Construction Equipment Sverige

Volvo Construction Equipment presenterar ett nytt ambitiöst produktutbud på Volvodagarna 2024

På Volvodagarna 2024 visar Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sin ambition att vara ledande inom hållbarhet och produktivitet genom att presentera innovativa lanseringar och ett nytt fokus på helhetslösningar - vilket möjliggör hållbar förändring för kunder på både reglerade och mindre reglerade marknader.

Volvo Day 2024 - Change starts with us

Volvo CE:

  • Lanserar en moderniserad produktserie av grävmaskiner, utrustade med avancerad teknik för enastående prestanda
  • Utökar sitt breda utbud av eldrivna maskiner - inklusive företagets första eldrivna hjulgrävare – som visas tillsammans med det hittills bredaste utbudet av laddningslösningar
  • Introducerar nya smarta applikationer i helhetslösningar som både förenklar och skapar fler affärsmöjligheter

Volvodagarna är företagets första stora event på plats i Eskilstuna sedan det globala huvudkontoret flyttade dit i augusti förra året. Här får kunderna en inblick i Volvo CE:s allra senaste lanseringar och innovationer inom både elektriska och konventionella lösningar, ihop med utbudet av digitala verktyg. Evenemanget ger också möjligheten att prata med produkt- och serviceexperter samt träffa människorna bakom nyheterna.

Melker Jernberg Melker Jernberg, vd för Volvo CE, säger: "Med dagens snabba förändringar har vi i anläggningsbranschen ett ansvar gentemot det globala samhället att accelerera våra ansträngningar och adressera gemensamma utmaningar med säkrare, smartare och mer hållbara lösningar. Det är därför vi på Volvo CE tar en ledande roll i att driva omställningen genom att investera och samarbeta genom hela värdekedjan för att flytta gränserna i rätt riktning. På Volvodagarna visar vi vårt mest ambitiösa svar hittills på dessa utmaningar och arbetar tillsammans med kunderna för att föra vår bransch framåt."

En av de viktigaste förändringarna under årets Volvodagar är en övergång från produkter och tjänster i silos till helhetslösningar – skräddarsydda efter kundernas behov, oavsett var de befinner sig på sin hållbarhetsresa, så att de kan ta sig an nya utmaningar och möjligheter med den support som ger bäst resultat. Ett annat nytt fokus är segmenten inom bygg- och anläggningsindustrin, där kunderna kan se hur Volvo CE:s lösningar kan paketeras på ett holistiskt sätt för att ge högsta möjliga prestanda i deras specifika applikationer, från bygg- och samhällsinfrastruktur till gruvdrift och stenbrott.

Ny produktserie i världsklass

I linje med Volvo CE:s strategi att möta kunders varierande behov med flera olika framdrivningstekniker presenterar företaget en ny generation innovativa grävmaskiner, Volvo EC500, EC400 och EC230. Serien, som även omfattar EC210 och ECR145, har utrustats med intelligent teknik i ett nytt elektrohydrauliskt system och ett förbättrat gränssnitt för människa och maskin (Human Machine Interface - HMI), och utvecklats för ökad bränsleeffektivitet, produktivitet, säkerhet och total ägandekostnad.

Volvo Day 2024 - EC400Nya generationen av grävmaskinen EC400 visas på Volvodagarna tillsammans med EC500 och EC230.

Bland displayerna på Volvodagarna finns också en exklusiv förhandstitt på den helt nya A40 som kommer senare under året och bygger vidare på Volvo CE:s starka roll som branschpionjär inom dumprar, samt lanseringen av de ramstyrda dumprarna R60 och R70 - en signal att utbudet av lastfordon breddas för kunderna.

Precis som andra konventionella Volvo CE-maskiner kan de nya tillskotten i produktportföljen drivas med förnybar HVO100 (hydrerad vegetabilisk olja), som avsevärt minskar koldioxidutsläpp jämfört med traditionell diesel.

Joakim ArndorwJoakim Arndorw, försäljningschef på region International, säger: "Dessa nya produktserier, tillsammans med våra elektriska lösningar, visar att Volvo CE är väl rustat att tillgodose kunders olika behov på både reglerade och mindre reglerade marknader, med en styrka att kunna implementera meningsfull innovation i alla delar av vårt utbud på vägen mot målet att nå nettonollutsläpp av växthusgaser 2040."

Fortsätter att bryta ny mark inom hållbara framdrivningstekniker

Utöver en modernisering av sina konventionella erbjudanden lever Volvo CE återigen upp till sitt löfte att leda branschens omställning till utsläppsfria byggarbetsplatser med flera spännande eldrivna introduktioner i det mellanstora segmentet.

Vid sidan av redan lanserade elektriska maskiner som 23-tons grävaren EC230 Electric och elnätsanslutna EW240 Electric MH, presenterar företaget en rad nya batterielektriska maskiner. Dessa inkluderar EWR150 Electric, den första av Volvo CE:s eldrivna grävmaskin på hjul, och hjullastarna L90 Electric och L120 Electric, som introduceras stegvis från och med början av 2025 i begränsade volymer på utvalda marknader.

Volvo Day 2024 - L90Den eldrivna hjullastaren L90 Electric innebär att Volvo CE:s utbud av eldrivna medelstora lastare utvidgas.

De kompletteras av det bredaste utbudet av laddningslösningar hittills med lanseringen av det mobila energilagret PU40 för kompaktmaskiner, tillgänglig på utvalda marknader och ett välkommet komplement till det redan tillgängliga mobila energilagret PU500. Volvo CE:s satsningar att säkra ett tillförlitligt ekosystem för eldrift visar sig också i den nya digitala appen My Equipment som hjälper kunderna att hantera laddningsprocessen mer effektivt.

Volvo Day 2024 - PU40 Power UnitEnergilagret PU40 är en av flera flexibla laddningslösningar.

Carl SlotteCarl Slotte, försäljningschef för region Europa, säger: "Volvodagarna visar hur långt vi har kommit på vår resa mot elektromobilitet, från vår första kommersiella lansering 2019 till det breda utbud av elektriska maskiner och laddningslösningar som vi presenterar idag, förstärkta av våra smarta digitala verktyg. Framstegen vi gör inom elektrifieringen av maskiner i det medelstora och tunga segmentet banar väg för fler kunder att minska utsläppen i sina verksamheter och ta vara på nya affärsmöjligheter när samhällen runt om i världen ställer om till en framtid med låga koldioxidutsläpp."

Samarbeten som skapar framgång för kunden

Eventet lyfter också fram Volvokoncernens styrka i form av samarbeten som har utformats för att accelerera innovation och bidra till branschens omställning. Volvo Financial Services är till exempel på plats för att demonstrera hur finansiella erbjudanden kan skräddarsys för att möta kundernas specifika behov, medan Volvo Lastvagnar deltar för att demonstrera sin imponerande portfölj av eldrivna fordon.

Volvo Day 2024 - EC400

För ytterligare information från Volvodagarna 2024, besök Volvo Days Press event 2024

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Åsa Alström

Chef för strategisk kommunikation
Volvo Construction Equipment
E-post:
asa.alstrom@volvo.com

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906