Construction Equipment Türkiye

Daha iyi, daha hızlı, daha kolay: geliştirilmiş Volvo L30 ve L35 tekerlekli yükleyiciler ile tanışın

Artırılmış işlevsellik ve mükemmel operatör deneyimi, Volvo Construction Equipment'in (Volvo CE) sunduğu yeni nesil L30 ve L35 kompakt tekerlekli yükleyicilerde yapılan iyileştirmelerin sadece bazılarıdır.

Şehir inşaatları, belediyeler, çevre düzenlemesi, ziraat, atık ve geri dönüştürme alanlarında kanıtlanmış performansa sahip olan bu 5,7-6,4 tonluk makineler, şimdi daha sezgisel navigasyon ve artırılmış kullanım kolaylığı ile pazara giriyor.

Bu güncellemeler sayesinde 1,0-1,2 m³ kepçe kapasiteli (veya 2,4-2,6 tonluk çatal yük kapasitesi) bir tekerlekli yükleyiciye ihtiyaç duyan müşteriler, daha az yorgunluk ile daha hızlı çalışma döngüleri sağlayabilir. Bu makineler, yükleyicilerin rakipsiz manevra kabiliyeti, çekiş gücü ve bom/kepçe performansından da yaralanmaya devam ediyor.

İyileştirilmiş çalışma

Zaten sektör lideri görüş alanına sahip olmalarına rağmen bu kompakt tekerlekli yükleyiciler, şimdi daha önce gösterge tablosu sayesinde ön ve yanlarda daha da geniş bir görüş alanı elde ediyor. Operatörler ayrıca mekik tekerleği ile kullanılan, daha büyük 5 inç ekran ile daha fazla sezgisel navigasyonun yanı sıra L20 Electric ve L25 Electric modellerinde zaten bulunan daha ergonomik bir çok işlevli kumanda kolundan da yararlanır.

Makine kullanımını kolaylaştırmak için yalnızca bu boyut sınıfına özel bir dizi yeni seçenek sunulmaktadır. Buna aşağıdakilerden oluşan hareket sınırlarına sahip, gelişmiş bom uzatması ve kepçe düzleyici dahildir.

  • kumanda kolundaki etkinleştirme düğmesine basarak bomun ve ataşmanın otomatik olarak önceden programlanmış konumlara hareket ettiği bir otomatik kaldırma ve eğim
  • nesnelere çarpmayı önlemek için bomun ve ataşmanın önceden ayarlanmış bir yüksekliğin/derinliğin yukarısına ve ötesine gitmesini engellemek üzere bir kaldırma ve eğme sınırlayıcısı 

Bu yalnızca deneyimli operatörlerin daha az yorgunlukla yinelenen hassas hareketler gerçekleştirmesine değil, aynı zamanda daha az deneyimli operatörlerin daha hızlı yükleme döngüleri yapmasına yardımcı olur. 

Yeni bir kaldırma ve eğme hız sınırlayıcısı seçeneği, hareketlerin hızını azaltmak yoluyla kesin ve hassas kontrol sağlayarak ağır yükler/ataşmanlar ile çalışmaya yardımcı olur. Bom kaldırma, bom indirme, içeri eğme ve dışarı eğme için bireysel ayarlar etkinleştirilir. 

Optimize edilmiş kinematikler sayesinde daha ağır yüklerle çalışmak da kolaylaştırılır. Artırılmış kepçe hacimsel yoğunluğuna sahip olan Z bağlantı çubuklu H nesli L30 ve L35, L30G ve L35G'e kıyasla m³ başına 200 kg'a kadar daha fazla yük taşıyabilir. 

Operatörler, ayarlanabilir direksiyon sütunu, koltuk ve sağ kol dayanağına sahip, sektör lideri kabinin sağladığı konfordan yararlanmaya devam ederken, basamaklardan uzakta olacak şekilde konumları değiştirilen tekerlek takozları sayesinde erişim kolaylığında da net bir artış olduğunu fark edecektir. 

Daha hızlı hareketler

Benzersiz bir elektrohidrolik ana kontrol valfi, hidrolik işlevler arasında akış paylaşımını artırır. Bom ve hidrolik ataşman, çalışma hareketinden ödün vermeden aynı anda çalıştırılabilir.

Diğer yandan önceki nesil kompakt tekerlekli yükleyicilerin fanlarına benzer şekilde bağımsız hidrolik pompalar sayesinde hız işlevselliğinde eş zamanlı yönlendirme ve kaldırma özelliği bulunmaktadır.

Bir adım önde olmaya devam ediyoruz

Birçok güncellemeye ek olarak yükleyiciler, aynı mükemmel performans, hız ve çok yönlülüğü sunmaya devam etmektedir. Bu, büyük ölçüde müşterilerin daha büyük boyutlu makinelerden bekleyebileceği olağanüstü çekiş kuvveti ve koparma/kaldırma kuvvetleri sayesinde sağlanmaktadır. Yüksek çekiş kuvveti, her iki aksta hareketli salınım mafsalı ve %100 diferansiyel kilitlerinin birleşimi, koparma kuvveti ise güçlü bağlantı kolu sayesinde sağlanmaktadır. 

Yüksek nesneler üzerinde sınıfının en iyisi zeminden yükseklik, özel portal aksları tasarımı ile sağlanmaya devam etmektedir. Ataşman braketi de birçok normal ve hidrolik ataşman arasında hızlı geçiş olanağı sağlamaya devam etmektedir.

Makineler, en iyi performansı sağlamanın yanı sıra olağanüstü çalışma süresi sağlamaya devam etmektedir. Son serilerden devam eden iki ek avantaj, yakıt, yağ, hava ve hidrolik filtreleri, akü, radyatör, yağ seviye çubuğu ve hidrolik yağ seviyesi göstergelerini de içeren servis noktalarına zemin düzeyinde erişim ve uzun servis aralıklarıdır. Böylece çalışmak için daha fazla, bakım için daha az zaman harcanır.

Müşteriler, bu güncellenen tekerlekli yükleyicilere makine bağlanabilirliği ekleyerek, planlanmamış çalışmama süresini azaltmalarına ve kârlılıklarını artırmalarına yardımcı olabilecek birçok servisi ve dijital çözümü de etkinleştirebilir. Sonuç olarak H nesli L30 ve L35, bu boyut sınıfındaki kompakt tekerlekli yükleyiciler için standardı belirliyor ve düşük bir toplam sahip olma maliyeti ile olağanüstü performans sağlıyor.

Daha fazla bilgi edinmek için ürün web sayfalarını ziyaret edin: L30, L35

Temel özellikler

  Birim L30H L35H
Motor   Volvo D3.3H Volvo D3.3H
Motor brüt güç kW 55,4 55,4
Kova kapasitesi 1 1.2
Yük boşaltma (ISO/DIS 14397-1) kg 4.700 4.350
. . . tam dönüşte açı 40 40
Koparma kuvveti kN 60 62
Hidrolik kaldırma kapasitesi, maks. kN 64,5 61
Çatal taşıma kapasitesi %80 kg 2.400 2.600
Çalışma ağırlığı kg 5.750 6.150
Maksimum yürüyüş hızı - Standart km/sa 20 20
Maksimum hareket hızı - Yüksek km/sa 30 30
Kabin, 365/80 R20 lastikler ve 1,0 m³ Genel amaçlı kepçeye sahip L30G'yi temel alan L30H
Kabin, 405/70 R20 lastikler, Z-çubuğu bağlantısı ve 1,2 m³ Genel amaçlı kepçeye sahip L35G'yi temel alan L35H

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com