Volvo wielladers voor Peinemann - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
11-11-2013 

Één Volvo L60G en drie Volvo’ s L45G wielladers voor Peinemann Heftrucks B.V. AmsterdamAlleskunners

“We hebben altijd kwalitatief goede en zeer gebruiks- en milieuvriendelijke machines in onze verhuurvloot“ vertelt General Manager Dick van den Burger ”Het Volvo pakket past daar precies bij. Maar bij een goede samenwerking gaat het uiteraard niet uitsluitend over het producten pakket. Minstens zo belangrijk is het contact met het team van de leverancier. In ons geval is Duco Pater de sleutel tot het slot, weet alles van de machines en adviseert op en top. Ook de verdere nazorg is van een zeer hoog niveau. Petje af. Wij moeten als verhuurbedrijf met een one-stop-shopping filosofie  kunnen voldoen aan iedere vraag. Grote ondernemingen huren om diverse redenen maar willen wel een merk wat ze aanspreekt. Onze klant Eggerding B.V. in Amsterdam draait al jaren met Volvo’ s. Deze moesten worden vervangen. De voorkeur ging weer uit naar de wielladers van Volvo. Kortgeleden hebben we een wiellader L60G en drie wielladers L45G afgeleverd. Die machines sluiten naadloos aan bij de activiteiten van Eggerding. Ze bevoorraden dagelijks de trechters van de maalapparatuur met mineralen. Vullen big bags, laden en lossen vrachtwagens. Rijden de hele dag heen en weer. Het zijn echt alleskunners en uitermate geschikt om onder druk te werken. Het milieu is zeer belangrijk en onze klant heeft dit dan ook bovenaan in het eisen pakket staan. De motoren van Volvo zijn dermate geïnnoveerd dat ze voldoen aan FaseIIIB emissie eisen. Iets wat door de arbeidsinspectie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het EcoPedal gaspedaal zorgt voor economisch werken tot 1700 rpm zo wordt er bespaart op brandstof. Een achteruitrijcamera met kleuren LCD  maakt  het zicht optimaal. De machines zijn voorzien van automatische vetsmering op alle essentiële draaipunten inclusief het snelwissel mechanisme van de bak. Ook ontbreekt een Loadtronic 3 weeginstallatie niet. De machinisten van Eggerding komen niets te kort in de ruime overdrukcabine. Nu kunnen ze weer jaren vooruit”. 

Samen

“Wij verhuren graag Volvo’ s” gaat Dick verder “ De restwaarde is bijzonder goed en ergonomisch zal het moeilijk zijn een betere machine te vinden. Overal inzetbaar en de down time is extreem laag vanwege de superieure kwaliteit van de machine. Het onderhoud doen we samen met  Kuiken. Kwestie van goed plannen en je afspraken nakomen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van CareTrack. CareTrack is een machine beheerssysteem gebaseerd op de mogelijkheid de machine met een computer via een internet connectie op afstand te volgen. Een zeer modern en efficiëntie verhogend hulpmiddel” besluit Dick zijn verhaal.

Peinemann

Al bijna zestig jaar is de Peinemann Groep een toonaangevend intern transportbedrijf. Een one-stop-shopping bedrijf met meer dan 800 medewerkers en vele vestigingen wereldwijd. Flexibiliteit en klantgerichtheid staan bij Peinemann voorop. Alles wordt in het werk gesteld om de klant optimaal van te dienst te kunnen zijn.  Peinemann