Construction Equipment Sverige

Volvos rörläggare i E-serien lyfter produktivitet, säkerhet och mångsidighet till nya höjder

Den roterande rörläggaren PL3005E från Volvo Construction Equipment har lysande prestanda tack vare grävmaskinsbaserad konstruktion och avancerade funktioner.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Då de roterande rörläggarna från Volvo Construction Equipment enligt mångas uppfattning uppvisar bäst prestanda bland maskinerna i detta segment, är det inte överraskande att de är utrustade med en mängd avancerade produktivitets- och säkerhetshöjande funktioner. Tack vare smart, grävmaskinsbaserad konstruktion och avancerat lasthanterings- och telematiksystem har dessa imponerande rörläggare oöverträffade prestanda inom många olika områden.

Tack vare imponerande 360° svängkapacitet kan föraren tryggt rotera överbyggnaden och smidigt lyfta och lägga stora, tunga rör runtom maskinen, vilket är speciellt praktiskt vid lastning och lossning samt frammatning till rörbockningsmaskiner. Med upp till 55 tons tippkapacitet hanteras tunga arbetsuppgifter såsom lastning och lossning, nedsänkning och anslutning effektivt och smidigt.

Rörläggarens unika konstruktion medger oändliga rörläggningsmöjligheter och oslagbar stabilitet, vilket säkerställer säkert arbete i grov terräng och på sluttande mark med upp till 35° lutning. Med utmärkt stabilitet och smidig hydraulik för samtidiga rörelser är de roterande rörläggarna det perfekta valet vid nedsänkning av material. Vid arbete på sluttande mark, se till att bommen pekar i sluttningens uppförsriktning för förbättrad stabilitet och ökad säkerhet.

På bara 2,5 timmar kan rörläggarna i E-serien konverteras till en standardgrävmaskin. Med två maskiner i en kan kunden därmed utnyttja sin investering maximalt. Hydraulik som är perfekt anpassad till både rörläggning och grävning innebär maximal verkningsgrad oavsett konfiguration.

Överlägsen arbetsplats

Med flera decenniers konstruktionserfarenhet i ryggen är Volvos rörläggare i E-serien byggda för både hög produktivitet och hög säkerhet – med Volvos hytt som startpunkt.

Från det justerbara sätet har föraren fullständig kontroll över körställning och komfort. Den rymliga, tysta och klimatstyrda miljön matchas av reglage och knappar som ligger naturligt i handen. Den ROPS-certifierade hytten ger föraren en oslagbar överblick över arbetsplats och dike. Det smarta lasthanteringssystemet övervakar lasten och varnar föraren när maximal lastvikt uppnås, och säkerställer därmed hög säkerhet och effektivitet.

Sätt igång arbetet utan dröjsmål

Volvos rörläggare i E-serien lyfter produktivitet, säkerhet och mångsidighet till nya höjder

De robusta rörläggarna är konstruerade inte enbart med tanke på produktivitet; de är dessutom utrustade med en mängd funktioner som minskar skaderisken och ger maximal drifttid. Till skillnad från traditionella sidobomsrörläggare av schaktmaskintyp kan Volvos rörläggare i E-serien enkelt transporteras mellan olika arbetsplatser med släpvagn eller trailer utan demontering av bom eller motvikt.

Filtren är separerade från motor och kylare och underlättar därmed underhåll och rengöring, samt bidrar till snabb och smidig regelbunden service. Rörläggarna kan utrustas med CareTrack, Volvos avancerade telematiksystem, för registrering av maskinens skick och prestanda. Systemet övervakar olika typer av maskindata i realtid, såsom bränsleförbrukning och drifttimmar, vilket gör att kunden kan uppnå bättre bränsleeffektivitet, undvika oplanerat stillestånd samt maximera avkastningen på sin investering.

Liksom Volvos alla övriga maskiner är rörläggarna i E-serien byggda med Volvo-originaldelar som är noggrant utprovade och godkända, vilket säkerställer högsta tänkbara kvalitet och effektiv drift under lång tid. Alla Volvo-kunder har tack vare Volvos globala servicenätverk tillgång till omgående support oavsett när de behöver det.

Nyckelspecifikationer:

Motor Volvo D8J

Maskinvikt

kg
lb
35 030
77 300

Motor bruttoeffekt

kW
hk
180
241
... vid varvtal varv/min 1800 

Max. tippkapacitet

t
lb
55
120 000

Nominell kapacitet

t
lb
31
68 000

Standardbomlängd

m
fot, tum
7,4
24'4"

Förlängd bomlängd

m
fot, tum
9,2
30'4”
Max. arbetslutning  ° 35