Volvo lanserer maskinstyrings- og produktivitetsfremmende oppdateringer på C-serien av kompaktlastere - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
25.03.2014 

Volvo lanserer maskinstyrings- og produktivitetsfremmende oppdateringer på C-serien av kompaktlastereVolvo unveils raft of productivity-enhancing

Volvo Construction Equipment's utvalg av sterke kompaktlastere i
C-serien er tilgjengelig i et bredt utvalg av modeller som radiallasteren MC60C og MC70C, og vertikallasteren MC95C og MCT85C, alle oppdatert med en rekke etterspurte funksjoner, ikke minst en Stage IIIB-motor.

Ved bruk av avkjølt resirkulering av eksosgassene (EGR), et common rail innsprøytningssystem som arbeider med et innsprøytningstrykk opp mot 2000 bar, kombinert med en turbolader med fast geometri, er det ikke nødvendig med dieselpartikkelfilter på Volvo Stage IIIB-motoren, noe som absolutt er en fordel i enhver liten maskin. Common rail-systemet tillater høyere innsprøytningstrykk, men gir også mulighet til elektronisk styring av innsprøytningen. Derfor blir ikke de intelligente motorene kun styrt av gasspådraget, men har en ECU (styreenhet) som justerer innsprøytningen kontinuerlig, for å optimalisere forbrenning og ytelse. Fordeler som reduserer eierkostnader og innbefatter intet ekstra vedlikehold av en etterbehandlingsenhet.

Volvo tilbyr sine kunder et utvalg av både hjul- og beltegående maskiner som er ideelle for lasting på lastebiler, materialhåndtering og et utall andre arbeidsoppgaver, alt med høy grad av stabilitet og effektivitet.

Den oppdaterte C-serien fra Volvo leverer et imponerende dreiemoment på et lavere motorturtall enn tilsvarende maskiner. Dette, kombinert med tomgangsautomatikk som standard, oppnås en drivstoffbesparelse på
10 %. Andre oppdateringer på C-serien kompaktlastere er bl.a. forbedret luftinntak, forbedrede lasteranslag og sentreringsskål samt en reverserbar kjølevifte som tilleggsutstyr.

Tomgangsautomatikken reduserer motorturtallet til tomgang etter fem sekunder dersom ingen betjeningselementer brukes. For maksimal sikkerhet og produktivitet, økes motorens turtall nesten umiddelbart til forhåndsvalgt turtall, straks maskinføreren berører en spak. Dersom maskinføreren trenger å forvarme motoren, kan f.eks. tomgangsautomatikken kobles ut via info-menyen.

For kunder som jobber under ekstremt støvete forhold, anbefales tilleggsutstyret reverserbar kjølevifte på det sterkeste. Med dette tilleggsutstyret, blåser viften i motsatt retning i 5 sekunder hvert 30. minutt. Den kan kobles inn manuelt eller slås av via en bryter på det venstre sidepanelet. Den reverserbare kjøleviften reduserer stopptiden for rengjøring av kjølesystemet betydelig, mens funksjonen eliminerer faren for overoppheting. Som for de tidligere modellene, er kjølepakken plassert ved siden av hverandre for å sikre optimal kjøling av hydraulikkolje, kjøling av motor med tanke på Stage IIIB-versjon av ladeluftkjøling og drivstoffkjøling.

Det er nå også mulig for maskinføreren å velge mellom tre nivåer av følsomhet for betjeningselementene, avhengig av motorturtallet, og nødvendig presisjon for den aktuelle arbeidsoppgaven. Maskinførere kan også velge mellom et ISO- eller H-spakmønster som tilleggsutstyr. Kunder oppnår økt produktivitet da hver maskinfører finner betjeningsmodusen som er best egnet for den aktuelle arbeidsoppgaven, så vel som sin egne kjøremåte.

Vedlikeholdet er blitt forenklet.
Volvo's kompaktlastere i C-serien er konstruert for å oppnå maksimal holdbarhet. O-ring face seal (ORFS) nipler på hydraulikkoblingene gir en 100 % lekkasjefri sammenkobling, mens den robuste opplagringen av lastearmene, som er større og derfor sterkere enn de som brukes av konkurrenter, fordeler belastningen effektivt over armen for utmerket levetid.

De få gangene en maskin krever større oppmerksomhet enn det regelmessige, daglige vedlikeholdet, er alle de store komponentene innen rekkevidde, takket være førerhuset som kan vippes forover og den store serviceluken bak. Det unike systemet med kun én lastearm og en sidedør, tillater at maskinføreren trygt kan stige ut av førerhuset, uten å måtte gå under lasten og koble inn gassdemperne uten ekstra hjelp. Den bekveme adkomsten ved service øker maskinens tilgjengelige driftstid maksimalt, og bidrar til å gi en lengre levetid.

Akkurat som hjemme
Innvendig er førerhuset romslig og har et lett tilgjengelig oppbevaringsrom samt et 12V strømuttak plassert under venstre armlene. De lettleste målerne som er montert i det øvre hjørnet av førerhuset, sikrer enkel visning, mens støynivået i og rundt maskinføreren er begrenset både for versjoner med førervern (veltebøyle) og lukket førerhus. Tross alt er en komfortabel maskinfører en produktiv maskinfører.

 

Førerhuset gir også utmerket sikt, slik at maskinføreren kan manøvrere trygt på trange steder. Den enkle lastearmen som benyttes på C-serien med vertikalt løft, har ingen horisontal tverrbjelke som hindrer sikten fra det store toppvinduet, og som støttes av smale ROPS-stolper. Dette store frontvinduet fungerer også som en nødutgang. Med to og en halv ganger større nødutganger bak enn tradisjonelle lastere, slipper man bekymringer dersom man skulle velte. Sideveis er maskinføreren spart for utfordringene med et sikthindrende gitter (brukt på mange konkurrerende maskiner) ved at den store sidedøren går i hele lengden av førerhuset. Dørene åpnes til 75 grader for rask og komfortabel tilgang, uten å måtte klatre over redskaper eller måtte snu deg for å sitte ned, og er dessuten gjort sikkert med et solid og sklisikkert stigtrinn.

De allsidige kompaktlasterne i C-serien kan utstyres med et bredt utvalg av Volvo arbeidsredskaper - inkludert jordbor, 6-i-1 skuffer, gaffelløft, doserskjær, hydraulikkhammere, skraphåndteringsklo og feiekoster - alt for å kunne takle nesten alle arbeidsoppgaver. Og som alle Volvo-maskiner, blir C-serien støttet av et enormt, globalt servicenett bestående av mekanikere, verksteder og forhandlere, som sørger for at kundene oppnår optimal effektivitet.


Nøkkelspesifikasjoner:

Specs

Slutt.

Januar 2014

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 4918 60331              
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com