Volvo Construction Equipment vinder tre priser - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
01-04-2014 

Volvo Construction Equipment vinder tre priserEC 380E

Tre produkter fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) - EC380E gravemaskine på larvebånd, Volvo Visibility Vest og BP30L Identity Backpack - udkonkurrerede tusindvis af deltagere fra hele verden og blev af et panel af designeksperter tildelt den prestigefyldte Red Dot-pris for produktdesign. Med denne seneste succes har Volvo CE's rammestyrede dumpere, læssemaskiner, gravemaskiner og salgsartikler således alle vundet Red Dot-priser. Volvo CE's tilmeldte produkter konkurrerede mod 4800 produkter fra 53 lande. Siden 1954 har designkonkurrencen Red Dot givet anerkendelse og priser til det allerbedste inden for internationalt design. I år tilbragte dommerkomitéen, der bestod af 40 designspecialister, adskillige dage med at bedømme de tilmeldte produkter i henhold til Red Dot-mottoet 'in search of excellence'. De strenge bedømmelseskriterier omfattede bl.a. produkternes innovationsgrad, funktionsniveau og holdbarhed.

En anderledes tilgang til design
Hvert af de tre prisbelønnede produkter repræsenterede en designændring hos Volvo CE. EC380E-modellen er en af de første gravemaskiner i Volvos nye designgeneration og et eksempel på et fuldstændig nyt design af en Volvo CE-maskine. Denne kraftige produktionsmaskine er konstrueret af det samme DNA, men har fået et helt nyt ydre og indre og er specielt beregnet til brug på arbejdspladser, der stiller store krav til udstyret. Rygsækken og vesten indgår i det nye sortiment af salgsartikler, der for første gang nogensinde er udviklet hele vejen igennem af de samme designere, der skaber Volvo CE's maskiner.
"Vi er begejstret over, at disse tre produkter fra Volvo CE er blevet tildelt dette internationalt anerkendte bevis på fremragende design", udtaler Anders P. Larsson, executive vice president for Volvo CE's teknologifunktion. "EC380E, Volvo Visibility Vest og BP30L Identity Backpack er udtryk for et overordnet Volvo-brand. Vores designere greb salgsartikelprojektet an på nøjagtigt samme måde som design af entreprenørmaskiner. Det moderne udseende og banebrydende design af hvert produkt afspejler Volvo-brandets høje kvalitet."

visibility jacket

En overordnet vision for Volvo
Volvo Visibility Vest blev skabt på grundlag af en idé fremsat af en medarbejder i Volvo CE's salgs- og marketingorganisation. Han ville gerne have en jakke, der kombinerede to produkter i ét - en smart vest, der kunne vendes og dermed laves om til en refleksjakke, et nødvendigt klædningsstykke til besøg hos kunder på en byggeplads. BP30L Identity Backpack er fremstillet med henblik på at kunne klare de hårde betingelser på byggepladser. Den er omhyggeligt konstrueret til at opfylde de krav, som kunder i byggesektoren stiller til en arbejdsrygsæk. Den har et slidstærkt, vandtæt ydre og byder på sikkerhedsanordninger, herunder en orange brystrem og reflekterende Volvo-logo.

 "De der køber Volvo CE's maskiner, gør det på grund af maskinernes kvalitet og driftssikkerhed. Vi ønsker, at vores salgsartikler skal afspejle og bygge på dette stærke renommé", forklarer Mats Bredborg, global director of brand management hos Volvo CE. "Vestens og rygsækkens særegne og brugsrigtige design er helt i tråd med en Volvo-maskines identitet - de er begge umiddelbart genkendelige som Volvo CE-produkter. Det er tydeligt, at vores maskiner og salgsartikler kommer samme sted fra - fra designere, der virkelig fokuserer på vores kunders behov."

Backpack

Belønning for kvalitet og nyskabelse
Over 1000 besøgende fra hele verden vil samles for at fejre vinderne af dette års priser ved Red Dot Gala den 7. juli i Essen, Tyskland. Her vil de prisbelønnede produkter blive udstillet på Red Dot Design Museum. "Kun de bedste produkter tildeles en pris af dommerne", siger professor dr. Peter Zec, der er Red Dots initiativtager og administrerende direktør. "Dette afspejles især i det procentvise antal prisvindere i Red Dot Award, som er meget mindre end i andre internationale designkonkurrencer. Derfor kan vinderne være stolte af deres resultat - deres tilmeldte produkter skilte de sig ud fra resten og var i stand til at bestå prøven i eksperternes kritiske øjne."

Slut.

Marts 2014

Tekst: Charlie Ebers

Billede: EC380E, Volvo Visibility Vest og BP30L Identity Backpack fra Volvo Construction Equipment udkonkurrerede tusindvis af produkter fra hele verden og blev tildelt den prestigefyldte Red Dot-pris for produktdesign.

Besøg vores billedgalleri for at hente billedet i højopløsningsformat:
http://www.volvoce.com/constructionequipment/na/en-us/newsmedia/image%20gallery/pages/introduction.aspx

Yderligere oplysninger fås ved at besøge: www.volvoce.com/press.

For yderligere oplysninger om prisen henvises til: www.red-dot.de

eller ved at kontakte:

Elisabet Altin
Director, Communication Technology
Volvo Construction Equipment
Tlf.: +46 470 387809
Email: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
London
Tlf.: + 44 207 923 5864
Email: ebers@se10.com