Construction Equipment Türkiye

Hareket halindeki döngüsellik

İnşaat donanımının yeniden üretilmesinin, yenilenmesinin ve yeniden kullanılmasının makinelerin nasıl bir nesil daha dayanmasını sağladığı...

Volvo CE - Hareket halindeki döngüsellik

Döngüsel ekonomiye geçiş, net sıfır karbon emisyonuna geçiş için çok önemlidir. Kullanım ömürlerini en üst düzeye çıkarmak için inşaat makinelerini ve parçalarını daha uzun süre kullanımda tutmak, Volvo CE'nin sürdürülebilirlik hedeflerinin temel bir bölümünü oluşturur. Bu yaklaşımın müşteriler tarafından da benimsendiği görülmektedir.

Müşteriler ve aynı zamanda gezegen için doğru olan, sadece yeni ürünler imal edip kullanım ömürlerinin sonunda bunları attığımız bir doğrusal iş modelinden, yeniden üretim, yenileştirme, başka bir amaca uygun hale getirme ve geri dönüştürmeyi benimseyen bir döngüsel iş modeline geçiştir.

Volvo CE makineleri, çevre üzerinde en az etkiyle çalışacak şekilde üretilmiştir. Bu nedenle, daha geliştirme aşamasından itibaren inşaat donanımının her bir parçası üzerinde ayrıntılı şekilde düşünülür. Yeni parçalar ve makineler üretmek için ne kadar az yeni malzeme kullanmamız gerekirse değerli kaynakların kullanımından o kadar tasarruf etmiş oluyoruz.

Eski parçalar için yeni bir şans

Volvo Reman'da eski bileşenlere yeni bir şans verilir. Onları yeni gibi yapmak için tam parçalarına ayırma, temizleme, kontrol ve onarımdan sonra, motorlardan çevrelerindeki parçalara, şanzımanlara, hidrolik parçalara, güç aktarma organlarından bazı elektronik aksama kadar her şeye ikinci bir ömür verilir.

Volvo Reman - David ForsmanVolvo Reman Ürün Müdürü David Forsman, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Gezegenin kaynakları sınırlı, o nedenle bunları dikkatlice kullanmamız ve bunlardan maksimum faydayı sağlamamız gerekiyor. Reman programında kullanılmış, aşınmış parçaları alıyoruz ve mevcut güncellemelerin yanı sıra en son teknik özellikleri dahil ederek, birçok durumda ilk satın alındıklarından daha da iyi hâle getiriyoruz.

"Orijinal malzemenin %85'ine kadarını yeniden kullanıyoruz ve yeniden kullanılamayan malzemeyi geri dönüştürüyoruz. Eski parçaları alıp tekrar yeni haline getirerek onları dolaşımda tutuyoruz ve yeni parçalar üretme gereksinimini ortadan kaldırıyoruz. Bir reman bileşeninin üretiminde yeni bileşen üretimine kıyasla %80 daha az enerji harcanır. Böylece CO2 emisyonları da önemli ölçüde azaltılır."

Hâlâ güçlü devam ediyor

Volvo CE'nin makinelerinin ömrünü en üst düzeye çıkarma taahhüdü, makine parçalarıyla yaptığı çalışmalardan bütün makinelere kadar uzanıyor. Şirketin Onaylı Revizyon programı, eski makineleri alıp bunlarda ikinci ve hatta üçüncü bir ömür için hazır olan bir güncelleme sağlıyor. Volvo onaylı servislerde aşınmış parçalar, Volvo onaylı 2. el parçalar ile yenileştirilerek veya değiştirilerek, makine yeniden hizmete alınmaya hazır olarak üzere müşteriye teslim edilmeden önce klima veya yeni koltuklar gibi güncellemeler eklenebilir. 

"Volvo Onaylı Revizyon programında revizyonu ve güncellemeleri müşterinin özel gereksinimlerine uyarlayabiliyoruz. Böylece en son teknik özellikleri elde edebiliyor." diyor David Forsman. "Yetenekli mühendisler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile makinelerin kullanım ömrü ve etkinliği artırılıyor."

dünyanın her yerindeki Volvo makinelerinin kullanım ömrünü uzatmak için Avrupa çapında ve Uluslararası pazarlarda, Kuzey Amerika'da, Endonezya'da ve Çin'de onaylı servisler zaten bulunuyor ve daha da fazlası için hazırlıklar devam ediyor.

Sakla samanı, gelir zamanı

Volvo CE'nin Onaylı 2. El Donanım servisi, 2. el makine satın almak müşteriler için mükemmel çözümü sunuyor. 2. el makineler, kalite, performans ve güvenilirliklerinden emin olmak için Volvo eğitimli teknisyenler tarafından incelenir ve müşterilere gönül rahatlığı sağlayan Volvo Onaylı 2. El garantisi ile sunulur.

Volvo CE - Anders SjöströmVolvo CE Avrupa Bölgesi ve Uluslararası 2. El Donanım Yöneticisi Anders Sjöström, "2. el makine pazarı zaten devasa boyutlarda olmasına rağmen büyümeye devam ediyor" diyor. "Neredeyse talebe yetişemiyoruz.

"Tabii ki 2. el makinelerin fiyatı yenilerden daha düşük ve müşteriler makinelerin hemen satın almaya hazır olmasını ve teslimat için uzun bir süre beklemek zorunda olmamalarını seviyor. Volvo Onaylı 2. El makine satın aldıklarında tümüyle hizmete alınmaya hazır, yüksek kaliteli bir makine almış olacaklarını biliyorlar."

Çevreyle ilgili avantajlar da çok nettir. Örneğin, bir Volvo Onaylı 2. El A40G mafsallı taşıyıcı satın alındığında yeni bir makine üretilmesine kıyasla yaklaşık 100 ton daha az CO2 emisyonu üretilmiş olur. Makine servis ömrünün sonuna ulaştığında ise malzemelerin %95'i geri dönüştürülebilir. 

Anders sözlerine şöyle devam ediyor: "Müşteriler yeni bir makineyi ortalama üç yıl kullandığından, bu sürenin sonunda daha çok kullanılmaya devam edilebileceği açıktır. Bu nedenle makinelerimizden maksimum kullanım ömrünü elde etme konusunda kararlıyız. Bu hem müşteriler hem de çevre için en iyisidir."

Giderek daha fazla müşteri, kendi sürdürülebilirlik hedeflerini belirliyor. Volvo CE de müşterilerinin taahhütlerini yerine getirmesine ve bunu yaparken yeni nesil için makinelerinin ömrünü uzatmasına yardımcı olmak için çeşitli çözümler sağlıyor.

 

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com