Volvon pyöräalustainen asfaltinlevitin P6870C ABG: tarkkuutta ja voimaa - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
13.2.2013 

Volvon pyöräalustainen asfaltinlevitin P6870C ABG: tarkkuutta ja voimaawheeled paver 
Volvo on pakannut pyöräalustaisen asfaltinlevittimensä P6870C ABG täyteen ominaisuuksia, jotka säästävät polttonestettä ja asiakkaiden aikaa ‒ ja auttavat koneita suoriutumaan haastavimmistakin päällystystöistä. P6870C on äärimmäisen monipuolinen asfaltinlevitin erilaisiin päällystystöihin asuinalueprojekteista aina maantierakentamiseen asti. Siinä on uusi Stage IIIB -vaatimukset täyttävä Volvon D6-moottori, luokkansa hiljaisin ja aiempia malleja polttonestetaloudellisempi moottori, jonka CO2-päästöt ovat selvästi edeltäjiänsä pienemmät. Tässä voimakkaassa moottorissa on laaja varatehoalue vaikeissa olosuhteissa tai enimmäisleveydellä tehtäviä päällystystöitä varten.

Volvo 6870C ABG:ssä kuljettajan on myös helppo hengittää, koska sen huurujenpoistojärjestelmä poistaa bitumihuurut 83-prosenttisesti työskentelytilasta polttonesteenkulutuksen lisääntymättä ja melutason nousematta. Kuljettajan näkymä kierukkakanavaan pysyy koko ajan esteettömänä. Järjestelmässä, joka on suunnitteilla malliin P6870C vuoden 2013 aikana (ja jo käytössä Volvon tela-alustaisissa asfaltinlevittimissä), käytetään huuruimuaukkoa, jonka takana on puhallin. Puhallin sieppaa huurut ja poistaa ne kahden putken kautta levittimen yläpuolelle. Imuaukon ja puhaltimen välinen etäisyys on hyvin lyhyt, joten ylimääräisiä putkia ja suppiloita kierukkakanavassa ei tarvita. Tällöin tehokkuus kasvaa, tehohäviöt estetään ja näkyvyys kierukkakanavaan pysyy erinomaisena.

Monipuolista käyttöä varten levittimessä on kolme ajotilaa: päällystys, järjestely ja siirtoajo. Päällystystilassa oletusasetuksena on älytehotila. Älytehotila alentaa melua huomattavasti ja pienentää polttoaineenkulutusta jopa 30 %. Moottorin enimmäiskierrosluku voidaan valita, jos päällystysolosuhteet edellyttävät täyttä tehoa. Volvon pyöräalustaisissa asfaltinlevittimissä on lisäksi ns. järjestelytila, joka soveltuu erinomaisesti koneen liikutteluun, lastaamiseen kuljetusajoneuvoon ja poistamiseen siitä. Tässä ajotilassa päällystystoiminnot ovat poissa käytöstä ja aktiivinen ohjaus toiminnassa erittäin tiukan 2,5-metrisen sisemmän säteen saavuttamista varten. Siirtotilassa otetaan käyttöön täysi ajonopeus koneen nopeaa siirtoa varten, ja paikallaan ollessaan levitin siirtyy automaattisesti joutokäynnille. Sekä järjestely- että siirtotilassa moottorin kierroslukua säädetään suhteellisesti polttonestetaloudellisuuden parantamiseksi.

Ylhäältä päin katsottuna
Tilava, mukava ja ergonomisesti suunniteltu ohjaamo antaa kuljettajalle 360 asteen näkymän koko päällystystapahtumaan ja suoran, esteettömän näkymän massasäiliöön, kierukkaan ja työskentelyalueelle. Säädettävä istuin voidaan siirtää levittimen ulkoreunan ulkopuolelle näkyvyyden parantamiseksi. P6870C-mallissa on elektroninen levittimen ohjausjärjestelmä II (EPM II), joka ohjaa kuljettajaa työvaiheissa helpoin, vaiheittaisin ohjein ja tarkkailee polttonesteenkulutusta. Käytettävyysajan pidentämiseksi EPM II -järjestelmä antaa reaaliaikaisia vianmääritysilmoituksia. Suurella värinäytöllä näytetään moottoritietojen ja päällystystoimintojen valikot. EPM II:n asetusten hallintaa käyttäen kuljettaja voi tallentaa päällystysasetukset ja tulevissa vastaavissa päällystystöissä käytettävät parametrit, jolloin levitystöiden laadusta tulee tasaisempaa. Turvallisuussyistä EPM-konsoli on suojattu lukittavalla kannella ja perän ohjausyksiköitä voidaan säilyttää lukittavassa kaapistossa.

Luotettavan varma ote tienpinnasta
Volvon asfaltinlevittimien pito on erinomainen ja ne toimivat vakaasti, luotettavasti ja tarkasti kaikissa olosuhteissa ‒ P6870C ei ole poikkeus tästä säännöstä. Vetoyksikön alustan kolmipistetasapainotuksen ansiosta asfaltinlevittimen ainutlaatuinen hydraulinen itsesäätyvä jousitusjärjestelmä varmistaa maksimaalisen pidon ja tasaisen päällystyksen myös epätasaisella pohjalla. Volvon voimansiirtojärjestelmä tekee päällystyksestä tarkkaa ja tasaista varmistamalla erinomaisen pidon. P6870C AGB -mallissa on täysin erillinen, akseliton, kuusipyöräinen vetojärjestelmä, jossa suuremmat takapyörät tuottavat tehoa ja hydrostaattisella vetojärjestelmällä varustetut neljä etupyörää tarjoavat tukea ja huolehtivat ohjauksesta.

Päällystystöissä nopeus on yhtä tärkeää kuin laatu. Volvon valmistamat teollisuudenalan johtavat perät tarjoavat huippulaatua päällystykseen ja tasaisen, yhtenäisen päällystematon. Variomatic-perä ojentuu hydraulisesti, ja valinnaiset lisäosat mahdollistavat päällystyksen jopa yhdeksän metrin leveydellä. Volvon ainutlaatuisen hydraulisen pikaliitinjärjestelmän ansiosta osat on helppo kiinnittää ja irrottaa. Perän tiivis tamppaus tuottaa tasaisemman päällystematon ja vähentää huomattavasti jyräyksen tarvetta. Volvon perät ovat saatavina sähkö- tai kaasulämmityksellä.

Suurempi, tilavuudeltaan 12 tonnin massasäiliö parantaa päällystystehoa entisestään ja varmistaa yhdessä kuljettimen kanssa tasaisen materiaaliseoksen. Hydraulinen massasäiliön etusuojus auttaa tyhjentämään materiaalin kuljetinjärjestelmään siten, että materiaalia ei roisku yli käytännössä ollenkaan. Erilliset, hydrostaattiset kolakuljettimien ja kierukoiden suunnanvaihto-ohjaimet varmistavat päällystemateriaalin tasaisen jakautumisen perän molemmille puolille. Suhteellinen kierukan nopeussäätö sekä kierukan korkeuden ja pyörintänopeuden säätömahdollisuudet pitävät materiaalin korkeuden kierukkakanavassa optimaalisena. Tämä läpi kulkevan materiaalin suurempi määrä tukee päällystematon optimaalista laatua leveydestä, paksuudesta tai päällystysnopeudesta riippumatta. Myös jatkuva päällystys esim. siltojen alla on mahdollista.

P6870 on helppo huoltaa, koska huoltokohteisiin pääsee vaivattomammin käsiksi suurten huoltoaukkojen kautta. Pääohjausyksikkö (MCU) ilmoittaa kuljettajalle tarvittavista huolto- ja ylläpitotoimista ja pitää niistä kirjaa. Valinnainen keskusvoitelujärjestelmä helpottaa huoltoa entisestään. Volvon asfaltinlevittimiin on saatavana Care Kit -huoltosarjoja, jotka takaavat pidemmän käyttöiän ja kuluvien osien paremman suorituskyvyn, sekä asiakastukisopimuksia (CSA:t). Kaikkien Volvo-tuotteiden tapaan P6870C ABG -malleille on saatavana tukea laajalta huoltoverkostolta, johon kuuluu asentajia, korjaamoja ja jälleenmyyjiä ympäri maailmaa.  

 

 

P6870C ABG

Vakiolevitysleveys

2,5 m

Suurin levitysleveys

9,0 m

Päällystematon enimmäispaksuus

300 mm

Suurin levitysteho*

700 t/h

Moottori

Volvo D6, COM 3B**

Teho

129 kW (175 hv)

Vetoyksiköt

6 / 6

 
*(teor.)
**Saatavana Volvo D6 Tier 3 -moottorilla ei-säännellyillä markkina-alueilla.

P6870C on saatavana Euroopassa, Lähi-Idässä, Afrikassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Kiinassa.

Loppu.

Tammikuu 2013

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press 


Tai ota yhteys:

Steven Lefebvre
 
Ulkoinen viestintä                                              
Volvo Construction Equipment
Puh: +32 2 482 5042
Sähköposti: steven.lefebvre@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh: +44 77 333 50307
Sähköposti:osullivan@se10.com