Construction Equipment Sverige

H-seriens medelstora hjullastare erbjuder 20 % bättre bränsleekonomi

Med upp till 20 % bättre bränsleekonomi, extra flexibilitet och lägre driftkostnader över livslängden är Volvos uppdaterade hjullastare L60H, L70H och L90H riktiga mångsysslare med hög prestanda.

Volvo wheel loader L60H T4F

Det är svårt att tänka sig att Volvo Construction Equipments mellanstora hjullastare skulle kunna förbättras, men de uppdaterade L60H, L70H och L90H erbjuder framsteg på alla områden. Volvo CE var den första tillverkaren att popularisera hjullastarkonceptet redan för över ett halvsekel sedan. De har nu utnyttjat sin långa erfarenhet för att göra de uppdaterade modellerna enklare att använda och har optimerat det som kan sägas vara grunden i en Volvomaskin: bra bränsleekonomi, produktivitet, hållbarhet och driftsäkerhet. Nästa generations H-serie är nu den ultimata hjullastaren – beviset på hur Volvo CE har kunnat hålla sin branschledande ställning på marknaden.

Upp till 20 % effektivare

Volvo hjullastare L90H T4FEn av de största förbättringarna jämfört med föregångarna har skett inom bränsleekonomin – de mellanstora hjullastarna är upp till 20 % bättre. Med kraftfulla motorer och intelligent hydraulik som H-seriens främsta egenskaper är det lock-up-funktionen som är den avgörande faktorn för den förbättrade bränsleekonomin i de nya modellerna. Detta tillval eliminerar förluster i momentomvandlaren genom att skapa en direkt drivning mellan motor och växellåda, vilket fungerar mer effektivt med axlarna. Momentomvandlarens lock-up fungerar också helt automatiskt, utan att föraren behöver ingripa, och kan anpassas för att förbättra cykeltiderna och bränsleanvändningen ännu mer. Varje arbetscykels effektivitet förbättras genom en ökad topphastighet på 50 km/h, vilket underlättas av lock-up-funktionen. Den finns tillgänglig för hjullastarna L70H och L90H och ger föraren bättre körrespons, backtagningsförmåga, snabbare lastning och transport, samt bekvämare körning.
För att anpassa maskinen till applikation och markförhållanden kan föraren enkelt justera dragkraftskontrollen, vilket inte bara sparar bränsle utan även minskar däckslitage och förebygger hjulspinn för effektiv skopfyllnad. För bästa användning av motorkraften i alla applikationer är H-serien utrustad med Smart Control, vilket säkerställer rätt vridmoment i alla situationer. Samtidigt minskar även Ecopedalen bränsleförbrukningen tack vare att pedalen mekaniskt trycks tillbaka och uppmuntrar föraren att lätta på gasen när motorns varvtal är på väg att överskrida det optimala driftområdet.

Vässad för produktivitet

Produktiviteten stimuleras av maskinens överlägsna stabilitet. Den nyligen optimerade lastenheten och omkonstruerade, extra tunga motvikten ser till att maskinen står stadigt oavsett terräng. L90H har också en 73 mm högre lyfthöjd och 3 % högre tipplast.
Det är inte bara de uppdaterade L60H, L70H och L90H som är redo för utmaningar – från den bekväma och trygga Volvohytten kan föraren också prestera mera. För att föraren ska kunna göra sitt allra bästa är Volvohytten rymlig, har ergonomiska reglage, en ny, mer användarvänlig placering av tändningslåset och bra sikt över redskap och omgivande arbetsplats. Sikten blir ännu bättre tack vare sidospeglarnas nya utformning, en backkamera och främre kamera som tillval.
Tack vare elservoreglagen går manövreringen som smort. Denna tillvalsfunktion ger föraren fullständig kontroll över hydraulfunktionerna genom att underlätta växlingen mellan flerspaks- och enkelspaksreglage. Med blicken på jobbet kan föraren välja mellan tre hydraulikinställningar för att anpassa spakregleringen enligt egna önskemål. Enspaks-reglaget innehåller en låsbar tredjefunktion, bom kick-out uppåt och neråt samt planlägesautomatik, som gör att skopan automatiskt återgår till horisontellt läge från såväl töming som upptiltat läge. Med den tydliga Contronics-displayen har föraren full översikt över viktig maskininformation och kan utföra varierade konfigurationer helt från den bekväma, justerbara stolen.

Den mångsidiga maskinen

Nästa generationens L60H, L70H och L90H hjullastare är inte bara effektiva, de är också lämpliga för en mängd olika applikationer, tack vare TP-länksystemet. TP-länksystemet som finns på alla H-seriens hjullastare – från L60H till L220H – har de kombinerade fördelarna av Z-länk och parallellt länksystem som kan leverera hög brytkraft och utmärkt parallellrörelse genom hela lyftområdet. Föraren har full kontroll över lasten och kan se till att den hela tiden hålls horisontellt så att jobbet kan utföras säkert och produktivt.
Volvo hjullastare L90H T4F Oavsett vilket jobb du har, så har Volvo rätt redskap för att få det gjort. Den uppdaterade H-serien är kompatibel med ett brett utbud av specialbyggda redskap, inklusive gripar, sopar, materialhanteringsskaft, snöplogar och kundanpassade redskap för att klara specifika behov. Maskinerna är konstruerade för att passa till en mängd olika Volvoskopor, t.ex. allround-, planerings-, avfalls- och lättmaterialsskopor, som kan hantera allt från lätt material till berghantering. För att kunna utnyttja möjligheten att använda olika redskap kan föraren byta redskap på några sekunder med hjälp av Volvos redskapsfäste som är utrustat med en visuell indikator som bekräftar att redskapet är ordentligt fäst och klart att använda. Om du vill använda hydrauliska redskap kan L60H, L70H och L90H utrustas med en tredje och fjärde tillvalsfunktion. Mångsidigheten kan också ökas ytterligare med Volvos pallgaffel som ger bra sikt och fördelen med TP-länksystem och parallell lyftning. Volvos gaffel är idealisk för pall- och materialhantering tack vare sin robusta konstruktion som ger maskinerna möjlighet att enkelt förflytta sig på arbetsplatser som distributionscentra, lager och hamnområden.

Håll maskinen igång


Ägarna kommer inte bara att märka att bränslekostnaderna minskar – de kan också se att utgifterna för service och reservdelar sjunker tack vare maskinens hållbara konstruktion, som även ger bättre maskintillgänglighet och förarsäkerhet. De erkänt pålitliga hjullastarna i H-serien är konstruerade med en branschledande stark ram och midja som i kombination med den Volvotillverkade drivlinan ger långsiktig prestanda. Den förbättrade kylkapaciteten reglerar komponenternas temperatur för att utnyttja maskinen optimalt vid användning av redskap som ställer höga krav på hydrauliken. Tillsammans med tillvalet extern axelkylning – idealiskt för tunga applikationer – ger de två funktionerna dubblerade oljebytesintervall, vilket ger mindra stillestånd och lägre underhållskostnader. Komponenternas slitage minskas också tack vare den nya tillvalsfunktionen för fördröjd motoravstängning, som stänger av maskinen först när turbon har svalnat till idealisk temperatur.

Enkel service och support

Volvo hjullastare L90H T4FFör att maximera produktionen är motorhuven elektroniskt styrd och ger åtkomst från marknivå till grupperade servicepunkter och kylare, vilket gör att daglig service kan utföras snabbt och säkert. En ny kylarinstallation kan nu dras ut för enklare rengöring, och påfyllningsrören för motor- och växellådsolja har placerats om för att minska påfyllningstiden. Ledstänger och steg är lackerade i orange för att underlätta för servicetekniker och förare att röra sig runt maskinen. Detta hjälper till att få maskinen tillbaka i arbete så snabbt som möjligt. En stege med trepunktsåtkomst och halkfria steg plus robusta och strategiskt placerade ledstänger ger extra säkerhet.
För att minska den totala ägarkostnaden och öka lönsamheten genom maskinens hela livslängd erbjuder Volvo en mängd olika kundlösningar – från Volvo originaldelar och specialbyggda redskap till effektivitetsrapporter och proaktiv maskinövervakning. Det är bara för kunden att välja bland de olika Volvotjänsterna och baka in dem i serviceavtalet.
De uppdaterade hjullastarna i H-serien är högproducerande arbetshästar konstruerade för att ge lägsta möjliga kostnad per ton. Med de fyra viktigaste faktorerna: låg bränsleförbrukning, hög produktivitet, hållbarhet och driftsäkerhet är de nyligen uppdaterade hjullastarna L60H, L70H och L90H från Volvo en kraft att räkna med.

Nyckelspecifikationer:

 L60H T4f
L70H T4f
L90H T4f
Statisk tipplast vid full sväng kg 7 630 8 500 9 700
Skopvolym m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Timmergripar m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1.3 - 2.4
Maskinvikt kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Brytkraft kN 84.9 96.5 137.7
Motor
D6J D6J D6J
Max. effekt vid varv/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995, brutto kW 122 127 137
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto kW 122 127 137
Max. vridmoment vid varv/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995, brutto Nm 820 853 934
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto Nm 820 853 934
Däck
17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25

L60H: baserat på 2,1 m³ STE P BOE-skopa

L70H: baserat på 2,4 m³ STE P BOE-skopa

L90H: baserat på 2,8 m³ STE P BOE-skopa

Februari 2018

Obs! Du kan hämta bilderna i detta pressmeddelande genom att klicka här.