Volvo tilbyr nå fabrikkmontert rotortilt på beltegravere i Europa - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
15.08.2013 

Volvo tilbyr nå fabrikkmontert rotortilt på beltegravere i Europatiltrotator

Den fabrikkgodkjente monteringen inkluderer ergonomiske, multifunksjonelle manøverspaker, fargedisplay (for enkel justering av rotortilten og visning av tilt- og rotasjonsvinkler) samt automatisk optimalisering av rotortiltens hydraulikk. Volvo's betjeningssystem gir forbedret enkelhet for maskinføreren, og systemet er også mer drivstoffeffektivt. Auto-tuning sikrer optimale innstillinger for hydraulikken. Videre drar systemet fordel av forbedret sikkerhet da det integreres med sikkerhetssystemene som allerede finnes i Volvo-gravemaskinene.

Volvo CE-kunder vil dra nytte av fabrikkmontering av Steelwrist rotortilt da det vil standardisere kvaliteten både på rotortilten og tilhørende elektronikk støttet av Volvo Customer Solutions. Produktsjef for redskaper hos Volvo CE, salgsregion EMEA (Europe - Midtøsten - Afrika), Gilbert Ray uttalte: "Fabrikkmontert utstyr betyr optimal tilpasning av rotortilt med tilbehør. Forhandlere trenger ikke å fremskaffe verkstedlokaler for å tilpasse systemet, og kunder vil ha den tryggheten at montering er gjort når maskinen ble bygget samt at de er fullt ut støttet av Volvo med tanke på garanti og deler."

Et lignende system vil bli tilgjengelige for ettermontering på eksisterende gravemaskiner både på etablerte og nye markeder. "Dette betyr at det vil være kun ett system å lære, noe som vil gi en rask og effektiv igangsetting," tilføyde Ray.

Siden Volvo Construction Equipment valgte Steelwrist AB som en foretrukket leverandør i april 2009, har Volvo-forhandlere over hele Europa blitt offisielle leverandører. Siden fabrikkmontert rotortilt først ble tilgjengelig på Volvo hjulgående gravemaskiner for 18 måneder siden, er hundrevis av enheter montert på nye maskiner for kunder over hele Europa, og det er forventet at Volvo beltegående gravemaskiner vi øke dette antallet vesentlig.

Rotortilt-systemet gir førere banebrytende nivåer med manøvrerbarhet på skuffer og maksimal presisjon. Rullebrytere muliggjør samtidig drift av flere funksjoner, mens forbedret ergonomi reduserer belastningen og forbedrer maskinførerens ytelse. Doble sensorer i hver rullebryter oppfyller sikkerhetskravene for spakstyring.

SLUTT.

For mer informasjon vennligst kontakt:

Steve Skinner
Corporate Communication Manager –
Sales Region EMEA (Europe – Middle East – Africa)
Volvo Construction Equipment,
Moorfield Road, Duxford,
Cambridge, CB22 4QX,
United Kingdom
Tlf.: +44 (0) 1223 251706
E-mail: steve.skinner@volvo.com

Brian O’Sullivan
SE10,
London,
United Kingdom.
Tlf: +44 (0) 207 107 2003
E-mail: osullivan@se10.com