Volvo CE feirer innvielsen av Jinan teknologisenter - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
19.03.2014 

Volvo CE feirer innvielsen av Jinan teknologisenterJinan Technology Center

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har befestet sin stilling og understreket sitt engasjement i det kinesiske anleggsmaskinmarkedet etter innvielses-seremonien for sitt Jinan teknologisenter i Shangdong-provinsen, Kina. Anlegget ble offisielt åpnet 19. mars av varaordfører i Jinan, Mr. Li Kuanduan, sammen med 230 gjester og representanter fra media. Ingeniører ved det 50 000 m2 store området vil spesielt fokusere på å utvikle produkter og komponenter for kunder i fremvoksende markeder. Senteret til SEK 270 millioner kombinerer design-kontorer med workshops og fasiliteter for å teste både komplette maskiner og komponenter. For tiden er det mer enn 150 ansatte som jobber i senteret - de fleste av disse er lokale ingeniører. Antall ansatte antas å vokse. Anlegget kan huse opp til 450 mennesker.

"Å åpne et teknisk senter i Kina, spiller en viktig rolle i Volvo CE's arbeid med å nå sine ambisjoner om vekst," forklarer Anders P. Larsson, vice-president i Volvo CE teknologifunksjon." Jinan teknologisenter er et viktig element i vår plan om å få et globalt fotfeste for engineering og design. Anlegget vil hjelpe oss å utvide og utvikle Volvo CE's globale produktportefølje."

En sterk start
Jinan teknologisenter består av et testområde, designkontorer og to testbygninger som omfatter komponent- og prototypeverksteder, samt områder for å teste ytelsen og strukturen til utstyr. Mens det nye anlegget var under bygging, produserte teamet på Jinan teknologisenter positive resultater fra sin opprinnelige, midlertidig plassering. Den vellykkede utviklingen av L105 hjullaster, den første Volvo-merkede maskinen som skal utvikles spesielt for fremvoksende markeder, demonstrerte mulighetene som ingeniørene har på senteret. L105 ble utviklet over en periode på 25 måneder og ble lansert i slutten av 2012. Fremtidige prosjekter innen utvikling av gravemaskiner, hjullastere og vegvedlikeholdsprodukter, alt spesifikt konstruert for fremvoksende markeder.

Nærmere kunden
"Vekstmarkedene presenterer en attraktiv og økende mulighet for Volvo CE til å kunne tilby kunder produkter av høy kvalitet tilpasset deres spesifikke behov," sier Mats Sköldberg, president i Volvo CE Technology, Kina. "Volvo Construction Equipment valgte spesielt å investere i byen Jinan, noe som bekrefter vår tillit til lokal engineering. Kina er det største, og nå kanskje det viktigste markedet for oss, og vi vet at det er viktig å ha design og produksjon der maskinene brukes. Det gir oss en større forståelse av våre kunder og deres behov - og det er en stor fordel i dagens svært konkurransedyktige globale marked. Med dette nye anlegget vil vi være i stand til å tilby maskiner skreddersydd til behovene i markedet, og levere dem til kundens spesifikasjoner på kortere tid."

Slutt.

Mars 2014

Tekst: Charlie Ebers

Bilde 1: Volvo Construction Equipment's nye Jinan teknologisenter vil spesielt fokusere på å utvikle produkter og komponenter for kunder i nye markeder.

Vennligst besøk vårt bildegalleri for å laste ned bildet i høyoppløselig format: http://images.volvoce.com/

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press.

Eller kontakt:

Elisabet Altin
Direktør, kommunikasjonsteknologi
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int +46 470 387809
Email: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
London
Tlf.: int + 44 207 923 5864
Email: ebers@se10.com