Construction Equipment Sverige
Förändringen börjar här

Förändring börjar med Stena Recycling

Den Volvo ECR25 Electric som används vid Stena Recyclings anläggning i Sverige har arbetat nästan oavbrutet i mer än 4 000 timmar. Följ med Stena Recyclings inköpschef Marika Björnum när hon förklarar varför det är bra för både företag och miljö att byta till elmaskiner.

Från lokal skrothandlare till en ledare i branschen – ett orubbligt engagemang för förändring

Under de senaste 80 åren har Stena Recycling tagit stora steg för att göra Sverige till ett föredöme inom återvinning på global nivå. Och deras engagemang för en bättre värld börjar inifrån. Deras strategi att ersätta en del av dieselmaskinerna med elmaskiner från Volvo CE är en viktig förändring för att minska emissionerna och öka effektiviteten.

För att sätta det i perspektiv, om vi staplade det material som den här maskinen flyttar så skulle det på bara en vecka bli högre än Eiffeltornet! Visst är det fantastiskt!

Marika Björnum

Inköpschef, Stena Recycling

Förändringen leds av Marika Björnum, som är inköpschef på Stena Recycling. Att använda elmaskiner ger enligt Marika en win-win-effekt av flera skäl. Allt från lägre bränslekostnader, ökad effektivitet, noll emissioner och minskade vibrationer – Volvos elmaskiner är inte bara bra för affärerna utan även för miljön. 

Den Volvo ECR25 Electric som används vid Stena Recyclings anläggning för industriell plaståtervinning har arbetat oavbrutet i mer än 4 000 timmar, med avbrott endast för snabba laddningar, och har transporterat mer än 20 ton återvunnet material varje dag. Genom att ersätta sin föregångare med dieselmotor sänker den energikostnaderna med 83 % och minskar koldioxidemissionerna med cirka 21 ton per år. Den kompakta utformningen, att den är nästintill ljudlös i drift och det faktum att den är emissionsfri gör den till det perfekta valet för arbete inomhus på anläggningen.

I videon ser du hur Stena Recycling och Volvo CE arbetar tillsammans för att uppfylla sitt åtagande att bygga en bättre, mer cirkulär och hållbar framtid.

Ta en titt på våra elmaskiner
Till sidan