Construction Equipment Türkiye

Volvo CE 100t sabit dorseli taşıma kamyonunu piyasaya sürdü

Volvo Construction Equipment'dan yepyeni 95t (100 tonluk) R100E, tasarımı sayesinde düşük toplama sahip olma maliyetini öne çıkartacak şekilde madencilik ve taş ocakçılığı sektörlerinde ağır top olacak şekilde ayarlandı.

Onu şirket yelpazesindeki en büyük taşıma kamyonu yapan bir boyut ve kapasiteye sahip Volvo Construction Equipment'ın yeni R100E sabit dorseli taşıma kamyonu üretkenliği, çalışma süresini ve operatör konforunu optimize ederek müşterilerin işletme maliyetlerini düşürmeyi vaat ediyor.

Bu çığır açan model, kökleri 1919'a kadar dayanan güçlü DNA üzerine inşa edilmiştir. Yaklaşık 70 yıl boyunca, Volvo CE Motherwell tesisi, sabit dorseli taşıma kamyonlarını tasarladı, üretti ve dağıttı. Yaklaşık bir yüzyıllık mühendislik mükemmelliğinden inşa edilmiştir, başka hiçbir makine R100E ile kıyaslanamaz.

Daha fazla taşı, daha fazla kazan


Volvo Rigid Hauler R100E T2Gerçek 100t/95 tonluk bir taşıma kapasitesi sunan, Volvo filosundaki en yeni yıldız, operatörlerin üretim hedeflerini daha hızlı bir şekilde karşılamasını sağlar. Performans için üretilen R100E, premium 783 kW (1075 hp) motor ile çalıştırılır. Kombine güç aktarım sistemi, optimum çekiş için yüksek tork kabiliyetleri, benzersiz çekiş performansı ve sınıf lideri çekiş gücü sunar. Güç aktarım sistemi kontrolü ve makine momenti şantiye ve işletim girişlerine bağlı olarak şanzıman vites değiştirme noktalarını otomatik olarak ayarlayan yeni Volvo Dinamik Vites Değiştirme Kontrolü tarafından sağlanır.

100E, işletim maliyetlerinin kritik olduğu tüm yüzey madenciliği ve taş ocakçılığı uygulamaları için üretilmiştir. Müşteriler, optimum yük tutma ve minimum malzeme taşıma için 60.4m3 kapasiteli V şekilli bir gövdeye sahip olan R100E ile taşıma başına daha az harcama yapmayı bekleyebilirler. Endüstride tanınan yük profili politikası, operatörün tutarlı bir ortalama hedef yükü (95t) karşılamasını sağlarken, hızlı gövde devirme sistemi çok yönlü verimli bir performans için hızlı çevrim süreleri sağlar.

Volvo, akıllı izleme sistemleri ile sabit dorseli taşıma kamyonunun yüksek kapasitesi ve çekme hızlarını temel alır. Araç Üstü Tartım (OBW) seçeneği, üretimi daha da optimize etmek ve işletme maliyetlerini en aza indirmek için makinenin optimum güvenli taşıma yükünü hareket ettirmesini sağlayan entegre bir sistemdir. Bunu, makine istatistiklerini operatörün yerleşik ekranına izlemek ve aktarmak için harici olarak monte edilen basınç sensörleri kullanarak yapar. Makine bilgileri sadece gerçek zamanlı olarak araç-üstü ekran üzerinden izlenemez, aynı zamanda operatörlerin ve filo yöneticilerinin planlamayı geliştirmesine yardımcı olmak için Volvo'nun CareTrack® telematik sistemi ile uzaktan erişilebilir.

Mevcut ve gelecekteki projelerin verimliliğini artırma ile ilgilenen müşteriler, Volvo Site Simülasyonu'na yerel Volvo bayilerinin yardımıyla erişebilir. Sistem, müşterilere makine, filo seçenekleri ve site konfigürasyonu hakkında değerli bilgiler sunarak, verimliliği en üst düzeye çıkarırken diğer yandan da sahiplik ve işletme maliyetlerini daha iyi yöneterek çalışır.

Sağlam tasarım


Hizmet süresi ve üretkenlik, makinenin dayanıklı tasarımında ortalanır; bu da planlı bakımlar arasında daha uzun aralıklarla yüksek bileşen koruması ve daha uzun kullanım ömrü sağlar.

Çok sağlam bir denge sunan R100E, tam kontrolde en zorlu arazilerin üstesinden gelir. Sağlam taşıma kamyonu, düşük ağırlık merkezi sunar ve alt salıncak kemerli ön süspansiyon ve yeni düşük eforlu direksiyon sistemi ile McPherson gergi ile uyumlu çalışan, ustalıkla tasarlanmış bir gövde ve şasi ile donatılmıştır. Operatör, pilot kontrollü uzaktan kumandalı orbitrol kontrol vanası tarafından sağlanan hafif, sezgisel direksiyon ile dar köşelerde kolayca hareket edebilir.Volvo Rigid Hauler R100E T2

R100E, yüksek düzeyde operatör konforu, makine kontrolü ve denge ile optimum performans ve üretkenlik elde etmek için tasarlandığı gibi, onarım maliyetlerini de düşürmeyi vaat ediyor. Ön süspansiyon, yük ve zemin yüzey darbelerini emmek ve hayati makine yapılarını korumak için geniş aralıklıdır. Ayrıntılı mühendislik, aynı zamanda, engebeli arazide seyahat etme esnekliği sağlayan makine çerçevesi 'horse collar' tasarımında da belirgindir. Kutu bölümlü kılavuz raylardan imal edilen çerçeve, yer darbelerini emmek için önemli stres yerlerinde yüksek mukavemetli çelik dökümlere sahiptir. Tüm çerçeve delikleri ek koruma için manşonludur. 60.000 saatlik şasi yorgunluğu yükünün uygulanması dahil olmak üzere titiz çerçeve ve gövde testlerinde önemli bir yatırım yapılmıştır. Yüksek darbe ve yüksek aşınmaya dayanıklı 400-HBW-sert çelikten üretilen bir gövdede, R100E sabit dorseli taşıma kamyonu, uzun ömürlü performans sağlar.

Operatörün seçimi


Sadece yüksek verimli bir makine değil, aynı zamanda R100E, ROPS/FOPS sertifikalı operatör kabini ile başlayarak operatör verimliliğini öne çıkartır. Azaltılmış titreşimler ve dış sesler sunan kabin, daha yüksek sürüş kalitesi için viskoz tip izolasyon bağlantılarına takılmıştır.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

Operatör kabinin sol tarafında bulunan operatör koltuğundan, iş sahasını ve etrafındaki alanları büyük cam alan ve düşük eğimli ön camdan gözlemleyebilir. İyi görüş, Volvo Smart View tarafından sağlanan 360° çevre görüş sistemi ile tamamlanmaktadır. Sistem, araç üstü ekran vasıtasıyla aracın ve çevresindeki çalışma alanının kuş bakışı görünümünü üretmek için çok sayıda ultra geniş açılı dış tarafa monte kamera kullanır. Bu 360° sistemin faydaları, artan operatör ve şantiye personeli güvenliğinden fazlasıdır; ayrıca, özellikle geri geri giderken operatörlerin yerdeki engellerden güvenli bir şekilde uzak durmasını sağladığından, makine ve lastik hasarını en aza indirgemek için diğer nesnelerle çarpışmaları azaltır veya ortadan kaldırır. Yanlışlıkla makinenin hasar görmesi riskinin azaltılması onarım masraflarını azaltır ve çalışma süresini uzatır.

Tüm ekranlar ve ergonomik olarak konumlandırılmış parmak ucu kontrolleri, operatörün fiziğine uyacak şekilde kolayca ayarlanabilen, tamamen ayarlanabilir Volvo havalı süspansiyonlu operatör koltuğundan erişebilir mesafededir. Kabin, basınçlı özellikler ve HVAC kontrolü ile birlikte kabin içi dağınıklığı ve dikkat dağıtıcıları azaltmak için yeterli depolama ile donatılmıştır.

Tüm Volvo makinelerinde olduğu gibi, sabit dorseli taşıma kamyonu, güvenlik göz önünde bulundurularak üretilmiştir ve güvenlik, yüksek performanslı makine her yönüyle güvenli tasarlanmıştır. Hem operatör hem de saha personelinin korunması için, acil kapatma anahtarları gibi tüm makine sistemlerine kolayca erişilebilir. Şanzıman geciktirici ve nötr viteste yokuş aşağı gitme engelleyici yokuş aşağı koşullarda makineyi güvenli tutarken, motor aşırı hız koruması makineyi otomatik olarak güvenli çalışma sınırlarına indirir.

Kolay kontrol


Volvo Rigid Hauler R100E T2Potansiyel sorunları tespit etmek ve uzun bir servis ömrü sağlamak için düzenli servis denetimleri gereklidir. R100E, günlük servis kontrollerine ve rutin bakım işlemlerine kaymayı önleyici basamaklar ve güvenli yürüyüş platformu ile hızlı ve kolay bir şekilde erişmeyi sağlar, makine mümkün olduğunca çabuk çalışmaya döner. Tüm servis noktaları stratejik olarak gruplandırılmıştır ve hızlı, kolay ve güvenli makine bakımı veya ayarlaması sağlamak için zemin ve servis platformundan erişilebilecek şekilde konumlandırılmıştır, ayrıca doğrudan janta monteli tekerlek tasarımı güvenli ve hızlı takma ve sökme sağlar. Kabinin içinde, hızlı analiz ve çözümler için operatör dostu kontrol panelini kullanarak en üst düzey arıza teşhis verilerine erişin. Gösterge tablosundan operatör, makinenin sağlığını hızlı bir şekilde izleyebilir ve sistem basınçlarına, sıcaklıklara, yakıt tüketimine, motor arıza teşhisine, şanzıman teşhislerine ve VCU arıza teşhislerine erişebilir.

R100E ayrıca, her hidrolik fonksiyon sisteminde manyetik emme filtrelerinin yanı sıra direksiyon, fren tahrik pompası ve arka fren soğutma üniteleri üzerinde bir basınç filtreleme özelliklerine de sahip olan yüksek seviyede hidrolik filtrelemeye sahiptir. Motora monte edilen birincil ve ikincil yakıt filtreleri, zararlı kirleticileri gidermek için gelişmiş iki kademeli yağ filtrasyonu ile birleştirilir. Üstün koruma sağlayan dayanıklı özelliklerle dolu R100E, işlemleri optimize eder ve daha düşük işletme maliyetleri için bakım aralıklarını uzatır.

Ender görülen bir durum olsa da Volvo R100E rutin servis kontrolünden daha fazla dikkat gerektirmesi halinde Volvo uzmanları, geniş bir bayi ve teknisyen altyapısı ile daima uzman tavsiye sunmaya hazırdır. Yerel bilgi birikimini global madencilik tecrübesi ile birleştiren Volvo, tüm makine ömrü boyunca karlılığı artırmak için telematik makine raporlarından, Volvo Servis Sözleşmelerinden (VSA) ve genişletilmiş garantilere kadar bir dizi müşteri çözümü sunmaktadır.

Esas teknik özellikler:

Taşıma kapasitesi kg / lb 95000 / 209,439
Gövde Hacmi, SAE 2:1 yığın m3/ y3 60,4 / 79
Net ağırlık kg / lb 69550 / 153,331
Brüt ağırlık kg / lb 164550 / 362,770
Motor Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Stage II)
Maksimum brüt motor gücü kW / hp 783 / 1,050
…motor devrinde dev/dak 2100
Maks SAE J1349 brüt torku Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
…motor devrinde dev/dak 1300
Maks. hız, km/saat / mil/sa 50 / 31.1

Not: bu basın bültenindeki resimleri buraya tıklayarak doğrudan indirebilirsiniz.