyici ve otonom tekerlekli yükleyici ve nakliye kamyonu prototipleri gibi bir dizi yenilik gösterdi.
Tab Q3 2016Son.

Ekim 2015

Ayrıntılı bilgiler için, lütfen www.volvoce.com/press adresini ziyaret ediniz.
Veya iletişim adresi:

Tiffany Cheng
Yönetici, Harici Haberleşme
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 499 56 68 47
E-posta: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan
SE10 
Londra
Tel: int +44 77 333 50307
E-posta: brian.osullivan@se10.com

Volvo Group tarafından yayınlanan standart videoya erişim için http://www.thenewsmarket.com/volvogroup adresini ziyaret edin. Video materyalini MPEG2 dosyaları ve Beta SP bantları halinde önizleyebilir ve talep edebilirsiniz. Kayıt ve video materyalleri medya için ücretsizdir.