Construction Equipment Türkiye

Yeni cüruf taşıma kovası çok dayanıklı

Çelik fabrikalarının yoğun ısı ve zorlu şartlar içeren ortamındaki çalışmalara özel olarak tasarlanan yepyeni Volvo CE Cüruf kovası her zaman işin hakkını verir.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), uygulamaya özgü Cüruf işleyicileri ürün gamı (lastikli yükleyici modelleri L150H, L180H, L220H, L260H ve L350H) için mükemmel bir tamamlayıcı olarak yepyeni bir Cüruf taşıma kovasını sundu. Çelik fabrikası kovalarının temeli olarak sağlam bir kaya kovasının kullanıldığı önceki ürünlerin aksine yeni Cüruf kovası, en zorlularından olan bu uygulama için her yönüyle sıfırdan tasarlanmıştır. 

Çelik fabrikaları, barındıkları çok yüksek sıcaklıklar, zehirli dumanlar ve yoğun toz nedeniyle belki de çalışabileceğiniz en uç koşullara sahip ortamdır. Bu uygulamaya yönelik bir kova tasarlamak için, sıcak cürufun taşınmasında söz konusu olan yüksek sıcaklıklar ve aşınmayla başa çıkmak üzere birçok özel mühendislik çalışmasının yanı sıra önemli miktarda takviyeler gerekir.

En uç koşullara dayanıklı üretim kalitesi

Yeni kova, tam anlamıyla baştan aşağıya dayanıklıdır. Tabanı hem ağır hizmet tipi kalın plaka içerir hem de çıkıntılı tasarımı yan plaka kaynaklarının sağlamlığını korur. Buna 80 mm'lik (3,465 inç) bir yekpare kesici bıçak kaynaklamıştır. Yukarıda yer alan yan bıçaklariki parçadan oluşur. Alt kısım daha kalın çelikten üretilmiş olup, üstte takviyeli bir dökülme muhafazası bulunur. Takviyeli arayüz sayesinde kovanın yükleyiciye bağlantısı bile korumalıdır. Zekice özelliklerden biri de standardın altındaki kazma derinliğidir. Bu özellik, koruyucu lastik zincirlerinin takılmasını dikkate alır.

Artık şirketin sunduğu standart ataşmanlardan olan Cüruf kovaları, "tak-kullan" özellikte ve kullanıma hazırdır. Ancak Volvo CE'nin Müşterilerin Oluşturduğu Ataşmanlar programı sayesinde bunlar uygulama gereksinimlerine göre daha da fazla özelleştirilebilir. Cüruf kovasının çok daha dayanıklı olan yapısı düşünüldüğünde yapılacak modifikasyonlar büyük olasılıkla küçük ölçekli olacaktır. Bu da bitmiş kovanın öncekine göre daha kısa sürelerde teslim edilmesini sağlayacaktır.

Kurşun geçirmez üretim kalitesi

Cüruf kovasının takıldığı Cüruf taşıyıcılar, çelik fabrikasındaki çalışmaların tüm zorluklarına sürekli dayanabilecek, mükemmel araçlardır. Bu araçlar, ısıya dayanıklı yakıt ve yağ hatlarına ve baştan aşağı yangına karşıya koruyan malzemelere sahip ek ısı korumasının yanı sıra cüruf patlamalarına, düşen nesnelere ve havayla dağılan moloza karşı ek koruma içerir. 

Aramızdaki James Bond hayranları, hiç şüphesiz Cüruf taşıyıcılarının kurşun geçirmez camını takdir edecektir. Ayrıca kabin havasının %90'ını ana filtreden dolaştıran bir kabin havası filtreleme sistemi ile operatörler baskı altında serin kalmaya devam eder. Söz konusu işi doğası düşünüldüğünde acil durumda çalıştırma işlevi de memnuniyetle karşılanacak bir özelliktir.

Cüruf taşıyıcılar, Volvo CE'nin Ziraat, Hurda-Geri Dönüşüm ve Kaya, Blok, Kütük ve Atık taşıyıcılarını da içeren daha geniş ölçekli uygulamaya özgü lastikli yükleyici konfigürasyonlarının bir bölümünü oluşturur.