Construction Equipment Sverige

Volvos uppgraderade Load Assist ökar produktiviteten

Volvo Construction Equipment har höjt ribban för pålitlig hjullastarteknik med den senaste Load Assist-uppgraderingen, som ger exakta nyttolastdata med en noggrannhet på +/- 1 procent.

Volvo Construction Equipment breddar sitt utbud av innovativa tjänster med den uppdaterade Load Assist-lösningen för Volvos hjullastare L110H–L260H. Lastvägningslösningen styrs via den revolutionerande inbyggda Volvo Co Pilot-displayen. Med den här 10-tums pekskärmen har föraren åtkomst till vågsystemsappen (OBW). Genom att förse föraren med tillförlitlig lastinformation i realtid kan Load Assist bidra till att öka effektiviteten och förbättra arbetsresultaten.
Vågsystemet (OBW) förhindrar såväl under-/överlastning som onödigt maskinslitage och rentav potentiella böter, så att hjullastarna kan arbeta med maximal effektivitet och utan omvägning och väntetider. Systemet registrerar all lastdata via tryck- och lägesgivare och visar den sedan på Volvo Co Pilot. Det ger information i realtid om skopans last, med en noggrannhet på +/- 1 procent.

Klara, färdiga, lyft!

Det uppgraderade systemet är utformat för att göra det lättare för föraren – vilket börjar med nollkalibreringsprocessen, som vägleder föraren genom Volvo Co Pilot. När kalibreringen är klar kan föraren snabbt och enkelt konfigurera projekt genom att välja kund, arbetsorder, måltonnage och materialtyp. Det finns två arbetslägen att välja mellan: Projektläge för att styra lasten i flera lastbilar och Trip-läge för lastning av enstaka bilar, krossar eller annan stationär utrustning.

Under arbetets gång kan föraren övervaka lastningsförloppet i realtid. Det dynamiska systemet mäter skopans last i farten för att undvika eventuella störningar i arbetsflödet. Med hjälp av färgade staplar kan föraren visualisera aktuellt tonnage i lastarens skopa, redan levererat tonnage och återstående tonnage att leverera, medan ikoner ger upplysningar om varför lasten inte låsts ordentligt.

Volvo Construction Equipment Load Assist

Systemet är optimerat för skopanvändning, inklusive hög- och sidotippande skopor, och möjliggör delvis lossning. Det är mycket enkelt att hantera den sista skopan tack vare avtippningsfunktionen, som via Volvo Co Pilot ger en realtidsvy av den återstående lasten i skopan. Föraren kan välja mellan två lägen: ett för upplagslastning och ett för utlastning.

Utöver att förenkla arbetet, så bidrar vågsystemet (OBW) även till en säkrare arbetsplats. En anpassningsbar varning informerar föraren om förinställda lastgränser överskrids. Beroende på kombinationen av tillval aktiveras backkameran automatiskt, och kan samla lastinformationen på en skärm, när lastarens backväxel läggs i. För extra skydd inaktiveras vissa funktioner när hastigheten överstiger 10 km/h.

Arbeta oförtrutet – och trådlöst

Med 16 GB minne gör Volvo Co Pilot det möjligt att lagra en nästan obegränsad mängd redskap, arbetsordrar, mål, material och kundinformation. Volvo Construction Equipment Load AssistData kan även lagras i molnet, överföras till ett USB-minne eller skrivas ut. Allt för att ge en fullständig uppföljning. Systemet skickar maskininformationen till telematiksystemet CareTrack®, vilket ger fjärråtkomst till maskininformation som till exempel total transporterad last i ton, antal ton transporterade per liter bränsle och antal cykler. Med den senaste informationen om maskinens prestanda kan förare och maskinägare se vilka områden som kan förbättras för att öka produktiviteten och minska driftkostnaderna.

Volvo Co Pilot har byggts på ett sätt som möjliggör skalbarhet när framtida programuppdateringar, fler funktioner och nya applikationer utvecklas. Med ett SIM-kort kan systemet ta emot programuppdateringar trådlöst. Obs! Du kan hämta bilderna i detta pressmeddelande genom att klicka här.