Sirkularitet i bevegelse

Hvordan reproduksjon, gjenoppbygging og gjenbruk av anleggsmaskiner er nøkkelen til å få maskiner til å vare én generasjon til.

Volvo CE - Sirkularitet i bevegelse

Skiftet mot en sirkulær økonomi er nøkkelen til overgangen mot netto null karbonutslipp. Å holde anleggsmaskinene – og delene deres – i gang enda lenger, for å maksimere levetiden deres, er et av hovedpunktene i Volvo CE's bærekraftsambisjon. Og det er en tilnærming som også har vist seg populær blant kundene.

Å gå fra en lineær forretningsmodell, der vi lager nye produkter og kasserer dem når de nærmer seg fullendt levetid, mot en sirkulær som omfavner reproduksjon, overhaling, gjenbruk og resirkulering, er riktig både for kundene og for planeten.

Volvo CE-maskiner bygges for å kunne operere med så liten miljøpåvirkning som mulig. Livssyklusen til hver eneste anleggsmaskin er nøye gjennomtenkt fra utviklingsstadiet av. Dess mindre vi trenger å bruke av nye materialer for å lage deler og maskiner, dess mer sparer vi på bruken av dyrebare ressurser.

Et nytt liv for gamle deler

Med Volvo Reman får gamle komponenter et nytt liv. Etter fullstendig demontering, rengjøring, kontroll og reparasjon – for å gjøre dem som nye igjen – får alt fra motorer og de omkringliggende deler, transmisjoner, hydraulikkomponenter, drivlinjedeler og viss elektronikk et nytt liv.

Volvo Reman - David ForsmanDavid Forsman, Product Manager hos Volvo Reman sier: “Planetens ressurser er begrenset, så vi må forsikre oss om at vi bruker dem forsiktig og får maksimalt utbytte av dem. Med Reman overhaler vi brukte og slitte deler – og i mange tilfeller gjør vi dem enda bedre enn det de var i utgangspunktet – ved å inkludere eventuelle tilgjengelige oppdateringer og de siste spesifikasjonene.

“Vi gjenbruker opptil 85 % av originalmaterialet, og det som ikke kan brukes på nytt blir resirkulert. Ved å ta gamle deler og tilbakeføre dem til "ny"-stand, holder vi dem i sirkulasjon og unngår at det må produseres nye deler. Det kreves 80 % mindre energi å bygge en "Reman"-komponent sammenlignet med å produsere en ny, noe som betyr at CO2-utslippene også reduseres betydelig.”

I full vigør

Volvo CE's engasjement for å maksimere levetiden til maskinene deres strekker seg utover det å arbeide med maskindeler til hele maskiner. Deres Certified Rebuild-program tar gamle maskiner og gir dem en oppdatering for et andre, eller til og med et tredje liv. Slitte deler overhales hos godkjente Volvo-verksteder, eller skiftes ut med Volvo Approved Used-deler. Oppdateringer som klimaanlegg eller ny førerstol kan monteres før maskinen returneres til kunden og er klar til å settes i drift igjen. 

“Med Volvo Certified Rebuild kan vi skreddersy gjenoppbyggingen og tilpasse oppdateringene til kundens unike krav slik at de kan få de nyeste tekniske spesifikasjonene,” sier David Forsman. “Arbeidet utføres av dyktige teknikere, noe som forbedrer levetiden og effektiviteten til maskinene.”

Godkjente verksteder finnes allerede over hele Europa og på internasjonale markeder, Nord-Amerika, Indonesia og Kina, og flere er på vei for å forlenge levetiden til Volvo-maskiner over hele verden.

Hvis en ikke sløser med det man har, vil man ikke mangle noe

For kunder som ønsker å kjøpe en brukt maskin, Volvo CE's Approved Used Equipment tilbyr den perfekte løsningen. Brukte maskiner inspiseres av Volvo-utdannede teknikere for å sikre høy kvalitet, ytelse og pålitelighet. Maskinene kommer også med en Volvo Approved Used-garanti – en garanti som gir kundene trygghet og sinnsro.

Volvo CE - Anders Sjöström“Markedet for Approved Used-maskiner er enormt – og det vokser,” sier Anders Sjöström, Used Equipment Manager for Volvo CE Region Europe & International. “Vi kan nesten ikke holde tritt med etterspørselen.

“Prisene på maskinene er selvfølgelig lavere for de brukte enn for de nye, og kundene liker at maskinene er klare for levering nå slik at de slipper å vente. Og ved å kjøpe en Volvo Approved Used-maskin, vet de at de vil få en høykvalitetsmaskin som er klar til å bli satt rett i drift.”

Miljøsaken er også klar. F.eks. ved å kjøpe en Volvo Approved Used A40G rammestyrt dumper, spares det rundt 100 tonn CO2-utslipp sammenlignet med å produsere en ny maskin. Og når maskinen når slutten av levetiden, kan 95 % av materialene resirkuleres. 

Anders forsetter: “Med kunder som i gjennomsnitt beholder en ny maskin i tre år, er det klart at det er mye igjen av maskinen etter de årene. Vi er derfor opptatt av å sikre at vi får maksimal levetid fra maskinene våre. Det er bra for kunden - og for miljøet.”

Flere og flere kunder setter sine egne bærekraftsmål, og ved å ha brukte deler og maskiner tilgjengelig, tilbyr Volvo CE kundene en rekke løsninger for å hjelpe dem med å oppfylle deres mål, og ved å gjøre så, sikre maskinenes levetid for den neste generasjonen.

 

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com