olvon minikaivukoneet pelastavat pulasta - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
13.2.2013 

Volvon minikaivukoneet pelastavat pulastaECR58D ECR88D


Kun tilaa on vähän ja työskennellään pienillä ja suljetuilla alueilla, Volvo Construction Equipmentin uudet minikaivukoneet ECR25D, ECR58D ja ECR88D pääsevät oikeuksiinsa. Kompaktista koostaan huolimatta D-sarjan kaivukoneiden kaivuteho, murto- ja irrotusvoimat ja nostokapasiteetti vetävät vertoja mallien suuremmille kilpailijoille. Näissä koneissa on myös moottorit, joiden suorituskyky on huippuluokkaa ja polttonesteenkulutus alhainen.

Pidon optimoivan automaattisen kaksinopeuksisen ajotoiminnon sekä hydraulisten ajopolkimien ansiosta liikkuminen työmaalla näillä minikaivukoneilla on helppoa ja täsmällistä. Lisäksi ECR25D-malli on erittäin helposti siirrettävissä: sitä voidaan kuljettaa jopa kolmen kauhan ja hydraulisen murskaimen kanssa pienessä perävaunussa, ja paino jää silti 3,5 tonnin alle perävaunu mukaan lukien. Neljä käsillä olevaa kiinnisidontapistettä tekevät kuljetuksesta entistä helpompaa ja turvallisempaa.

Loistavat ylävaunut
ECR-mallien ECR58D ja ECR88D ylävaunu on rungon kapean muotoilun ja keskellä olevan puomin ansiosta niin kompakti, että sen perä kääntyy telakengän sisäpuolella, ja ECR25D ylittää raideleveyden ainoastaan silloin, kun siihen on asennettu lisävastapaino. Näin ollen kaivukoneella pääsee erittäin lähelle esteitä ilman riskiä koneen takaosan törmäämisestä käännön aikana. Lyhyt etu-/takasäde mahdollistaa lisäksi työskentelyn yhdellä ajoväylän kaistalla kerrallaan, jolloin liikenne häiriintyy mahdollisimman vähän. Tämä ominaisuus voi joskus olla ehtona tarjouskilpailuun osallistumiselle.

Monipuoliset mallit ECR25D, ECR58D ja ECR88D ovat saatavina mono-puomilla (ECR88D myös valinnaisella kaksiosaisella puomilla), useilla eri varsikokoonpanoilla ja tukilevyillä. Vahvistetun, kolmesta kappaleesta koostuvan, erikoislujasta teräksestä valmistetun X:n muotoisen alavaunun ansiosta ne ovat kestäviä ja luotettavia, ja kestävät vaativienkin työolosuhteiden rasitukset. D-sarja tarjoaa monenlaisia lisävarusteina saatavia pikaliittimiä sekä uuden, kattavan valikoiman alkuperäisiä Volvo-työvälineitä. Lisäksi ECR-kaivukoneissa on luokkansa johtava kaivusyvyys.

Koneen nopea sijoitus paikalleen on helppoa, koska kääntö- ja sivullesiirtoliikkeitä ohjataan samanaikaisesti helppokäyttöisellä ja tarkalla ohjaussauvalla. Loistava hydrauliikka ja pumpun virtaus myös nopeuttavat toimintaa ja parantavat kaivutehoa.

Voimaa ja taloudellisuutta
Uusien moottorien päästöt ovat pienemmät ja suorituskyky ja polttonestetaloudellisuus ylivertaiset. Tämä tarkoittaa parempaa tuottavuutta ja pienempiä käyttökustannuksia. ECR25D-mallissa on 15,5 kW:n (21,1 hv) moottori, kun taas ECR58D on varustettu nelisylinterisellä, standardin Tier 4f (Pohjois-Amerikka) tai Stage IIIA (Eurooppa ja Aasia) vaatimukset täyttävällä moottorilla, jonka teho on 36,5 kW (50 hv). ECR88D-mallissa on nelisylinterinen, Tier 4f/Stage IIIB -vaatimukset täyttävä 43 kW:n (58 hv) moottori. Malleissa ECR58D ja ECR88D on pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmä (EATS) päästöjen vähentämiseksi ja toiminnan, suorituskyvyn ja tuottavuuden säilyttämiseksi regeneroinnin aikanakin.

Automaattinen joutokäyntijärjestelmä alentaa moottorin käyntinopeutta, kun hallintalaitteita ei käytetä määritettyyn aikaan (kuljettajan esiasetus malleissa ECR58D ja ECR88D näytöllä 3–20 sekuntia), mikä pienentää käyttökustannuksia ja polttonesteenkulutusta.

Pieni mutta tilava
Pienestä koostaan huolimatta näiden D-sarjan ECR-kaivukoneiden käyttömukavuus on erinomainen, mistä on luonnollisesti seurauksena tuottavuuden nousu. Ohjaamo (vakiona malleissa ECR58D ja ECR88D) on ROPS-sertifioitu ja sen uudenaikaisen muotoilun mukaiset suuret lasipinnat tarjoavat näkyvyyttä joka puolelle koneen ympärille. Mukavuutta tarjoavat säädettävä istuin, erinomainen tärinän ja melun vaimennus, ergonomiset kyynärnojat, optimaalisesti sijoitetut ohjaimet ja suuri lattiapinta-ala jalkatilan suurentamiseksi.

Enemmän käytettävyysaikaa
Käytettävyysajan parantamiseksi D-sarjan minikaivukoneet ovat helppoja huoltaa ja ylläpitää. Kaikki tarkastus- ja puhdistuskohteet ovat helposti saavutettavissa maanpinnan tasolla laajalle avautuvan lukittavan suojuksen alla. Myös puomin ja varren voitelukohtiin on helppo päästä käsiksi, ja yleisissä käyttökohteissa voitelu on tehtävä vain 10‒50 tunnin välein. Näiden lisäksi yksi Volvon hyödyllisistä ominaisuuksista, malleihin ECR58D ja ECR88D saatavana oleva valinnainen CareTrack-telematiikkajärjestelmä, tekee itsediagnoositoimet ja varoittaa kuljettajaa (tai kalustopäällikköä toimistolla) havaitsemastaan viasta sekä tarkkailee polttonesteen kulutusta ja seuraavaa huoltoajankohtaa. ECR25D:n CareTrack sisältää Geo fence- ja Geo tracking -toiminnot, seuraa moottorin käynti-/sammutustilaa ja luo tuntiraportin.   

 

Erittelyt

 

ECR25D

 

ECR58D

 

ECR88D

Moottori

D1.1A

 

D2.6A

 

D2.6H

Suurin teho, brutto

15,5 kW
(21,1 hv)

 

36.5 kW
(50 hv)

 

43 kW
(58 hv)

Murtovoima, ISO

20.3 kN

 

39.8 kN

 

57,2 kN
(lyhyt varsi)

56,8 kN
(pitkä varsi)

 

Irrotusvoima, ISO

17,3 kN
(lyhyt varsi)

14,7 kN
(pitkä varsi)

 

 

26,6 kN
(lyhyt varsi)

22,5 kN
(pitkä varsi)

 

 

39,8 kN
(lyhyt varsi)

34,4 kN
(pitkä varsi)

Suurin kaivu-ulottuvuus

4,48 m
(lyhyt varsi)

4,77 m
(pitkä varsi)

 

6,0 m
(lyhyt varsi)

6,37 m
(pitkä varsi)

 

 

6,97 m
(lyhyt varsi)

7,35 m
(pitkä varsi)

Suurin kaivusyvyys

2,67 m
(lyhyt varsi)

2,96 m
(pitkä varsi)

 

3,54 m
(lyhyt varsi)

3,94 m
(pitkä varsi)

 

 

4,13 m
(lyhyt varsi)

4,53 m
(pitkä varsi)

Käyttöpaino

2,49 t

5,7–7,0 t

8,6–9,5 t

* ECR25D on saatavana Euroopassa, Lähi-Idässä, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa. ECR58D (Stage IIIA) on saatavana Euroopassa ja Aasiassa. ECR58D (Tier 4f) on saatavana Pohjois-Amerikassa. ECR88D on saatavana Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Loppu.

Tammikuu 2013

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: http://www.volvoce.com/press

Tai ota yhteys:

Steven Lefebvre
External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh: + 32 2 482 5042
Sähköposti: steven.lefebvre@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh: +44 77 333 50307{0}
Sähköposti:osullivan@se10.com