Construction Equipment Türkiye

Volvo Construction Equipment, küresel Sıvı Analizi teklifini genişletiyor

Volvo Construction Equipment, yeni Sıvı Analizi programını başlattı. Yeni hizmet, şirketin mevcut Yağ Analizi programını genişletiyor ve yağlar, dizel yakıtlar, AdBlue ve soğutma sularını içeriyor.

  • İlk Yapay Zeka (AI) platformu destekli sıvı analizi, ekipmandaki aşınma metallerini ve kirletici maddeleri ya da sıvı koşullarındaki değişiklikleri saptıyor. 
  • Volvo Construction Equipment, küresel olarak 20 laboratuvara karşılık gelen global test kapasitesinde %250'lik bir artışla birlikte Sıvı Analizi programını genişletti.
  • Bulutta barındırılan müşteri portalını ve Sıvı Analizi mobil uygulamasını içeren yeni dijitalleştirilmiş süreç, müşterilere daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olabilecek, en yüksek düzeylerde doğruluğa sahip, kolay anlaşılır raporlar ve ayrıntılı bilgiler sağlamak için Yapay Zeka (AI) veri analizinden yararlanıyor.
  • Müşteriler artık kirlenme ve aşınmaya karşı önleyici eylemleri daha iyi bir şekilde alabiliyor. Bu sayede çalışma süreleri artırılıyor ve daha düşük bir Toplam Sahip Olma Maliyetine (TCO) katkıda bulunuluyor. 

AI, test sürecini hızlandırarak analizin daha çabuk ve kolay gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu şekilde laboratuvar teknisyenleri, anormal veya kritik numunelerin analiz edilmesi gibi müşterilerin en çok önem verdiği daha hassas test konularına odaklanabiliyor ve böylece daha yararlı bilgiler ve öneriler sunabiliyor. 

Volvo, bu programın yanı sıra küresel düzeyde tutarlılık ve etkinlik sağlamak için sektör lideri bir test hizmeti sağlayıcısı ile iş ortaklığı yapıyor. Bu ortaklık, test kapasitesinde önemli bir artış ile birlikte hem bekleme süresini kısaltacak hem de numune alma ve analiz sürecini basitleştirecektir.

Onarım maliyetlerinin ve ekipman kullanılamama süresinin %75'inin kirlenmiş yağlardan ve yakıtlardan, tüm yatak arızalarının %65 ila %75'inin ise yağlama sorunlarından kaynaklandığı dikkate alındığında, etkili sıvı analizinin önemi ne kadar vurgulansa azdır. Olası kirlenme ve aşınmanın erken saptanması, müşterilerin herhangi bir planlanmamış çalışmama süresi gerçekleşmeden önce proaktif bir şekilde eyleme geçmesine ve üretkenliği sürdürerek potansiyel onarım maliyetlerinden kaçınmasına yardımcı olabilir.

Basitleştirilmiş bir süreç

Volvo, son teklifiyle sıvı analizinin potansiyelini bir sonraki aşamaya taşıyarak müşterilere etkili ve kolay anlaşılır raporlama sağlıyor. Dijitalleştirilmiş süreç hızlı ve basit olmasının yanı sıra en yüksek doğruluk düzeyinde raporlar sağlar. 

Makineden bir numune alındığında Volvo'nun yeni, genişletilmiş küresel laboratuvar ağına gönderilir. Numune burada analiz edilir ve bulunan iz elementlere göre gereken şekilde teşhis gerçekleştirilir. 

Test süreci tamamlandıktan sonra raporlara ve önerilen eylemlere, kullanımı kolay Volvo Sıvı Analizi müşteri portalı üzerinden hemen ulaşılabilir. Bu bulut tabanlı platform, raporları son derece görsel ve incelenmesi kolay bir biçimde sunan, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Bu platform, sektörde AI veri analizi kullanan ilk sıvı analizi çözümü olup, tutarlı ve kolay anlaşılır öneriler sağlayan, sezgisel bir çözümdür. 

Süreç, Sıvı Analizi mobil uygulaması ile daha da kolaylaştırılır. Böylece kullanıcılar, dünyanın her yerinden kolayca kaydolabilir, numune raporlarına hızlıca ve kolayca erişebilir ve acil olarak ilgilenilmesi gereken bir konu olması durumunda bildirimler alır.

Çok sayıda avantaj

Bilgi güçtür ve rutin sıvı analizinin çalışamama süresini %15 azalttığı kanıtlanmıştır. Volvo'nun sunduğu Sıvı Analizi, daha etkili bir test süreci, artırılmış test etme kapasitesi ve sezgisel raporlama yoluyla müşterilerin düzeltici eylemler gerçekleştirmek için ayrıntılı bilgi edinmesini önemli ölçüde kolaylaştırmıştır. Bu da pahalı onarımların ve beklenmeyen çalışamama sürelerinin önlenmesine yardımcı olabilmektedir.

Müşteriler, ilk fırsatta onları olası kirlilik ve aşınma sorunları konusunda uyaran bir bildirimin yanı sıra ileride yağ, soğutma suyu ve dizel yakıt seçerken daha bilinçli kararlar vermek için gereken verileri alacaktır. 

Bunun sonucunda, önleyici onarım ve bakım eylemleri olanağı sayesinde çalışma süresi artar ve daha düşük bir Toplam Sahip Olma Maliyetine katkıda bulunulur.

Sıvı Analizi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Sıvı Analizi'ni veya yerel Volvo Construction Equipment bayinizi ziyaret edin.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com