Ingen jobb er for liten for Volvo's H-serie hjullastere i vektklassen 23-35,5 tonn - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
06.03.2014 

Ingen jobb er for liten for Volvo's H-serie hjullastere i vektklassen 23-35,5 tonnL150H

L150H, L180H og L220H hjullastere fra Volvo Construction Equipment er egnet for et bredt arbeidsspekter, fra materialhåndtering, slagghåndtering, tømmerhåndtering og blokkhåndtering til resirkulering, tunneldrift og utlasting. Disse allsidige lasterne er utstyrt med et utvalg av spesialtilpassede Volvo-redskaper som inkluderer gaffelløft, ferdigvareskuffer, steinskuffer og skuffer for generelle formål, alt for å oppnå optimal driftstid og lønnsomhet fra hver maskin. Redskapene er planlagt som en integrert del av hjullasteren med funksjoner og egenskaper som er ideelt tilpasset for å minimere energitapet og for å øke produktiviteten. F.eks. så fører den optimaliserte formen til Volvo's standardskuffe som har spillvern, sidekniver og færre kanter som kan fange opp materiale, til raskere og mer effektiv skuffefylling samt bedringer i drivstoffeffektiviseringen på opp til 10 %. 

Produktiviteten til disse skuffene, i særdeleshet, er ytterligere forbedret ved tilleggsutstyret Boom Suspension System (BSS, lastearmsdemping) som absorberer sjokk og rystelser, og reduserer søl ved kjøring på ujevn grunn, samt øker maskinens levetid og førerkomfort. Selv uten BSS, vil maskinføreren fortsatt nyte en god førerkomfort takket være et komfortabelt sete og vibrasjonsbeskyttelse inne i et romslig ROPS/FOPS-godkjent førerhus. 

Komfort er nøkkelen
En komfortabel maskinfører er en produktiv maskinfører, noe som er grunnen til at Volvo's H-serie hjullastere har blitt konstruert for å være de beste innen førerkomfort. Det innvendige støynivået holdes på et minimum, mens et luftfilter for førerhuset gir et rent arbeidsmiljø, fritt for forurensinger. Frisk luft kommer inn i filtersystemet gjennom et høyt plassert luftinntak, hvor luften er renest, og passerer gjennom et forfilter, som er lett å skifte, og som hindrer større støvpartikler i å tette hovedfilteret. Den bransjeledende konstruksjonen tillater at 90 % av luften i førerhuset blir resirkulert gjennom filteret for en effektiv og kontinuerlig støvfjerning. 

For å begrense førertretthet, har all betjening og alle informasjonspaneler blitt ergonomisk plassert. For enkel betjening, gir multifunksjonsspaken (ekstrautstyr) maskinføreren samtidig og presis kontroll over hydraulikkfunksjonene. Vital informasjon om maskinen, som drivstoff- og oljenivå, vises på et lettlest informasjonspanel som er godt synlig fra førerstolen, selv i sterkt sollys. Grunnleggende konfigurasjoner og tester kan utføres uten at maskinføreren må forlate førerstolen. 

Effektiv og miljøvennlig
Volvo's H-serie hjullastere er ikke bare eksepsjonelt produktive, de er også bemerkelsesverdig drivstoffeffektive. Med Volvo's nyeste Tier 4 Final/Stage IV motorteknologi, oppfyller lasterne strenge utslippskrav samtidig som de gir høy ytelse og lavt drivstofforbruk. Drivstoffeffektiviteten til maskinens D13J-motor er videre forbedret av det perfekt tilpassede Volvo-drivverket og den intelligente hydraulikken, som kun leverer mengde etter forespørsel. Den lastkjennende hydraulikken sikrer rask respons for fremragende kontroll over lasten, samt kortere syklustider. 

For videre å redusere drivstofforbruket og syklustidene, tilpasser funksjonene Automatic Power Shift (APS) og Fully Automatic Power Shift (FAPS) girene automatisk i forhold til maskinens motorturtall og kjørehastighet. En annen intelligent funksjon, Reverse-By-Braking (RBB), benytter driftsbremsene automatisk når maskinføreren endrer retning på maskinen. Dette sparer ikke bare drivstoff, men reduserer også belastningen på drivverket, og forlenger dermed levetiden på komponentene. Samtidig kombinerer Volvo's OptiShift-teknologi RBB-funksjonen med en momentomformer med lock-up, for å skape en direkte kobling mellom motoren og transmisjonen for videre å eliminere effekttapet i momentomformeren, og redusere drivstofforbruket med opp til 18 %. Eco-pedalen reduserer drivstofforbruket ytterligere, takket være en mekanisk motkraft som oppfordrer maskinføreren til å redusere gasspådraget når motorens turtall er i ferd med å overstige det optimale turtallsområdet. 

Service er gjort enkelt
Bygget for best mulig drivstoffeffektivitet, kan eiere av en H-serie hjullaster merke en betydelig nedgang i drivstoffutgiftene. Eiere kan også merke en nedgang i utgifter til vedlikehold og reservedeler, takket være maskinens holdbare og lite vedlikeholdskrevende konstruksjon. Batteriene er vedlikeholdsfrie, det samme gjelder for bakakselvuggen, som er utstyrt med éngangssmurte fôringer og lagre. Maskinslitasjen er redusert takket være et automatisk sentralsmøresystem (ekstrautstyr), som kan justeres i henhold til bruksområdet. Samtidig opprettholder en hydraulisk drevet kjølevifte maskinens vitale komponenter på optimal driftstemperatur. Viften går kun når det er behov, for å begrense drivstofforbruket og støyen, og kan reverseres for rengjøring av kjølerne. 

Daglig vedlikehold kan utføres raskt og enkelt, takket være samlede servicepunkter, noe som bidrar til å oppnå maksimal driftstid på maskinen. For å gjøre tilgangen til de vitale komponentene enda enklere, kan hele førerhuset nå tiltes 35° eller 70° ved hjelp av en hydraulisk pumpe, mens det brede motorpanseret åpnes elektrisk - maskinføreren eller teknikeren trenger ingen hjelp. 

Ved sjeldne anledninger der en Volvo hjullaster krever mer oppmerksomhet enn en rutinemessig service, vil Volvo's eksperter alltid være til stede for å gi faglige råd via en omfattende infrastruktur av forhandlere og teknikere. Ved å kombinere lokal kunnskap med global erfaring, er Volvo i stand til å levere en hel rekke kundeløsninger, fra originale Volvo-deler til avansert maskinovervåkingsteknologi, for reduserte totalkostnader for eieren og økt lønnsomhet gjennom hele maskinens levetid.

L150H

Slutt.

Desember 2013

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt: 

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 2482 5021
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com