Construction Equipment Sverige

Volvo presenterar stark portfölj för kundframgång på Intermat Paris 2018

Stora tekniska, sociala och finansiella krafter driver på den globala ekonomin. Volvokoncernen kommer till Intermat med ett utbud av maskiner och tjänster som hjälper kunderna att få framgång – och ivern att förverkliga "Building Tomorrow" är stor.

Trots ett ständigt föränderligt samhälle kan Volvo erbjuda de maskiner, tjänster och distributionsnätverk som krävs för att bistå kunderna, oavsett projektstorlek. Detta är det grundläggande budskapet i Volvos "Building Tomorrow"-tema på Intermat-mässan i Paris.

På 4 800 m2 utställningsområde inomhus och utomhus presenterade Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ett stort utbud av nya och uppdaterade maskiner – grävmaskiner, hjullastare, asfaltläggare och kompaktorer – tillsammans med den toppmoderna Volvo Co-Pilot-pekskärmen som alla Volvo Assist-plattformar är baserade på.

I kombination med Volvos alla tjänster kommer dessa maskiner garanterat att ge kunderna framgång. Tillsammans med systerbolagen Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses och Volvo Financial Services har Volvokoncernens unika kvalifikationer lett till samarbete i några av världens största anläggningsprojekt, såsom det pågående infrastrukturprojektet "Grand Paris" med en budget på 100 miljarder euro.

Konstruerade för stadsmiljö

Till följd av den ständigt ökande urbaniseringen presenterade Volvo tre nya maskiner med kort svängradie på Intermat Paris: den bandburna ECR355ENL, den hjulburna EWR170E och den kompakta ECR18E. Dessa grävmaskiner är idealiska för arbetsplatser med begränsat utrymme, och har dessutom Volvos sedvanliga låga ljudnivå, bränsleförbrukning och utsläppsnivåer.

ECR18E var inte det enda esset i kompaktformat på Intermat. En annan maskin som utmärkte sig på mässan är EX2 som tilldelades Intermats Innovation-utmärkelse. Den helt eldrivna kompaktgrävarprototypen EX2 är utsläppsfri, har tio gånger högre effektivitet, tio gånger lägre bullernivåer och lägre total ägandekostnad än sina konventionella motparter. Detta är sannolikt världens första helelektriska kompaktgrävarprototyp.

volvo-demonstrates-strong-portfolio-for-customer-success-at-intermat-paris-2018-02-1920
Den ökande urbaniseringen medför även en ökande efterfrågan på specialbyggd rivnings- och återvinningsutrustning, som Volvo visade upp på Intermats utomhusområde. I rivnings- och återvinningszonen återfinns bland annat EC380E som nu kan fås med en förlängd bom med extra lång räckvidd som tillval, och den helt nya materialhanteraren EW240E MH. Volvos expertis inom säkerhetssfären är en extra stor fördel inom dessa områden.

Bredare kompakteringssortiment

Volvo har dessutom utökat sitt sortiment inom vägsegmentet. På Intermat presenterade Volvo CE sin nya P6820D-läggare, komplett med det nya styrsystemet för elektronisk asfaltläggningshantering EPM3 och Pave Assist, samt asfaltvälten DD105, nu med oscillerande valsar. I och med dessa nya lanseringar är Volvos utbud av jordkompaktorer och asfaltvältar mer omfattande än någonsin.

Andra betydande maskinlanseringar på Intermat inkluderar hjullastaren L260H för Europa-marknaden och den uppdaterade hjullastaren L180H med en helt ny drivlina.

Komplett Volvo Co-Pilot-sortiment

På Intermat lanserades även för första gången i Europa Haul Assist och Dig Assist – Volvo Co-Pilot-tillämpningar som ökar produktiviteten, effektiviteten och säkerheten genom att realtidsdata visas på operatörens display i ramstyrda dumprar respektive grävmaskiner. Den nya Haul Assist-funktionen inkluderar dessutom information från Volvos vågsystem (tillval) som hjälper operatören och arbetsledare att hålla ett öga på laststatus för ramstyrda dumprar utrustade med "trafikljus"-systemet.

Denna funktion gör Volvo Co-Pilot-utbudet komplett, som nu består av Haul Assist, Load Assist, Dig Assist, Pave Assist och Compact Assist. Att Volvo Co-Pilot var inbyggt i alla maskiner som visades på Intermat är en stark signal till kunderna att Volvo är redo att inom några månader leverera maskiner med Co-Pilot-funktionalitet.

Assist-funktioner nu i 3D

Kunderna kan välja att beställa Assist-funktionerna i 2D, In Field Design (Volvo-utvecklad programvara med funktionalitet mellan 2D och 3D) eller 3D i samarbete med Topcon, beroende på erfordrad noggrannhet. I framtiden kommer kunderna att kunna välja 3D-programvara även från Trimble och Leica.

Volvo Co-Pilot monteras på fabriken, men kan även eftermonteras på kundens befintliga Volvo-maskin. Eftersom maskinvaran tillverkas av Volvo och monteras av Volvo-tekniker är resultatet en säker installation som omfattas av Volvos sedvanliga garanti.

Brett utbud av fabriksmonterade tiltrotatorer

Volvo CE erbjuder även fabriksmontering av Steelwrist-tiltrotator för 15 grävmaskinsmodeller på Europa-marknaden. Även andra tiltrotatorfabrikat finns tillgängliga om kunden önskar detta, dock erbjuds då inte fabriksmontering.

Nya drifttidstjänster

Under Volvo Services-paraplyet erbjuder Volvo CE nya tjänster för proaktiv övervakning och statusrapporter på Intermat. Via proaktiv övervakning kan återförsäljaren aktivt övervaka larm och felkoder på kundens maskin och fjärrdiagnostisera uppkomna problem. Tack vare preventivt underhåll kan återförsäljaren hjälpa till att minimera stilleståndstid och reparationskostnader. Statusrapporter kan ge en diagnos av maskinen och därmed underlätta planering av underhåll eller flagga för problem till följd av felaktig användning. För Europa-marknaden introducerar Volvo CE en ny, tvåårig garanti på reservdelar.

Koncernens styrka

Även koncernföretagen Volvo Trucks, Volvo Penta och Volvo Financial Services deltog på Intermat, och understryker därmed Volvokoncernens stora styrka. Volvo Trucks-lastvagnarna för vägarbeten samverkar med Volvos entreprenadmaskiner, medan Volvo Pentas industrimotorer för övrig arbetsplatsutrustning underlättar servicearbetet. Megaprojekt såsom "Grand Paris" demonstrerar fördelarna med detta partnerskap i verkligheten och illustrerar Volvos fortsatta satsning på den franska marknaden.

Bild 1: Volvos utställningsutrymme inomhus på Intermat Paris 2018
Bild 2: Volvos utställningsutrymme utomhus på Intermat Paris 2018