Volvo CE slavi inauguraciju Tehnološkog centra Jinan - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
19.3.2014. 

Volvo CE slavi inauguraciju Tehnološkog centra JinanJinan Technology Center

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) čvrsto je utvrdio svoju poziciju te je naglasio svoju orijentaciju na kinesko tržište građevinskih strojeva nakon svečanosti inauguracije svog tehnološkog centra Jinan u pokrajini Shangdong, Kina. Pogon je službeno otvoren 19. ožujka ispred dogradonačelnika Jinana, gospodina Li Kuanduana, zajedno s 230 gostiju i predstavnika medija. Inženjeri u pogonu od 50.000 m2 posebno će se usredotočiti na razvoj proizvoda i komponenti za kupce na tržištima u nastajanju. Centar u vrijednosti od 270 milijuna švedskih kruna čini kombinacija dizajnerskih ureda s radionicama i poligona za testiranje i cijelih strojeva i komponenti. Trenutno u centru radi više od 150 zaposlenika - od kojih su većina domaći inženjeri. Očekuje se da će broj zaposlenika rasti - sjedište može primiti do 450 ljudi.

"Otvaranje tehničkog centra u Kini ima važnu ulogu u nastojanju da Volvo CE ostvari svoje ambicije rasta", objašnjava Anders P. Larsson, izvršni potpredsjednik sektora Volvo CE Technology function. "Tehnološki Centar Jinan je važan element našeg plana da ostvarimo globalni utjecaj naših resursa inženjeringa i dizajna. Ovaj pogon će nam pomoći da proširimo i razvijemo globalni portfolio proizvoda Volvo CE."

Snažan start
Tehnološki Centar Jinan se sastoji od testne staze, projektnih ureda i dvije zgrade za testiranje u kojima su radionice za sklapanje komponenti i prototipova, kao i područja za testiranje performansi i strukture strojeva. Dok je novi pogon još bio u izgradnji, ekipa u tehnološkom centru Jinan proizvela je pozitivne rezultate sa svoje prvotne, privremene lokacije. Uspješan razvoj utovarivača na kotačima L105 - prvog Volvo brendiranog stroja posebno razvijenog za tržišta u razvoju - pokazao je sposobnosti tamošnjih inženjera. L105 je razvijen tijekom razdoblja od 25 mjeseci, a pušten je u opticaj krajem 2012. Budući projekti u tom pogonu uključuju razvoj rovokopača, utovarivača na kotačima i proizvoda za cestogradnju i komunalne radove - sve posebno dizajnirano za tržišta u razvoju.

Bliže kupcu
"Tržišta u nastajanju predstavljaju atraktivnu i rastuću priliku da Volvo CE kupcima pruži visoko kvalitetne proizvode rađene po mjeri njihovih specifičnih potreba", rekao je Mats Sköldberg, predsjednik Volvo CE tehnologije u Kini. "Volvo Construction Equipment se odlučio investirati baš u gradu Jinanu - kao potvrdu našeg povjerenja u lokalno strojarstvo. Kina je najveće, a sada možda i najvažnije, tržište za nas i mi znamo da je bitno imati prisutnost dizajna i proizvodnje tamo gdje se strojevi koriste. To nam daje veće razumijevanje naših kupaca i njihovih potreba - i to je velika prednost u današnjem visoko konkurentnom globalnom tržištu. S ovim novim pogonom bit ćemo u mogućnosti pružiti strojeve prilagođene potrebama na tržištu te ih isporučiti prema specifikacijama kupca u kraćem vremenu."

Ends.

Ožujak, 2014.

Tekst: Charlie Ebers

Slika 1: Novi Volvo Construction Equipment tehnološki centar Jinan posebno će se usredotočiti na razvoj proizvoda i komponenti za kupce na tržištima u nastajanju.

Molimo posjetite našu galeriju za preuzimanje slike u formatu visoke razlučivosti: http://images.volvoce.com/

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press.

Ili se obratite:

Elisabet Altin
Director, Communication Technology
Volvo Construction Equipment
Tel: int +46 470 387809
Email: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
London
Tel: int + 44 207 923 5864
Email: ebers@se10.com