G-serien rammestyrte dumpere har gjenoppstått som en klassiker - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
06.03.2014 

G-serien rammestyrte dumpere har gjenoppstått som en klassikerG series

Siden debuten i 1966, har Volvo Construction Equipment's rammestyrte dumpere stått for anleggsmaskinbransjens gull-standard - og leder fortsatt transportproduktiviteten i terreng. Volvo Construction Equipment's nye rammestyrte dumpere i G-serien fortsetter denne tradisjonen, med nye funksjoner laget for å forbedre komfort og produktivitet. Robust og pålitelig. Rammestyrte dumpere i den nye G-serien, A25G, A30G, A35G, A35G FS, A40G og A40G FS, er egnet til et bredt utvalg av arbeidsoppgaver innen bergverk, gruvedrift og masseforflytning.

Stødig og pålitelig
De kraftige, nye turboladede, 6-syl. Volvo-motorene har blitt re-designet for å overholde strenge Stage IV/Tier 4 Final avgasskrav. Volvo drivverk og en unik "inline" drop-boks konstruert for høy bakkeklaring, er spesialbygd for å sikre perfekt harmoni og optimalisert ytelse. Drivverkets unike design sikrer høy trekkraft på hjulene, senker drivstofforbruket og gir pålitelighet til tunge arbeidsoppgaver. Det velprøvde konseptet med oljekjølte, våte skivebremser på A35- og A40-modellene blir nå introdusert på A25G og A30G, noe som reduserer vedlikeholdskostnader og øker tilgjengelig driftstid, selv på sølete eller støvete områder. Bremsesystemet kontrollerer kjørehastigheter nedoverbakke hjelp av hjulbremsene og Volvo's motorbrems.

For å opprettholde et sikkert feste selv på de lumske arbeidsområdene, har G-serien automatisk trekkraftskontroll (ATC) og unike differensialsperrer som standard. Det unike ATC-systemet skifter automatisk mellom kjørekombinasjoner med 6x6 og 6x4 for å sikre lavt drivstofforbruk eller maksimal trekkraft når det trengs. Dersom det er nødvendig, kan alle differensialer være 100 % låst, slik at alle hjulene roterer med samme hastighet for maksimal trekkraft under glatte forhold.

Med A35G FS og A40G FS samt full hydraulisk fjæring på alle hjul, øker produktiviteten og gjør kjøringen mer behagelig, for ikke å nevne utmerket ytelse og stor transporthastighet under tøffe forhold.

A35G, A35G FS, A40G og A40G FS kan utstyres med Volvo's prisbelønte veiesystem, et system som gjør det mulig å holde presis kontroll med maskinens produktivitet: Dette bidrar til å optimalisere nyttelast, redusere slitasje, dekkskader og høyt drivstofforbruk. På FS-modeller, bruker systemet sensorer i fjæringssystemet for å overvåke vekten og videresende informasjon til programvaren integrert i maskinen elektronikk.

Indikatorlamper forteller dumperføreren og føreren av lastemaskinen, om lasten ligger innenfor tillatt lastekapasitet, eller om dumperen har blitt overlastet. Det vedlikeholdsfrie, roterende rammeleddet mellom for- og bakvogn gir høy bakkeklaring, øker tilgjengeligheten og kjørbarheten under tøffe forhold samt maksimerer tilgjengelig driftstid.

Der sentralt plasserte Volvo Care førerhuset (ROPS/FOPS) gir maskinføreren en imponerende sikt over arbeidsplassen, og ergonomisk plasserte betjeningselementer er greit innenfor rekkevidde for optimal brukervennlighet og ergonomi. Et luftfjæret førersete, armlener og hodestøtter (tilleggsutstyr) samt lavt støynivå, øker førerkomforten og produktivitet ytterligere.

Uten å måtte gå over en høy dørterskel, kan førerhuset entres lett og trygt inn gjennom en dør med bred åpning. Og G-seriens klimaanlegg leveres med det reneste luftfiltreringssystemet i bransjen slik at du kan puste inn ren luft, selv på støvete arbeidsområder.

Vedlikehold, detaljestyrt
G-serien gir maskineiere, førere og mekanikere tilgang til et vell av data som fremmer økt tilgjengelig driftstid - og dermed reduserer kostnadene og øker produktiviteten. Disse maskinene kommer som standard utstyrt med CareTrack, Volvo CE's telematikksystem. Fjerntilgang til CareTrack gir maskinopplysninger som drivstofforbruk og servicepåminnelser, noe som gir bedre planlegging og drift.

Maskinen overvåker ytterligere driften, og MATRIS-systemet samler denne informasjonen. Kombinasjonen bidrar til å optimalisere ytelsen og drivstoffeffektiviteten ved å spore aktiviteten, og identifisere områder for forbedring. Den gjør det også mulig for maskineiere å samle inn de samme dataene som CareTrack, selv om CareTrack ikke er tilgjengelig i deres område. Contronics-systemet overvåker kontinuerlig væskenivåer og videresender diagnostisk informasjon til en skjerm i førerhuset som igjen gir varselmeldinger til maskinføreren om problemer på et tidlig stadium. Systemet reduserer stopptid og fremmer førersikkerheten.

Volvo leder an i bransjen innen servicetilgang, og G-serien er intet unntak. G-serien dumpere er konstruert for trygt og enkelt vedlikehold, med en frontgrill som svinger ned og fungerer som en serviceplattform med sklisikre trinn. Motorrommet har et panser som kan vippes 90-grader forover for lett adkomst til filtre og servicepunkter. På de nye modellene, har hydraulikktanken, etterbehandlingssystemet, eksospotte, drivstofftank og drivstoffpåfylling blitt flyttet til mer logiske steder, slik at vedlikehold blir enda enklere.

Specs

G-serien rammestyrte dumpere er tilgjengelig i Nord-Amerika og i Nord- og Vest-Europa.

Januar 2014

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 2482 5021
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com