Construction Equipment Türkiye

Volvo CE, bir dizi yeni sabit dorseli taşıma kamyonunu piyasaya sürüyor

Volvo Construction Equipment'ın yeni D-Serisi sabit dorseli taşıma kamyonları, kanıtlanmış bir nakliye konsepti üzerine inşa edilmiş ve yakıt verimliliğini ve çalışma süresini optimize eden en yeni teknolojiye sahiptir.

Volvo Construction Equipment, R45D, R60D ve R70D sabit dorseli taşıma kamyonlarının piyasaya sürülmesi ile endüstri lideri nakliye portföyüne ekledi. 41 ila 65 ton (45t-72t) taşıma kapasitelerini kapsayan makineler, müşterileri için bir numaralı işletim maliyeti olan yakıt giderlerini azaltmanın yanı sıra güvenli işlemleri ve kullanım kolaylığını teşvik etmek için tasarlandı.

D-Serisi sabit dorseli taşıma kamyonları yeni olabilir, ancak teknik uzmanlar ve mühendisler ekibinin, Motherwell, İskoçya'daki Volvo CE tesisinden dünyanın ilk arazi damperli kamyonunu tanıttığı 70 yıldan uzun süredir zengin bir geçmişe sahiptir. Şimdi Volvo CE tasarımı ve üretim çekirdek değerleri ile desteklenen D-Serisi sabit dorseli taşıma kamyonları, onlarca yıldır sabit dorseli taşıma kamyonları üreten aynı tesiste üretiliyor. Güçlü bir mirasın, teknik uzmanlığın ve modern süreçlerin harmanlanmasıyla, son taşıma kamyonları müşterilere yüksek kaliteli, güvenilir ve verimli bir ekipman sunar.

Standart olarak verimlilik


Premium motorlarla çalışan, R45D, R60D ve R70D sabit dorseli taşıma kamyonları, düşük motor devirlerinde bile yüksek performans, tork ve 567kW (760 bg) güce ulaşır. Bunun da ötesinde, uzun servis aralıkları ve verimli bir yakıt kullanımı son derece düşük işletme maliyetleri sağlar.



Motor ve şanzıman arasındaki elektronik entegrasyon, makinelerin tüm taşıma uygulamalarında tutarlı momentum ve hızlanma için düzgün vites kalitesi elde etmesini sağlar. Performans ve yakıt verimliliği, tüm taşıma koşullarında özel performans için Güç ve Ekonomi olmak üzere iki şanzıman vites değiştirme programı içeren entegre vites değiştirme sistemi ile geliştirilmiştir. Operatör, değişken taşıma yüklerine uyum sağlamak için şanzıman çalışma modunu önceden seçebilir. Bu arada hidrolik sistemler, hızlı çevrim süreleri ve performans verimleri için üretkenlik gerektiren performansı sağlayan soğutma ve çalıştırma sistemleri için gerekli akışı sağlar.

Verimli güç merkezleri


Verimli ve akıllı olan Volvo taşıma kamyonları, operatörlerin verimlilik hedeflerini daha hızlı bir şekilde karşılamasını sağlayan, rekabetçi bir güç-ağırlık oranı, etkili vites ve optimum ağırlık dağılımı ile iftihar eder. R45D, R60D ve R70D sabit dorseli taşıma kamyonları, tüm güç aktarma sistemi tasarımı ve konfigürasyonu tarafından üretilen etkileyici çekiş gücü ile, genellikle madencilik ve taş ocakları üzerinde bulunan dik yamaçlardan geçmek için ideal makinelerdir. Düşük vitesli arka aksa giden torku artırarak, tam güç aktarma sistemi kalibrasyonu yüksek çekiş gücü seviyeleri sağlar ve bu da kötü zemin koşullarında ve daha dik eğimlerde mükemmel verimlilik sağlar.



İyi malzeme tutuşu sağlayan aşınmaya dayanıklı yüksek kapasiteli gövdeler, temiz boşaltma ve minimum malzeme geri dönüşü sağlamak için egzoz ısıtmalı HARDOX 400 çelikten imal edilmiştir. Hem mevcut hem de gelecekteki projeler için saha verimliliğini ve üretkenliği optimize etmek için, müşteriler, makine, filo seçenekleri ve saha konfigürasyonu hakkında bilgi sağlayan Volvo Saha Simülasyonu gibi çeşitli akıllı sistemlere erişebilir. Operatör verimliliği, direksiyon ve kolayca erişebileceğiniz kumandalar gibi hassas özelliklerle güçlendirilir. Daha fazla rahatlık için, operatör konforunu yüksek kapasiteli HVAC sistemi ile özelleştirebilir.

Dayanmak için yapılmış


D-Serisi sabit dorseli taşıma kamyonları sadece kısa dönemde verimli makineler değil aynı zamanda daha fazla makine kullanılabilirliği ve onarım maliyetlerinde azalma sağlayacak şekilde uzun bir hizmet ömrü boyunca çalışmaya devam ederler. Zorlu iş sahası koşullarını karşılamak için, dayanıklı makineler, yüksek makine ve bileşen uzun ömürlülüğü elde etmek amacıyla ekstrem çalışma koşulları altında titizlikle test edilmiştir. Basit tasarımlı, sabit dorseli taşıma kamyonları, her zorlu iş sahası koşullarının gerekliliklerinin çok ötesinde bir yapısal kuvvete sahip bir şasi grubu ile donatılmıştır. Dengeli bir ağırlık dağılımı sayesinde, merkezi olarak monte edilmiş bir şanzıman ve düşük bir ağırlık merkezi sayesinde, tüm yük etkileri lastikler boyunca eşit olarak dağıtılır. Ekstrem yapısal gerilmelere dayanabilen, sabit dorseli taşıma kamyonlarının yüksek mukavemetli şasisi, daha fazla yapısal ömür ve daha az bakım ile daha düşük işletme maliyeti için yol koşullarından ve yük proseslerinden kaynaklanan şokları ve titreşimleri sönümler.

Sabit dorseli taşıma kamyonları, hizmet süresi artırıcı bileşenler sayesinde uzun dönemli iyi bir değer elde edecek şekilde ayarlanmıştır. Birincil frenleme sisteminin ömrü, motor devrini azaltan ve servis frenlerinin kullanımını en aza indiren standart bir özellik olan şanzıman retarderi tarafından uzatılır. Bileşen uzun ömrü düşük maliyetli çalışmanın anahtarı olduğundan, her bileşen korunur. Örneğin, hidrolik sistem, makinenin çalışma süresini uzatan, aşağı akış kirlenmesinden korumak için bir dizi filtreleme seviyesine sahiptir. Makineler ayrıca motor koruma sistemi başlatıldığında operatörü uyaran bir motor güvenlik modu ile donatılmıştır. Motor gücü ve hız, aralık dışı durumun şiddetine bağlı olarak kademeli olarak azalacak ve motor hasarını önleyecektir. Motor parametreleri yüksek soğutma suyu sıcaklıklarını, gaz pedalı çıkışlarını ve düşük soğutma sıvısı seviyesini içerir.

Güvenlik genimizde var


Sıkı çalışmak için tasarlanan, D-Serisi sabit dorseli taşıma kamyonları, zorlu işleri daha güvenli hale getirmek için gerekli özelliklerle doludur. ROPS gövdeli kanopi ile donatılmış FOPS sertifikalı kabinden, operatör iş sahası ve çevre bölgelere hakim bir görüşe sahiptir. Görünürlük, kabinin sol tarafında bulunan operatör koltuğu ve çalışmanın kuş bakışı görüntüsünü oluşturmak için dört dışarı monte edilen kameradan gelen görüntüyü yerleşik monitörde birleştiren Volvo Smart View ile görüş kabiliyeti geliştirilmiştir.

Tasarımın her yönüne yerleşik güvenlik ile, bu yüksek performanslı makineler şanzıman ve fren retarderi ve opsiyonel boş viteste yokuş aşağı sürüş önleyici ile dik eğimleri tırmanırken veya inerken tam kontrole sahip olursunuz. Aşırı hıza karşı koruma elemanı, makineyi güvenli çalışma sınırları içinde otomatik olarak yavaşlatırken, gövde kaldırma önleyicisi, gövde kaldırılmış konumda seyrederken vites büyütmeyi engeller. Arızaya karşı emniyetli frenleme ve ikincil direksiyon sistemleri gibi diğer güvenlik sistemleri kafanızın rahat olmasını sağlar.

Bakım kolay yapılır


Uzun hizmet ömrünü ve maksimum çalışma süresini garantilemek için, olası sorunları meydana gelmeden önce tespit etmek için düzenli servis denetimleri gereklidir. Kayma önleyici basamaklar ve güvenli yürüyüş yolları sayesinde makineye erişim güvenli ve kolaydır. Hem geniş platformdan hem de yer seviyesinden teknisyenler, uygun şekilde gruplandırılmış kontrol noktalarına minimum sayıda aletle güvenli bir şekilde erişebilirler. Merkezi olarak monte edilen şanzıman, diğer bileşenleri çıkarmaya gerek kalmadan erişim kolaylığı sağlar. Kabinin içinde, operatör hızlı analiz ve çözüm için kontrol paneli üzerinden üst düzey arıza teşhis verilerine erişebilir.

Taşıma kamyonları, rutin bir servis kontrolünden daha fazla dikkat gerektiriyorsa; Müşteriler Volvo'nun global teknisyen, atölye ve bayi servis altyapısına güvenebilirler. Yerel bilgi ve küresel madencilik deneyimini birleştiren Volvo, işletim maliyetlerini düşürmek için Volvo taahhüdünü daha da destekleyen iyi parça kullanılabilirliği, Volvo Servis Anlaşmaları ve telematik makine raporları sunuyor.


 

Esas teknik özellikler:

    R45D R60D R70D
Yük taşıma kapasitesi kg
lb
41.000
90,389
54.500
120,152
65.000
143,300
Gövde hacmi, SAE 2:1 küme
yd³
26
34
35
46
41,5
54
Net ağırlık kg
lb
36.435
80,325
42.048
92,700
49.573
109,290
Brüt ağırlık kg
lb
77.435
170,715
96.548
212,852
114.573
252,590
Motor   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Motor emisyonu   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II
Maksimum motor brüt güç kW
bg (imp)
392
526
522
700
567
760
... motor devrinde dev/dak 2 000 2 000 2 100
Maks. SAE J1349 brüt tork Nm
ft lbf
2.407
1,775
2.981
2,199
3.323
2,451
… motor devrinde dev/dak 1500 1500 1350
Maks. hız km/h
mi/h
65,0
40.4
57,5
35.7
57,0
35.4

Not: bu basın bültenindeki resimleri buraya tıklayarak indirebilirsiniz.