Construction Equipment Sverige

Volvo CE lanserar 10-tons oscillerande vält

En helt ny oscilleringsteknik ger tandemvälten DD105 OSC från Volvo Construction Equipment möjligheten att packa effektivt i känsliga områden som på broar, över rör och nära bostadsområden.

Volvo asphalt compactor DD105 OSC T4F

Den 10 ton tunga asfaltvälten DD105 OSC från Volvo Construction Equipment är konstruerad för effektivitet och säkerställer högre produktivitet samtidigt som bränsleförbrukning, utsläpp och buller minskas.
Volvos flexibla oscilleringsteknik som eliminerar vertikala vibrationer gör att DD105 OSC ger hög packningsprestanda samtidigt som den har en oscilleringsrörelse som inte ger skador. Detta innebär att den omgivande ytan utsätts för mindre belastning och därför kan mer känsliga områden packas, som broar, över rörledningar och nära bostadsområden.
Med en 1 680 mm (66,1 tum) bred vals med härdat, slittåligt skal i stållegering och en avancerad D3,8 Volvomotor som uppfyller Tier 4 final, kan denna robusta maskin leverera all den prestanda du behöver.

Skräddarsydd packning på färre passeringar


Förutom oscilleringstekniken är det också enkelt att anpassa maskinen till olika arbetsplatser. Tack vare möjligheten att använda en vals med åtta olika amplituder eller två kan ändringar göras enligt omgivningsförhållanden och materialdjup, vilket gör maskinen ännu mer mångsidig. Föraren kan välja den amplitud som är bäst lämpad för underlagets sammansättning och tjocklek så att högre kvalitet uppnås på färre passeringar. Volvo asfaltvält DD105 OSC T4F
DD105 OSC är byggd för hårt arbete och har funktioner som är utvecklade med föraren i åtanke. Den öppna ROPS/FOPS-hytten och tillvalet sluten hytt ger såväl komfort, som kontroll och sikt, för en produktiv förarmiljö. Från det luftfjädrade sätet har föraren en imponerande översikt över arbetsplatsen och fri sikt ned till valsen och sprayskenorna, vilket ger bättre säkerhet och högre precision. Tack vare möjligheten att förskjuta stolen i sidled kan föraren också se gatkanter och hinder bättre och packa noggrannare. Med ergonomiskt placerade reglage och joystick förbättras manövreringen för föraren som kan förlita sig på antispinnfunktionen för att enkelt lasta och lossa maskinen utan att skada underlaget.

Högsta prestanda och produktion


För att passa för varierande omgivningsförhållanden är Volvo DD105 OSC utrustad med funktioner som säkerställer en jämn och slät yta. Valsvibrationssystemet ger föraren möjlighet att uppnå rätt densitet i olika applikationer genom att utnyttja hög centrifugalkraft och tillvalet med 8 olika amplituder. I lämplig amplitud arbetar välten effektivare och hjälper föraren uppnå en högkvalitativ yta på färre passeringar.
DD105 OSC har ett branschledande automatiskt valsbegjutningssystem med trippelfiltrering som ger jämn täckning med variabelt flöde för att undvika att material fastnar på valsen. Med både huvudpump och reservpump, en huvudsprayskena och en reservsprayskena för vattenbegjutning till respektive vals, manuellt underhållbara munstycken samt torkarblad ger det automatiska valsbegjutningssystmet oslagbar effektivitet för optimal maskintillgänglighet.

Det enkla livet


Förutom förar- och produktivitetsförbättrande funktioner är DD105 OSC också utformad för enkel service och underhåll. Den uppfällbara motorhuven ger tillgång till hela motorn och de hydrauliska komponenterna, för effektiva serviceinspektioner och underhåll. Med en och samma nyckel kan mekaniker komma åt serviceluckor för daglig service och säkringar och reläer är grupperade tillsammans. Med åtkomst från marknivå till motor, kylare, batteri och filter är de dagliga kontrollpunkterna lättillgängliga och underlättar underhållet. Volvos utbredda lokala återförsäljarnätverk garanterar maskinens drifttid och hjälper kunderna att generera maximal vinst och tillväxt för deras företag.


Specifikationer:
Maskinvikt (med ROPS) kg 9 851
lb 21,718
Vals- eller vältningsbredd mm 1 680 - 1 680
tum 66.1 - 66.1
Nominell motoreffekt kW 85
hk 114
Vibrationsfrekvens Hz 39
v/min 2,340
Amplitud mm 0.72
tum 0.0283
Totallängd mm 4 650
tum 183.1
Totalbredd mm 1 838
tum 72.4
Totalhöjd mm 2999
tum 118.1

Gå till produktsidan.