Volvo lancerer opdateret C-serie af kompakte skridstyrede læssemaskiner og kompakte læssemaskiner på larvebånd - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
25-03-2014 

Volvo lancerer opdateret C-serie af kompakte skridstyrede læssemaskiner og kompakte læssemaskiner på larvebåndVolvo powers up with updated C-Series skid

Volvo Construction Equipments C-serie af højtydende, skridstyrede læssemaskiner fås i mange forskellige udgaver, herunder MC115C på hjul og MCT125C og MCT145C på larvebånd. Serien er blevet opdateret og omfatter nu en række ivrigt imødesete egenskaber, ikke mindst de nye
4-cylindrede Stage IIIB-motorer (55 kW/74 hk). Disse motorer har et avanceret forbrændingssystem, der reducerer udledningerne, samtidig med at brændstoføkonomien forbedres. Takket være maskinernes kølede EGR, common rail-indsprøjtningssystem og turbolader med fast geometri, har de ikke behov for et dieselpartikelfilter - en stor fordel ved en så kompakt maskine.

Volvos skridstyrede læssemaskiner og kompakte læssemaskiner på larvebånd har radialt løft og er perfekte til læsning af lastbiler, materialehåndtering og jordarbejde. Desuden byder de på stor stabilitet og effektivitet.

Den opdaterede C-serie fra Volvo leverer et imponerende drejningsmoment ved lavere omdrejningstal end tilsvarende maskiner. Dette kombineret med automatisk tomgang som standard giver en brændstofbesparelse på 10%. Blandt andre nyheder på C-serien kan nævnes forbedret luftstrømning med 3-trins filtre og aktiv skylning, forbedrede læsserstop og centreringskop samt en vendbar blæser (ekstraudstyr).

Enklere servicering
Det er ganske ligetil at holde sig ajour med maskinens vigtigste data, takket være to konsoller forrest i førerhuset, der viser vigtige informationer i en letlæselig form. Føreren kan vælge mellem tre følsomhedsniveauer for betjeningsorganerne, alt efter den foreliggende arbejdsopgave og hvad han selv foretrækker. Som ekstraudstyr har føreren mulighed for at vælge mellem Volvos ISO- og
H-betjeningsmønster, hvilket giver endnu større fleksibilitet.

MCT145C er udstyret med en variabel fortrængningspumpe, der bruger minimal energi og øger brændstofeffektiviteten. Pumpeflowet tllpasses automatisk driftens behov, takket være det lastfølsomme system. Modellerne MCT115C, MCT125C og MCT145C har et automatisk tomgangssystem, der sætter motoren i tomgang, hvis ingen af betjeningsorganerne har været brugt i 5 sekunder. Dette reducerer ikke alene brændstofforbruget og dermed driftsomkostningerne, men giver også mindre støj på arbejdspladsen. Når føreren igen bruger et betjeningsorganer, øges omdrejningstallet dog næsten øjeblikkeligt og vender tilbage til det forudvalgte niveau.

En vendbar blæser kan monteres som ekstraudstyr. Den fjerner eventuelt affald, der trækkes ind i køleren, og renser automatisk maskinens kølesystem. En yderligere fordel ved Volvos C-serie er den bekvemme serviceadgang, da førerhuset kan vippes frem, ligesom der er en stor servicelem bagpå. Alle service- og vedligeholdelsespunkter er tilgængelige på en enkel og sikker måde. Dertil kommer, at ind- og udstigning på siden af førerhuset giver føreren mulighed for at isætte læssearmsstiveren uden assistance. Takket være sidedøren kan føreren standse maskinen, stige sikkert ud uden at gå ind under læsset og derefter gå bag om maskinen for uden risiko at isætte stiveren.

Disse skridstyrede læssemaskiner og kompakte læssemaskiner på larvebånd er forsynet med et 3-trins luftfilter med aktiv skylning. Dette giver længere levetid for motoren, mindre vedligeholdelse og længere serviceintervaller.

Intelligent konstruktion
Takket være konstruktionen med en enkeltmast-læssearm foregår ind- og udstigning lettere end på konkurrerende maskiner med to løftearme. Føreren stiger ind og ud gennem en stor, vidtåbnende sidedør. Derved undgår han at skulle klatre på og over skovlen eller redskabet, som kan være sølet og glat. Han behøver heller ikke at dreje kroppen på en ubekvem måde for at komme til at sidde, hvilket man ellers er nødt til på skridstyrede læssemaskiner med førerhus af traditionel udformning. Både hjul- og larvebåndsmaskinerne har et skridsikkert trin, der gør ind- og udstigning sikrere. Dertil kommer, at førerhuset har ROPS/FOPS-beskyttelse for større tryghed.

Klassens bedste førerkomfort er standard, idet førerhusene er op til 30% større end konkurrenternes. Arbejdsmiljøet er hermetisk lukket og under tryk, det er ergonomisk udformet og byder på et komfortabelt sæde og armlæn plus et lavt støjniveau.

Udsynet er glimrende, takket være læssearmens enkeltmastkonstruktion. Uden den vandrette tværbjælke, som vertikalløft-maskiner normalt er udstyret med, har føreren et uovertruffent udsyn over læsset og arbejdsstedet. Under læsning af lastbiler forbedrer de store topruder udsynet yderligere, hvilket giver større sikkerhed under arbejde på steder med kneben plads eller trængsel.

Til den alsidige C-serie fås et stort sortiment af Volvo-redskaber - herunder skovle, snekker, pallegafler, grøfteskovle, dozerblade og hydrauliske hamre - der har til formål at sætte maskinerne i stand til at løse næsten enhver opgave. Og i lighed med alle andre Volvo-produkter nyder C-serien opbakning af et omfattende servicenet. Dette giver den tryghed, som kun en stor, verdensomspændende organisation af teknikere, værksteder og forhandlere kan give.

Nøglespecifikationer:

CCL

Slut.

Januar 2014

Yderligere oplysninger fås ved at besøge: www.volvoce.com/press

eller ved at kontakte:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tlf.: + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com